Η Σύρος τίμησε τον αγαπημένο της "ΣΙΟΥ"

Ρίγος και συγκίνηση

Οι αθλητές της μεγάλης ομάδας του 2007-08 τίμησε τον άνθρωπο που καθόταν στην άκρη του πάγκου τον Χρήστο Παπαθανασίου και σήμερα βρίσκεται στην γειτονιά των αγγέλων.

Ο αγαπημένος σε όλους "Σίου" δεν βρίσκεται πια κοντά μας, αφού πρόωρα και άδικα άφησε αυτόν τον κόσμο. Η διοίκηση της τότε ομάδας, αλλά και οι αθλητές που ήταν στο ρόστερ αποφάσισαν να τιμήσουν τον άνθρωπο που όχι μόνο αγαπούσε τον Φοίνικα, αλλά και το νησί της Σύρου, δίνοντας με το "Πειρατικό" τον καλύτερό του εαυτό ώστε οι Κυκλαδίτες να πάρουν μετά τη ιστορική νίκη επί της Ορεστιάδας με 3-1 το εισιτήριο της ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία στο Βόλεϊ. Με δάκρια στα μάτια ο Τάσος Νομικός άνοιξε την εκδήλωση προς τιμήν του Χρήστου Παπαθανασίου για να ακολουθήσει ένα βίντεο από την "χρυσή" ημέρα του Φοίνικα και του αγώνα με την Ορεστιάδα, με τους Συριανούς όπως αναφέρουμε παραπάνω να επικρατούν με 3-1. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, αφού η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη από την... απουσία του "ΣΙΟΥ" και το κλίμα έγινε ακόμη πιο βαρύ όταν ο πρόεδρος της ομάδας του Φοίνικα την περίοδο 2007-08 Νίκος Ρούσσος, παρέδιδε στην σύζυγο του Χρήστου Παπαθανασίου λεύκωμα με φωτογραφίες από την τότε εποχή.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν μεταξύ της άσπρης και της μπλε ομάδας, με τους αθλητές να φορούν το αριθμό νούμερο έξι και το όνομα του Χρήστου Παπαθανασίου στην πλάτη. Οι παίκτες αν και φορτισμένοι προσπάθησαν να παίξουν για να τιμήσουν τον προπονητή τους, αλλά και να φέρουν πίσω μνήμες από την τότε εποχή. Για την ιστορία και μόνο οι άσπρη ομάδα επικράτησε με 2-1 σετ (22-25, 25-20 και 15-13). Αν και τα χρόνια για αρκετούς έχουν περάσει, παρόλα αυτά έδειξαν αρκετές από τις αρετές που διέθεταν και έδωσαν τον καλύτερό τους αυτό. Τέλος, στη Β' κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου όπως ήταν φυσικό βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του Φοίνικα και του αθλήματος, ο νυν πρόεδρος της ομάδας του Φοίνικα Αντώνης Ρούσσος, αλλά και η πρωταθλήτρια του μπιτς - βόλεϊ Βίκυ Αρβανίτη.

Άσπρη: Πανδής, Παπανικολάου, Ξενάκης, Μαραγκός Σ., Μαραγκός Δ., Μοσχόπουλος, Φλαούνας, Διονυσόπουλος

Μπλε: Νομικός, Στεφάνου, Αγγελίδης, Κουμουνδούρος, Νάστας, Οικονόμου, Κωστακόπουλος, Καπετανόπουλος

Διαιτητής του φιλικού ήταν ο Παπακοσμάς