Η νέα 48ωρη απεργία των ναυτικών έφερε την... αναβολή του League Cup

“Έχουμε από τις πιο δύσκολες και δυνατές έδρες”

Το Final Four του League Cup μετά τη συνέχιση για ακόμη 48 ώρες της απεργίας των ναυτεργατών αναβλήθηκε και όλοι αναμένουν τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης. Η Σύρος θα φιλοξενούσε το διήμερο 30 και 31 Ιανουραίου την τελική φάση και στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα βρίσκονταν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής και φυσικά ο Φοίνικας. Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή και να περιμένουν τη νέα ημερομηνία.

Τώρα παρά την αναβολή των αγώνων, ο Έλληνας ακραίος του Φοίνικα Παναγιώτης Παπαδόπουλος μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για το Final Four του League Cup.

Ο Παπαδόπουλος αρχικά μίλησε για την ετοιμότητα του Φοίνικα, αλλά και τι πρέπει να προσέξει το "Πειρατικό" ώστε να φτάσει σε αυτό που όλοι εύχονται: Π.Π. "Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν σ' αυτό, πως η μέχρι τώρα πορεία μας, ίσως έχει ξαφνιάσει και τους πιο αισιόδοξους ανθρώπους, βέβαια αυτό είναι κάτι που γεννά προσδοκίες και στους εαυτούς μας, γιατί μία καλή αθλητική πορεία διαγράφεται στο τέλος κάθε σεζόν και οφείλουμε μιας και είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται, αφενός για την ομάδα και αφετέρου για τον κάθε έναν από εμάς προσωπικά. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η στιγμή να απολαύσουμε σαν αθλητές και το φίλαθλο κοινό μία πάρα πολύ καλή διοργάνωση, που δεν είναι άλλη από το final four του league cup. Η Σύρος φημίζεται για τις πολύ καλές διοργανώσεις και όσες έχεις αναλάβει έως σήμερα έχουν στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι, έχουμε πραγματικά δουλέψει σκληρά και έχουμε πάρει τα αποτελέσματα τις τελευταίες αγωνιστικές, που αυτό μας χαρίζει την ψυχολογική ανάταση που χρειάζεται. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι θέμα μυαλού να διαχειριστούμε το άγχος και να το διαμορφώσουμε σε σωστή πίεση, ώστε να αποδώσουμε στον αγώνα με τη βοήθεια του κόσμου μας. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν το γνωρίζουμε, χρειαζόμαστε τον κόσμο μας για να μας στηρίξει και νομίζω ότι θα βγάλουμε έναν πολύ καλό εαυτό".

Ο ΠΑΟΚ είναι αντίπαλός σας στον ημιτελικό και θα ήθελα να σταθούμε εδώ και να μου πεις αν έχει αλλάξει κάτι από το ματς του πρώτου γύρου, όπου ο Φοίνικας είχε επικρατήσει με 3-1.

Π.Π. "Από τότε έως σήμερα έχει αλλάξει η αγωνιστική εικόνα και των δύο ομάδων. Αν θυμηθούμε ήταν ένα παιχνίδι που το είχαν χαρακτηρίσει τα πολλά λάθη από την αντίπαλη ομάδα, είναι αλήθεια όμως ότι κι εμείς είχαμε παίξει πάρα πολύ καλά. έχουν υπάρξει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι μας, αλλά και των αντιπάλων μας και πιστεύω ότι θα είναι ένα μακρύ παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο πιο ήρεμος και πιο ψύχραιμος όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι ο νικητής".

Ο κόσμος από την πλευρά του θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ένα μεγάλο και σπουδαίο παιχνίδι. Πιστεύεις ότι η λεπτομέρειες σε συνδυασμό με την βοήθεια του κόσμου θα είναι υπέρ του Φοίνικα;

Π.Π. "Είναι γνωστό πως ο κόσμος μας είναι ο 13ος παίκτης μας μέσα σ' αυτό το γήπεδο και το ξέρουν πολλοί καλά όλοι οι αντίπαλοί μας. Έχουμε από τις πιο δύσκολες και δυνατές έδρες και ο κόσμος περιμένει να δει βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Έχει απαιτήσεις τόσο από εμάς όσο και από τις υπόλοιπες ομάδες που θα πάρουν μέρος στο final four. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα σταθεί δίπλα μας, θα μας βοηθήσει ώστε εμείς από την πλευρά μας να εκπληρώσουμε το στόχο μας, αρχικά να πάμε πρώτα στον τελικό".

Η έδρας σας είναι μέχρι στιγμής απόρθητη, αφού κανείς δεν έχει καταφέρει να περάσει από τη Σύρο, το γνωρίζεται και το γνωρίζουν οι αντίπαλοί σας. Ψυχολογικά αυτό σας βοηθά;

"Όταν νικάς δύο θεωρητικά καλύτερες ομάδες από εσένα μέσα στην έδρα σου, αυτό συμβαίνει όταν οι λεπτομέρειες είναι με το μέρος σου. Οι δύο ομάδες είναι ενισχυμένες, προπονημένες, από το χρονικό διάστημα που παίξαμε μαζί τους, όμως όταν προπονείσαι στο ίδιο γήπεδο καθημερινά και γνωρίζεις ότι θα έχεις και τον κόσμο με το μέρος σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ο κόσμος πρέπει να έρθει να απολαύσει αυτή τη διοργάνωση, δεν είναι μία απλή αγωνιστική, είναι μία Πανελλήνια εκδήλωση και να χαρεί το παιχνίδι. Αρκετός κόσμος και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν τρέξει τόσο πολύ ώστε όλα να είναι στην εντέλεια και θεωρώ πως είναι κάτι το ξεχωριστό και όλοι θα πρέπει να απολαύσουν αυτή την διοργάνωση. Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου".