Η διοίκηση της ομάδας του Φοίνικα ανέλυσε τους φετινούς στόχους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο μέγαρο

Ξεκίνημα με... αισιοδοξία

  • Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2016 - 16:38
  • /   Eνημέρωση: 9 Σεπ. 2016 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η διοίκηση του Φοίνικα Σύρου, οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο αλλά και φορείς του νησιού βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, όπου ο πρόεδρος του "Πειρατικού Αντώνης Ρούσσος ανέλυσε το πλάνο της χρονιάς που ξεκίνησε και επίσημα με τις προπονήσεις από την 1η Σεπτεμβρίου. Από τα πιο σημαντικά που βγήκαν από την ομιλία του προέδρου αλλά και από ερώτηση που του τέθηκε ήταν η μη πραγματοποίηση του Διεθνές Τουρνουά Πετοσφαίρισης που διεξάγοντας τα τελευταία τρία χρόνια στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Ο Φοίνικας εκτός από τα φιλικά παιχνίδια που θα χάσει, δεν θα εξασφαλίσει κι ένα αρκετά σημαντικό ποσό το οποίο έβγαινε από τα εισιτήρια του τουρνουά. Αυτό σημαίνει πως ο κ. Νίκολιτς και η διοίκηση του Φοίνικα θα πρέπει να κάνουν το δικό τους προγραμματισμό για να βρουν ομάδες και να δώσουν κάποιους φιλικούς αγώνες προετοιμασίες ώστε οι νέοι παίκτες του Φοίνικα να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία νέα ουσιαστικά ομάδα, αφού στον Φοίνικα ήρθαν την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού εννέα αθλητές. Ο κ. Νίκολιτς θα έχει σαφέστατα ένα αρκετά δύσκολο έργο - βέβαια είναι πάρα πολύ καλός προπονητής - καθώς θα πρέπει να δουλέψει με νέους παίκτες και να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Στο πάνελ εκτός από τον πρόεδρο του Φοίνικα Σύρου κάθισε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μαραγκός, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος. Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο αντιδήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Φοίνικα.

Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος, τόνισαν πως θα στηρίξουν την προσπάθεια του Πειρατικού, αλλά και πως ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα.

 

Οι Στόχοι

Ξεκάθαροι στόχοι δεν υπάρχουν φέτος στην ομάδα του Φοίνικα, καθώς και σε ερώτηση που τέθηκε στον πρόεδρο της ομάδας ο κ. Ρούσσους απέφυγε να απαντήσει λέγοντας "Και την περσινή σεζόν δεν είχαμε ξεκάθαρους στόχους, όμως φτάσαμε στο τελικό του πρωταθλήματος, το ίδιος θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε και φέτος, δηλαδή ο Φοίνικας να φτάσει ψηλά". Το "Πειρατικό θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια τη φετινή σεζόν, αφού θα πρέπει αρχικά να χτίσει μία νέα ομάδα από την αρχή και στη συνέχεια να γίνει ανταγωνιστική που να μπορεί να κοιτάζει στα... μάτια τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Το ευχαριστώ στην περσινή ομάδα

Ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου Αντώνης Ρούσσος στην αρχική του τοποθέτηση να ευχαριστήσει έναν - έναν τους παίκτες ξεχωριστά που αγωνίσθηκαν στην ομάδα της σεζόν 2015-16 και που έφτασαν έως τη δεύτερη θέση. Ο κ. Ρούσσος εκτός από τους παίκτες αναφέρθηκε και στο τεχνικό επιτελείο, αλλά και όσους ήταν κοντά στην ομάδα. Επίσης στάθηκε στην βοήθεια από πλευράς Δήμου, Περιφέρεια και Επιμελητηρίου Κυκλάδων.  "Μετά το τέλος και του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος διάφοροι λόγοι δεν μας επέτρεχαν να ευχαριστήσουμε τους παίκτες που αγωνίσθηκαν στην ομάδα και που την πήγαν τόσο ψηλά. Όπως είναι γνωστό το τελευταίο ματς ήταν Μεγάλη εβδομάδα και αμέσως μετά οι παίκτες αποχώρησαν από τη Σύρο, έτσι δεν είχαν την ευκαιρία να τους πούμε από κοντά ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η πορεία αυτής της ομάδας ήταν νομίζω μεγαλύτερη από την σεζόν που πήγαμε στον τελικό με τον Ηρακλή. Αυτό το αναφέρω γιατί πέρσι καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Φοίνικας πρωταγωνιστούσε και ήταν σταθερά μεταξύ της πρώτης τριάδας. Ο Φοίνικας καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος είχε μεγάλη προβολή από όλα τα ΜΜΕ Πανελλαδικής εμβέλειας. Το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα μας έδειξε αναλογικά περισσότερες φορές από κάθε άλλη χρονιά κι αυτό ήταν ένα μεγάλο συν για το ίδιο το νησί το οποίο πήρε μεγάλη προβολή μέσα από τον Φοίνικα"

Για το σήμερα

Μετά τις ευχαριστίες ο πρόεδρος του "Πειρατικού" προχώρησε στο σήμερα που και έχει μεγάλη σημασία. Ο Φοίνικας θα πρέπει να κάνει τέτοιες κινήσεις που να του εξασφαλίσουν ένα υγιές αύριο, ώστε να μην περάσει το ερχόμενο καλοκαίρι την αβεβαιότητα που υπήρξε πριν από περίπου 2 μήνες. Ο Φοίνικας έχει καθιερωθεί στο Ελληνικό βόλεϊ και όλοι όσοι εμπλέκονται με την ομάδα θα πρέπει να δώσουν τις εγγυήσεις για ένα σταθερό... αύριο.

"Μετά τις περιπέτειες του καλοκαιριού και πράγματα τα οποία έγιναν νομίζω ότι πρέπει γρήγορα όλοι να τα ξεχάσουμε. Οι φορείς του νησιού, ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, είναι αυτοί που μπήκαν μπροστά και "δημιούργησαν" ένα συμβούλιο το οποίο θα τρέξει ουσιαστικά την ομάδα. Το συμβούλιο απαρτίζετε από δύο μέλη της Περιφέρειας, δύο εκπροσώπους του Δήμου, από το Επιμελητήριο, τον πρόεδρο της Τερψιχόρης, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τους  μεταφορείς. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν αντιληφθεί πως πρέπει να βαδίσουμε μαζί για την πρόοδο του νησιού. Ο Φοίνικας δεν είναι μόνο ένα σωματείο είναι η ομάδα η οποία προβάλει το νησί μας και βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη. Θέλω να ευχαριστήσω σ' αυτό το σημείο όλες τις επιχειρήσεις που είναι δίπλα μας. Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει το χορηγικό μας πρόγραμμα και το οποίο μπορώ να πω αυτή τη στιγμή με μεγάλη χαρά είναι ότι οι επιχειρηματίες έχουν καταλάβει τη βοήθεια του Φοίνικα και μέχρι στιγμής όλοι με τους οποίους έχουμε μιλήσει είναι δίπλα μας. Αυτή η ομάδα πρέπει να στηριχθεί και να γίνει η ομάδα όλου του νησιού θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας και με μία μικρή συνδρομή θα μπορεί να γίνει μέλος του Φοίνικα. Τα μέλη μας θα έχουν τη δυνατότητα να είναι σε όλες μας τις εκδηλώσεις κοντά μας, θα έχουν λόγω και θα μπορούν να εκφέρουν της άποψή τους. Τώρα για την φετινή χρονιά πιστεύουμε ότι θα είναι ανάλογη με την περσινή πορεία. Δεν μπορούμε να πούμε μέχρι που θα φτάσουμε γιατί αυτό δεν το γνωρίζει κανείς. Ο Αθλητισμός σου δίνει την να διεκδικήσεις και δεν έχουν σημασία τα μπάτζετ, αλλά το οικογενειακό κλίμα, να γίνουμε πάνω από όλα ομάδα και ο κάθε ένας να σέβεται τον κόπο του άλλου. Όλα αυτά τα προσφέρει και είναι στη φιλοσοφία της ομάδας μας και έχουμε μεγάλη αισιοδοξία. Ένα ακόμη που μας κάνει αισιόδοξους είναι ότι και φέτος είναι κοντά μας ο Ντούσκο Νίκολιτς, με τον γυμναστή της Εθνικής Σερβίας κ. Πέτροβιτς ".

