Ο Φοίνικας έκοψε την πίτα του στην αίθουσα του επιμελητηρίου Κυκλάδων, παρουσία αθλητών, διοίκησης, τοπικών φορέων και των φίλων του

Διαφήμιση για τη Σύρο ο… Φοίνικας

Σε οικογενειακό και καλό κλίμα η ομάδα του Φοίνικα Σύρου έκοψε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων την καθιερωμένη του πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Φοίνικα Σύρου, οι αθλητές, το τεχνικό επιτελείο, τοπικοί φορείς του τόπου και φίλοι της ομάδας. Ο Φοίνικας μετά από μία σεζόν που τα είχε… όλα, έχει βρει πλέον την ηρεμία του και σχεδιάζει το μέλλον του κάτω από στέρεες βάσεις. Το 2016 μέχρι το Μάιο θέλουν να το θυμούνται όλοι, όμως από το τέλος του πρωταθλήματος κι έκτοτε κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι ακολούθησε.  Ο Φοίνικας τη σεζόν 2015-16 έφτασε μέχρι τον τελικό της Volley League, αλλά εκεί έπεσε πάνω στον ισχυρό ΠΑΟΚ, με το πολλαπλάσιο μπάτζετ και παρά την προσπάθεια που κατέβαλε κατέκτησε τελικά τη δεύτερη θέση. Βέβαια, ο Φοίνικας κατάφερε παρά τη μεγάλη διαφορά κυρίως στο μπάτζετ να κοιτάξει στα… μάτια την ομάδα του Δικέφαλου του Βορρά και να διεκδικήσει την… τρελή ανατροπή μέσα στο παλατάκι. Στο τέλος του τέταρτου τελικού οι φίλοι της ομάδας του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν τους Συριανούς δείγμα της εκτίμησης που τρέφουν για το «πειρατικό» αλλά και αναγνώρισης της προσπάθειας που κατέβαλε. Από τη χαρά η Σύρος και ο Φοίνικας, πήγε στην άλλη άκρη της διάλυσης και την αβεβαιότητας. Τα οικονομικά κυρίως προβλήματα έφεραν τον Φοίνικας κοντά στην… καταστροφή, όμως μετά τις κινήσεις – συζητήσεις που υπήρξαν ήλθε η συσπείρωση και ο Φοίνικας βγήκε δυνατός απ’ αυτή τη δοκιμασία.

Στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας, ο πρόεδρος του Φοίνικα Σύρου Αντώνης Ρούσσος αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την στήριξη στην ομάδα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια ο κ. Ρούσσος προχώρησε στον απολογισμό της περιόδου που έφυγε, αλλά και ανέλυσε τους στόχους της φετινής σεζόν. «Έχουμε μία νέα ομάδα που αφού από τους 12 οι 10 παίκτες είναι νέοι. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητής μας και παρά το αρχικό μας μουδιασμένο ξεκίνημα η ομάδα έχει πάρει μία σειρά και ήδη βρισκόμαστε σε αρκετά υψηλή θέση. Δεν γνωρίζουμε αν φέτος θα πάμε στον τελικό. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε μέσα στις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Άλλωστε και οι δύο φετινοί στόχοι είναι ακόμη μπροστά μας. Έχουμε το κύπελλο Ελλάδος και τα play off του πρωταθλήματος. Θέλουμε όλοι οι αθλητές μας να έχουν την υγεία τους και στη συνέχεια με τη βοήθεια των φορέων και όλων εμάς, μπορούμε στο τέλος να είμαστε υπερήφανοι για όλα όσα έχει πετύχει αυτή ομάδα και η Σύρος να καταφέρει να διαφημιστεί μέσα από τον Φοίνικα. Σημαντική για ακόμη μια φορά είναι και η συμβολή των χορηγών μας που στηρίζουν την προσπάθειά μας».

Τέλος, ευχές απεύθυναν τόσο ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο τεχνικός της ομάδας Ντούσκο Νίκολιτς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος.