Το Σάββατο στις 19:30 ο Φοίνικας υποδέχεται τον Ολυμπιακό

"Έτοιμος για την μεγάλη μάχη"

Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volleyleague, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της απεργίας των διαιτητών. Πλέον οι ομάδες έχουν δώσει δύο παιχνίδια και έχουν αρχίσει να βρίσκουν ρυθμό, αφού είναι σε αγωνιστική δράση περίπου ένα μήνα τώρα. Αναμφίβολα το ματς της αγωνιστικής όπως ήταν και αρχικά άλλωστε είναι το παιχνίδι που θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Σύρου και θα είναι μεταξύ του Φοίνικα Σύρου και του Ολυμπιακού. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει δυνατά το πρωτάθλημα έχουν δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες με την διαφορά ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μοναδικός σύλλογος ο οποίος στις αναμετρήσεις που έχει έως τώρα δεν έχει χάσει σετ και γι' αυτό στη βαθμολογία είναι πρώτος. Ο Φοίνικας έχει χάσει ένα σετ κι αυτό εντός έδρας στο 3-1 επί του Παμβοχαϊκού. Φοίνικας και Ολυμπιακός είναι ομάδες που υπολογίζονται ότι θα είναι μέσα στις τέσσερις πρώτες και όπως μας έχουν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, το αυριανό παιχνίδι θα κριθεί κι αυτό στις λεπτομέρειες. Για το παιχνίδι αυτό υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και γι' αυτό θα υπάρχει προπώληση εισιτηρίων, αφού η διοίκηση του "Πειρατικού" θέλει δώσει την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας να προμηθευτούν νωρίτερα το εισιτήριό τους, ώστε να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός πριν τον αγώνα. Η προπώληση θα ξεκινήσει από σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι και θα είναι έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 18:00 έως και τις 20:00. Το Σάββατο θα δίνονται εισιτήρια από τις 11:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι στο γραφείο της ομάδας στην Ερμούπολη, στην Οδός Ερμού (δίπλα στο ζαχαροπλαστείο Απέργης).

Τέλος, αγωνιστικά ο κ. Νίκολιτς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους αθλητές στη διάθεσή του, αφού δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και όλοι οι "Πειρατές" δουλεύουν όλες αυτές τις μέρες για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

"Μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό θα μας τονώσει την ψυχολογία μας"

Στην Κοινή Γνώμη για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε ο πασαδόρος του "Πειρατικού" Ματέο Πάρις. Ο Ιταλός "μαέστρος" του Φοίνικα αρχικά μίλησε για τα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του μέχρι τώρα, αλλά και για το ματς με τον Ολυμπιακό. "Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ξεκινήσει με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με εκτός έδρας νίκη, καθώς επικρατήσαμε στην Πάτρα επί της Παναχαϊκής και τη συνέχεια νικήσαμε στη Σύρο τον Παμβοχαϊκό. Τώρα το ερχόμενο Σάββατο έχουμε το ματς με τον Ολυμπιακό και πιστεύω με την βοήθεια του κόσμου να πάνε όλα καλά".

Μπορεί να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος να μην έχει μεγάλη σημασία μια ήττα αφού έχεις όλα τα χρονικά περιθώρια να αναπληρώσεις το χαμένο έδαφος. Πόσο σημαντική είναι όμως για εσάς μία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό;

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό να νικήσουμε γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, ιδιαίτερα μπροστά στο κοινό του. Είναι πολύ σημαντικό επίσης και για την ψυχολογία της ομάδας, διότι αν ξεκινήσεις με νίκη απέναντι σε μία ομάδα που είναι από τα φαβορί για τον τίτλο όπως είναι ο Ολυμπιακός, αυτό θα είναι πάρα πολύ καλό και για τη συνέχεια".

Πως είδες από την πλευρά σου τον κόσμο της Σύρου στο ματς με τον Παμβοχαϊκό κι αν με τον Ολυμπιακό περιμένεις περισσότερους φιλάθλους.

"Θυμάμαι από πέρσι που είχα έρθει με την ΜΕΝΤ στο νησί, ότι ο κόσμος ήταν πολύ θερμός και βοηθούσε την ομάδα του πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Στο ματς με τον Παμβοχαϊκό μας βοήθησε πάρα πολύ στο να φτάσουμε στη νίκη και απέναντι στον Ολυμπιακό περιμένουμε ακόμη περισσότερους φιλάθλους. Στο παιχνίδι του Σαββάτου ο κόσμος από την πλευρά του θα παίξει και τον δικό του ρόλο. Τον θέλουμε κοντά μας σε όλα τα παιχνίδια κι εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο".

Πόσο χρόνο θέλει ακόμη ο Φοίνικας για να φτάσει στο μάξιμουμ της απόδοσή του;

"Θέλουμε ακόμη λίγο χρόνο, ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και περίπου σε έναν μήνα από τώρα θα ήμαστε σε ακόμη καλύτερη κατάσταση. Είμαστε ήδη σε πάρα πολύ καλό δρόμο και πιστεύω θα φτάσουμε το στόχο που έχει θέσει η διοίκηση".