 

"Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά"

Ο Ντούσκο Νίκολιτς ο οποίος περίμενε καρτερικά να περάσει η... τρικυμία του καλοκαιριού, συμφώνησε εκ νέου με τον Φοίνικα και θα είναι και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην άκρη του πάγκου. Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε το καλοκαίρι ο Φοίνικας, αλλά και στη δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να προσαρμοστούν οι νέοι καινούργιοι παίκτες που ήρθαν στο "πειρατικό".

"Αρχικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες που υπήρχαν στην περσινή ομάδα και στη διοίκηση της ομάδας και γενικά σε όλους τους φορείς του νησιού. Τώρα, έχουμε αλλάξει την ομάδα και προσχωρήσαμε σύμφωνα με τις δυνατότητες της ομάδας, μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι. Πριν από δύο μήνες υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αύριο της ομάδες και ευχαριστήσω όλους ήταν δίπλα μας ώστε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Όπως είπε ήδη ο πρόεδρος έχουμε ήδη εννέα καινούργιους παίκτες στην  ομάδα και δική μου δουλειά είναι να προσπαθήσω να τους  φέρω σε μία τέτοια κατάσταση που να έχουμε καλά αποτελέσματα. Μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά μπορούμε να το καταφέρουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που και πάλι είμαστε όλοι μαζί εδώ ξανά και θέλω να τονίσω πως θα δουλέψουμε για να φέρουμε τον Φοίνικα ψηλά. Τέλος, οι φίλοι της ομάδας μας πρέπει να είναι κοντά μας και να μας βοηθήσουν για να φτάσουμε ψηλά".

 

Για το Διεθνές τουρνουά

Τα τελευταία τρία χρόνια η Σύρος φιλοξενούσε μία μεγάλη διοργάνωση, η οποία έδινε τη δυνατότητα στην ομάδα του Φοίνικα να δώσει κάποιες επιπλέον φιλικούς αγώνες, αλλά και να έχει κάποια έσοδα από τα εισιτήρια. Η Περιφέρεια σύμφωνα με τον πρόεδρος της ομάδας Αντώνη Ρούσσο δεν είχε τους πόρους, αφού δεν ήταν στο προγραμματισμός της το Διεθνές τουρνουά πετοσφαίρισης. Αυτό σημαίνει πως ο Φοίνικας θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες και να κλείσει κάποια φιλικά παιχνίδια ώστε με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι έτοιμος.

"Το θέμα με το διεθνές τουρνουά θα πρέπει να απαντηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά απλά να πω ότι είχε καλυφθεί ο προϋπολογισμός που αφορούσαν το αθλητικό κομμάτι. Αυτή την ενημέρωση είχαμε από την πλευρά της Περιφέρειας κι έτσι δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει αυτό το τουρνουά".

Στην ερώτηση πως είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κονδύλια, όταν ήδη υπάρχει σχεδιασμός για το τουρνουά αυτό, ο κ. Ρούσσος είπε: "Πιθανόν επειδή διατέθηκαν κάποια χρήμα για το final four του league cup πέρσι, να είχε γίνει κάποια υπέρβαση στον προϋπολογισμό, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να απαντήσει η Περιφέρεια".

 

Προγραμματισμός για φιλικά

Τέλος, ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει για τα φιλικά της ομάδας, αφού ο πρόεδρος είπε πως τα πρώτα του παιχνίδια ο Φοίνικας θα τα δώσει αρχές Οκτωβρίου.

"Η ομάδα έχει κάνει τον προγραμματισμό της και θα δώσει κάποια φιλικά παιχνίδια. Θα δώσει κάποια παιχνίδια και θα καλυφθεί το τουρνουά που δεν θα γίνει. Αν και δεν θα γίνει το τουρνουά στη Σύρο, όμως η ομάδα θα κάνει ότι χρειάζεται για να καλυφθεί αυτό το κενό και να δώσεις τον απαραίτητο αριθμό αγώνων μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητικό τιμ θα φροντίσει για το καλύτερο δυνατό. Το πρώτο φιλικό αναμένεται να δοθεί στις αρχές του Οκτώβρη. Στις 22 του ίδιου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μία εβδομάδα νωρίτερα θα δοθούν οι προκριματικοί αγώνες για το league cup".