Στις 3 Αυγούστου ξεκινά το 5ο βαθμολογούμενο τουρνουά Beach Volley στην παραλία της Βάρης

Κάθε χρόνο και πιο ανταγωνιστικό

  • Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2016 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 29 Ιουλ. 2016 - 16:30
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την Τετάρτη 3 Αυγούστου ξεκινά το 5ο βαθμολογούμενο τουρουά Beach Volley, στην παραλία της Βάρης. Ένα τουρνουά που έχει γίνει θεσμός, χάρη στη αγάπη για το άθλημα που έχουν ο Στέφανος Παλαιολόγος και ο Πέτρος Πάπτισης. Τα δύο αυτά παιδιά... τρέχουν όλα αυτά τα χρόνια ώστε η Βάρη τον Αύγουστο να τραβήξει την προσοχή όλων, αφού το βόλεϊ είναι ένα άθλημα το οποίο έχει μπει για τα καλά στη συνείδηση των Συριανών. Ήδη έχουν δηλώσει 27 ομάδες και οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 30. Όσοι θέλουν και δεν έχουν δηλώσει ακόμη μέρος, δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, αφού την Δευτέρα 1 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Οι ουσιαστικά αρμόδιοι για τη διοργάνωση του τουρνουά, ο Πέτρος Πάπιτσης και ο Στέφανος Παλαιολόγος μίλησαν για τους αγώνες που ξεκινούν με τα προκριματικά την ερχόμενη Τετάρτη.

 

Μία νέα προσπάθεια, ένα ακόμη τουρνουά θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες. Θα ήθελα να μου πείτε πως νιώθετε που βλέπετε τους κόπους σας να αποδίδουν καρπούς.

 

Σ.Π. "Κατ' αρχάς ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρονιά αντιμετωπίζουμε προβλήματα, κυρίως οικονομικά. Με τη βοήθεια των χορηγών και των εθελοντών ξεπερνιούνται και τελικά έχουμε ένα αποτέλεσμα που μας καλύπτει τις προσδοκίες και μας αφήνει μια ηθική ικανοποίηση".

 

Ποιες είναι οι φετινές προσδοκίες σας για τους αγώνες.

Π.Π. "Το κύριο μέλημα μας είναι να ευχαριστηθούν πρωτίστως οι παίκτες αλλά και οι θεατές. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συμμετοχές το αγωνιστικό επίπεδο αναμένεται πιο ανεβασμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με περισσότερους αμφίρροπους αγώνες".

 

Αλήθεια ποιοι είναι οι στόχοι σας

Σ.Π. "Στόχος μας είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να εντάξουμε το τουρνουά στο καλεντάρι της ομοσπονδίας πετοσφαίρισης σαν μια επίσημη πανελλήνια διοργάνωση. Ακούγεται δύσκολο και μακρινό αλλά όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο".

 

 

Πως μπορεί αυτό το τουρνουά να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα

Π.Π. "Η συμμετοχή γνωστών παικτών του beach volley αλλά και της σάλας είναι το κλειδί για να αποκτήσει prestige η διοργάνωση σε αγωνιστικό επίπεδο. Ήδη η παρουσία του πρώην παίκτη της εθνικής Ηλία Λάππα, του πρώην προπονητή της εθνικής ανδρών Σπύρου Καραχάλιου, της αρχηγού της εθνικής Ελλάδος Αθηνάς Παπαφωτίου, του νταμπλούχου Ελλάδας Αλέξανδρου Σαμπανάι είναι μια επιτυχία για εμάς. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε και τη μεγάλη επίδοση του δικού μας Γιώργου Καντιώτη, ο οποίος κατέκτησε φέτος το πανελλήνιο τουρνουά Masters που έγινε στα Μάταλα της Κρήτης και τερμάτισε  στην 5η θέση στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην παραλία του Σχοινιά. Αυτόματα λοιπόν χρίζεται φαβορί για το φετινό τουρνουά της Βάρης. Όσον αφορά στο οργανωτικό επίπεδο κάθε χρόνο προσθέτουμε πινελιές στο ήδη πλούσιο event".

 

Για να καταφέρετε να φτάσετε έως το σημείο της έναρξης του τουρνουά φαντάζομαι ότι είχατε αρκετά πράγματα να κάνετε. Είχατε βοήθεια; 

 

Σ.Π. "Κάθε χρόνο ξεκινάμε να προετοιμαζόμαστε όλο και νωρίτερα, όπως κάθε χρόνο στο τέλος τρέχουμε και δε φτάνουμε. Χωρίς τη βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, του πολιτιστικού συλλόγου Βάρης «Η Πανάχραντος», των εθελοντών αλλά και των υπόλοιπων χορηγών δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια σπουδαία διοργάνωση – θεσμό. Θα μιλούσαμε για μια σειρά αγώνων μιας παρέας που αγαπάει το άθλημα του beach volley. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να πω τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, θα χρειαστούν αρκετές σελίδες της εφημερίδας".

Πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος στο τουρνουά και μέχρι πότε μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Π.Π. "Μέχρι τώρα έχουν ήδη δηλώσει 27 ομάδες και οι δηλώσεις τελειώνουν τη Δευτέρα 1 Αυγούστου. Ο αριθμός ήδη αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα όχι μόνο του νησιού μας, αλλά και όλης της περιφέρειας. Αν αναλογιστεί κανείς ότι συνήθως τα τουρνουά τελειώνουν μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και το συγκεκριμένο ξεκινάει από Τετάρτη και τελειώνει Κυριακή βράδυ, θα καταλάβει για τι μέγεθος μιλάμε".

Ακόμη θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα για τους αγώνες, τον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά και πότε υπολογίζεται να διεξαχθεί ο τελικός.

Σ.Π. "Δεν έχουμε θέσει κάποιο πλαφόν στις συμμετοχές, υπολογίζουμε πάνω από 30 ομάδες στο σύνολο. Η κάθε ομάδα έχει μια συγκεκριμένη βαθμολογία. Οι 8 πρώτες ομάδες σε βαθμολογία, που προκύπτει απ το άθροισμα της βαθμολογίας του κάθε παίκτη στο περσινό τουρνουά, παίρνουν θέση απ' ευθείας στο κυρίως ταμπλό 16 ομάδων. Οι υπόλοιπες παίζουν μεταξύ τους προκριματικούς αγώνες νοκ άουτ έως ότου μείνουν οι 8 για να συμπληρωθεί το 16ρι ταμπλό. Στο κυρίως ταμπλό παίζει ο 1ος σε βαθμολογία με τον 18ο, ο δεύτερος με τον 17ο και πάει λέγοντας. Στην επόμενη φάση παίζουν οι νικητές μεταξύ τους και οι ηττημένοι μεταξύ τους. Γενικά είναι κάπως περίπλοκο το σύστημα, αλλά είναι πολύ δίκαιο. Είναι το σύστημα που ακολουθεί η πανελλήνια αλλά και η παγκόσμια ομοσπονδία. Το ρεζουμέ είναι ότι κάθε ομάδα συνεχίζει στο τουρνουά μέχρι να κάνει σύνολο δύο ήττες στο κυρίως ταμπλό. Υπολογίζουμε ο τελικός να ξεκινήσει την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 19:00,  όπου στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απονομές και ο μπουφές με την κλήρωση των δώρων για τους αθλητές".