"Δεν είμαστε το φαβορί με τον Ολυμπιακό"

Στην Κοινή γνώμη και για το ματς με τον Ολυμπιακό μίλησε και ο πρόεδρος της ομάδας Αντώνης Ρούσσος. Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του αγώνα, αλλά και πόσο χρόνο θέλει ακόμη για να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

"Ξεκινήσαμε αρκετά καθυστερημένα την προετοιμασία μας και γι' αυτό δεν είμαστε ακόμη στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Βέβαια το γεγονός ότι χαρακτηρίζουν το ματς ως ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αυτό είναι προς τιμήν της ομάδας μας, γιατί και φέτος έχουμε χαρακτηριστεί ως μία από τις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Για να είμαστε ειλικρινείς τα μεγάλα φαβορί παραμένουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, όμως από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Ακόμη δεν είμαστε έτοιμο, αλλά όταν φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε, πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα. Τέλος, όπως σε κάθε παιχνίδι έτσι και σ' αυτό η ομάδα μας πάει για τη νίκη. Θέλουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό κι' αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε".

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς κόσμου και οι περισσότεροι θα θελήσουν να βρεθούν το Σάββατο το απόγευμα στις εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου. Έχετε προετοιμαστεί για το ματς αυτό, θα υπάρχει διάθεση εισιτηρίων νωρίτερα;

"Η διοίκηση έχει μεριμνήσει και θα υπάρχει προπώληση εισιτηρίων για να μην συνωστισμός πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και οι φίλαθλοι από την πλευρά τους να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται ώστε πριν ακόμη έρθουν στο γήπεδο να γνωρίζουν που ακριβώς θα κάτσουν. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά από σήμερα Παρασκευή από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 έως τις 20:00 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 11:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι. Η προπώληση για γίνεται στο γραφείο μας στην Ερμούπολης και συγκεκριμένα στην Οδός Ερμού - δίπλα στο ζαχαροπλαστείο Απέργης - και όλοι έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν εισιτήριο. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 5 και 10 ευρώ και για τα παιδιά η είσοδος είναι δωρεάν".

Τέλος, κ. πρόεδρε θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχουν και φίλαθλοι από την απέναντι πλευρά.

"Ακόμη δεν έχουμε κάποιο έτοιμα για οργανωμένη προσέλευση φιλάθλων από πλευράς Ολυμπιακού, εμείς άλλωστε είμαστε πάντοτε ανοικτοί και θα μπορούμε να τους διαθέσουμε ένα τμήμα της πάνω κερκίδας. Άλλωστε η Σύρος είναι πολύ φιλόξενη και δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ το παραμικρό. Ακόμη και να έρθουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού, είναι δικά μας παιδιά και ποτέ δεν έχουν δημιουργήσει τίποτα. Είναι εξάλλου ωραίο να υπάρχουν φίλοι και των δύο ομάδων γιατί δημιουργείται και ένα ωραίο κλίμα. Μέχρι τώρα πάντως δεν μας έχει ζητηθεί ακόμη τίποτα επίσημα".

 

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» και οι τηλεοπτικοί αγώνες:

Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2014-15

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ)

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο» Λαμίας, 18.00: Γ.Σ. Λαμίας - Παναθηναϊκός
Διαιτητές: Μουλά Λ., Κουτσούλας, Παρατηρητής: Βαρθαλίτης, Επόπτες: Καλαντζής, Οικονομοπούλου, Γραμματεία: Τσάβου

Ζηρίνειο, 18.00: Α.Ο.Κηφισιάς - Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013
Διαιτητές: Γεροθόδωρος-Χανδρινός, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Πικραμένος-Τριανταφυλλόπουλος, Γραμματεία: Παπασηφάκη

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» Ορεστιάδας, 18.00: Α.Ο. Ορεστιάδας - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Διαιτητές: Ιωαννίδης-Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Κάλλης, Επόπτες: Σταματόπουλος-Βαγγέλογλου, Γραμματεία: Γκαρίλης

Γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» Σύρου, 19.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός ΣΦΠ (Novasports-3)
Διαιτητές: Γεωργουλέας, Βουδούρης, Παρατηρητής: Ρουσάκης, Επόπτες: Καλπακίδου-Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπiνιά

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015
Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία, 20.00: ΠΑΟΚ - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός (Novasports-1)
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Μπουκουβάλα, Γιωγιού, Γραμματεία: Καρακούλια

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015
Γυμναστήριο Μίκρας, 18.00: Α.Σ. Άρης - Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Αβραμίδης, Παρατηρητής: Βανδώρος, Επόπτες: Κουκουμάκας, Δρανίτσας, Γραμματεία: Βάμβα