Η τελευταία αγωνιστική της Volleyleague αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού οι μόνες θέσεις που έχουν ξεκαθαρίσει είναι η πρώτη και η δεύτερη, με τον Φοίνικα να θέλει μόνο...

Νίκη για να είναι μέσα στην τετράδα

Με αυτά κι αυτά φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική της Volleyleague και οι ομάδες έχουν βγάλει χαρτί και μολύβι, κάνοντας τον τελευταίο υπολογισμό τους.

Οι δύο πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου έχουν κριθεί ήδη, ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός τη δεύτερη ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Από εκεί και πέρα η "μάχη" θα είναι σκληρή και για κάποιες ομάδες θα είναι οδυνηρή, αφού τα τελευταία τους άσχημα αποτελέσματα τις έχουν φέρει σε δύσκολη θέση.

Η τρίτη και τέταρτη θέση ακόμη... παίζουν και τις θέσεις αυτές τις διεκδικούν συνολικά τέσσερις ομάδες. Το αποτέλεσμα που θα φέρουν την τελευταία αγωνιστική θα καθορίσει και την τελική τους βαθμολογική θέση. Ο Φοίνικας μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, θα παίξει με την "πλάτη στον τοίχο" στην Αλεξανδρούπολη με τον Εθνικό, αφού θέλει οπωσδήποτε νίκη για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Τον ίδιο στόχο βέβαια τον έχει και ο Εθνικός, κι έτσι το ματς αναμένεται να είναι αμφίρροπο, αλλά και δύσκολο για την ομάδα της Σύρου, που θα παίξει εκτός έδρας.

Τα σενάρια για την ομάδα της Σύρου είναι ευνοϊκά μόνο σε περίπτωση νίκης, καθώς μετά θα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, για να δει που θα καταλήξει. Για να μην περιμένει, αλλά και για να μην έχει άγχος θα πρέπει οι παίκτες του κ. Παβλίσεβιτς να βρουν το καλό τους πρόσωπο, να ξεπεράσουν την ήττα από τον Ολυμπιακό και να αγωνισθούν ως... "Πειρατές".

Διαφορετικά ο Φοίνικας κινδυνεύει να τερματίσει ακόμη και στην έκτη θέση. Θέση η οποία ήταν εξαρχής μέσα στους στόχους της Συριανής ομάδας, όμως με τις μεταγραφές του Δεκεμβρίου και την εικόνα που είχε δείξει το προηγούμενο διάστημα, ο στόχος αυτός είχε αλλάξει.

Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες θέλουν να τερματίσουν όσο το δυνατόν σε καλύτερη θέση γίνεται και η τελευταία αγωνιστική αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Όλα τα σενάρια

Π.Α.Ο.Κ.
Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα πρώτος ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.
Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα δεύτερος ανεξάρτητα αποτελέσματος στον αγώνα με τον Γ.Σ. Λαμία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο.
Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν βαθμό (δύο σετ) από τον ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει την είσοδο του στην 4αδα.

Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί 3-0 ή 3-1 σετ από τον ΠΑΟΚ για να περάσει στην 4αδα πρέπει το αποτέλεσμα του αγώνα Εθνικός - Φοίνικας να τελειώσει με "καθαρή" νίκη (3-0 ή, 3-1 σετ) είτε του Εθνικού είτε του Φοίνικα.

Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ με 3-0 ή 3-1 σετ και ο αγώνας Εθνικός - Φοίνικας κριθεί στο τάι μπρέικ για μία από τις δύο ομάδες δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσει ο Παναθηναϊκός στην 4αδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μειονέκτημα σε διπλή ισοβαθμία είτε με τον Εθνικό είτε με τον Φοίνικα, αλλά έχει πλεονέκτημα σε διπλή ισοβαθμία με την Κηφισιά.

Ο Παναθηναϊκός έχει μειονέκτημα και στα δύο σενάρια τριπλής ισοβαθμίας (Εθνικός, Παναθηναϊκός, Κηφισιά) και (Κηφισιά, Παναθηναϊκός, Φοίνικας). Στην πρώτη περίπτωση ο Εθνικός θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση. Στην δεύτερη περίπτωση η Κηφισιά θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση.

Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προκρίνεται σίγουρα στην 4αδα εάν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Φοίνικα.

Εάν ο Εθνικός χάσει με 3-2 σετ από τον Φοίνικα προκρίνεται στην 4αδα μόνο εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν πάρει βαθμό από τον ΠΑΟΚ.

Ο Εθνικός έχει πλεονέκτημα σε διπλές ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό και Κηφισιά και σε τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Κηφισιά. Σε αυτή τη περίπτωση ο Εθνικός θα τερματίσει 4ος, ο Παναθηναϊκός 5ος και η Κηφισιά στην 6η θέση. Δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας του Εθνικού με τον Φοίνικα, ούτε τριπλή ισοβαθμία του Εθνικού με τον Φοίνικα και άλλη ομάδα.

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
Ο Φοίνικας Σύρου προκρίνεται σίγουρα στην 4αδα εάν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ τον Εθνικό. Επίσης προκρίνεται υπό προϋποθέσεις και με ήττα με 3-2 σετ. Οι προϋποθέσεις είναι να μην πάρει βαθμό ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ και να μην νικήσει με τρίποντο η Κηφισιά τη ΜΕΝΤ.

Ο Φοίνικας στη διπλή ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό έχει πλεονέκτημα, ωστόσο, εάν υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Παναθηναϊκό και Κηφισιά τότε η Κηφισιά θα πάρει την πρόκριση στην 4αδα, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 5ος και ο Φοίνικας 6ος.

Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Ο ΑΟ Κηφισιάς προκρίνεται στην 4αδα μόνο με ένα σενάριο. Να νικήσει 3-0 ή 3-1 σετ τη ΜΕΝΤ, να χάσει ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΟΚ 3-0 ή 3-1 σετ και να νικήσει ο Εθνικός τον Φοίνικα 3-2 σετ. Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία Κηφισιάς, Παναθηναϊκού και Φοίνικα και η Κηφισιά θα είναι στην 4η θέση, ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση και ο Φοίνικας στην 6η θέση.

Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
Ο Παμβοχαϊκός είναι σίγουρα στην 7η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Άρη.

Α.Ο.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Η Ορεστιάδα είναι σίγουρα στην 8η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με την ΑΕΚ

Α.Σ. ΑΡΗΣ
Ο Α.Σ. Άρης είναι σίγουρα στην 9η θέση ανεξάρτητα του αποτελέσματος στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό

ΜΕΝΤ
Η ΜΕΝΤ με νίκη 3-0 ή 3-1 επί της Κηφισιάς θα είναι σίγουρα στην 10η θέση. Σε ισοβαθμία με τη Λαμία, η Λαμία έχει πλεονέκτημα.

Γ.Σ. ΛΑΜΙΑ
Ο Γ.Σ.Λαμία σε ισοβαθμία με τη ΜΕΝΤ έχει πλεονέκτημα.

Α.Ε.Κ.
Η ΑΕΚ υποδέχεται την Ορεστιάδα και θέλει τη νίκη ώστε να μην αυξηθεί η διαφορά στους 7 βαθμούς από τη Λαμία και στους 12 από τον Άρη.

Βαθμολογία Volleyleague ΟΠΑΠ 14-15
Θ. Ομάδα Αγ. Βαθ. Σετ
1 Π.Α.Ο.Κ. 21 56 62-18
2 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 21 50 58-24
3 Παναθηναϊκός Α.Ο. 21 41 49-33
4 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 21 40 47-31
5 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης 21 40 48-33
6 Α.Ο. Κηφισιάς 21 38 47-36
7 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 21 29 38-41
8 Α.Ο. Ορεστιάδας 21 24 30-46
9 Α.Σ. Άρης 21 20 28-48
10 Μ.Ε.Ν.Τούμπας 21 16 23-53
11 Γ.Σ. Λαμία 21 15 23-53
12 Α.Ε.Κ. 21 9 19-56