Στον Ολυμπιακό το κύπελλο του League Cup μετά το 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο τελικό του θεσμού

Ερυθρόλευκο… σερί

  • Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2017 - 10:46
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιαν. 2017 - 11:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα ουσιαστικό παιχνίδι επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-0 σετ σε μόλις 81΄, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη και κατέκτησε το τρίτο του διαδοχικό League Cup. Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς ο οποίος αναδείχθηκε  και MVP αφού αναγνωρίστηκε από όλους η προσπάθεια που κατέβαλε. Επίσης άξιος συμπαραστάτης του Τσούπκοβιτς ήταν ο Μενέλαος Κοκκινάκης ο οποίος έγινε ο μοναδικός αθλητής ο οποίος έχει τέσσερις τίτλους στη διοργάνωση, όσους δηλαδή έχει κατακτήσει και ο Ολυμπιακός. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ για δεύτερη συνεχή φορά έφτασε στον τελικό του league Cup, όπου και πάλι ηττήθηκε από τους Ερυθρόλευκους. Να θυμίσουμε πως και οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί στο τελικό του κλειστού της Ερμούπολης με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τότε μία επική ανατροπή στο παιχνίδι.

 Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός με κοντρόλ ματς, λίγα λάθη και υπεροχή στην επίθεση είχε τον έλεγχο στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Έκανε μόλις 13 λάθη και πίεσε τον ΠΑΟΚ στο σερβίς, ειδικά στο 2ο σετ όπου στο 12-12 έγινε με σερί 6-0,18-12.

 

Με το ξεκίνημα του 1ου σετ ο Ολυμπιακός οικοδόμησε διαφορά 2-3 πόντων από το 5-2, στο 10-7 και στο 12-8 με το μονό μπλοκ του Αγκάμεζ στον άλλοτε συμπαίκτη του Αμαράλ Ντάντε.  Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με τον Σακόγλου, αλλά και τον Ντάντε από την πίσω ζώνη αλλά τα πολλά χαμένα σερβίς (7 στο 1ο σετ) έκοβαν το ρυθμό του αλλά και την υπόνοια για κάποιο σερί. Τα δύο μπλοκ από Ντάντε και Τακουρίδη έκλεισαν τη διαφορά στο 20-18 και στον πόντο 20-19 με την κόντρα επίθεση του Ντάντε. Παρά την πίεση του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός δεν έκανε ποτέ το έξτρα λάθος, χάθηκαν πολλά σερβίς και από τις δύο ομάδες, ο Τακουρίδης μείωσε σε 24-23 και ο Αγκάμεζ τελείωσε το σετ 25-23.

 

Ίδια εικόνα είχε ο αγώνας και στο 2ο σετ με τον Ολυμπιακό να έχει μικρό προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να έχει ισορροπήσει τον αγώνα στο 12-12. Ο Ντάντε έχασε το σερβίς και ο Σουλτανόπουλος πήγε στη θέση του σερβίς θυμίζοντας τα νικηφόρα σερί των περσινών τελικών. Με το φλοτ σερβίς ο Σουλτανόπουλος χάλασε την υποδοχή του ΠΑΟΚ και Ο Ολυμπιακός έκανε συνολικό σερί 6-0 εκτόξευσε τη διαφορά στο 18-12 κρίνοντας και το σετ με 25-16.  

 

Στο 3ο σετ ο ΠΑΟΚ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί για να μπει στον αγώνα. Παρότι μπήκε με προβάδισμα 4-2 δεν είχε συνέχεια καθώς ο Ολυμπιακός πάλι με λίγα λάθη και τους Τσούπκοβιτς, Κοκκινάκη σε καλή μέρα πέρασε μπροστά με 7-6. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε για τελευταία φορά στο 13-13. Ο πρώτος χρόνος του Σουλτανόπουλου, η κακή υποδοχή του ΠΑΟΚ που έδωσε την ευκαιρία στον Άθος Κόστα για το 15-13 και το μπλοκ του Σωτηρίου στον Κοκκινάκη έκανε το 16-13. Η διαφορά του +3 διατηρήθηκε μέχρι το 24-21 και ο Κοκκινάκης με άσσο τελείωσε τον αγώνα εν μέσω αποθέωσης.

 

 

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0

Τα σετ: (25-23, 25-16, 25-21) σε 81'

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Θεμελής.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-12, 21-19, 25-23

2ο σετ: 7-8, 16-12, 21-15, 25-16

3ο σετ: 8-7, 16-13, 21-18, 25-21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Σουλτανόπουλος 4 (2/3 επ, 2 μπλοκ), Στιβαχτής, Κοκκινάκης 6 (4/9 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 73% υπ - 47% άριστες), Άθος Κόστα 10 (8/10 επ, 2 μπλοκ), Αγκάμεζ 13 (13/26 επ), Τσούπκοβιτς 14 (14/22 επ, 40% υπ - 10% άριστες) / Στεφάνου (λ, 78% υπ - 56% άριστες), Ζουπάνι, Φιλίποφ, Φράγκος.

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς, Σακόγλου 15 (14/27 επ, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 7 (4/6 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 4 (4/9 επ), Σαφράνοβιτς 4 (4/12 επ, 75% υπ - 67% άριστες), Ντάντε 14 (13/24 επ, 1 μπλοκ, 69% υπ - 50% άριστες) / Γκαράς (λ, 50% υπ - 23% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ, 40% υπ - 40% άριστες), Παντακίδης, Τερζής, Σωτηρίου 4 (4/7 επ, 50% υπ - 40% άριστες), Σμαραγδής, Παπαδόπουλος.

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 1 άσσο, 41 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 1 άσσο, 43 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 13 λάθη αντιπάλων.

 

 

 

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΛΙΓΚ ΚΑΠ «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» 2016-17
MVP: Κονσταντίν Τσούπκοβιτς (Ολυμπιακός)
Καλύτερος πασαδόρος: Κώστας Στιβαχτής (Ολυμπιακός)
Καλύτερος μπλοκέρ: Άθος Κόστα (Ολυμπιακός)
Καλύτερος υποδοχέας: Γιώργος Στεφάνου (Ολυμπιακός)
Καλύτερος επιθετικός: Κονσταντίν Τσούπκοβιτς (Ολυμπιακός)

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά σε όλα τα κομμάτια του αγώνα. Νίκησε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που στο μέλλον θα παίξει και καλύτερα. Παίξαμε πολύ συγκεντρωμένα και είμαι πολύ ικανοποιημένος για το πρώτο κύπελλο. Θα το χαρούμε τον τίτλο 1-2 μέρες και θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Ο ΠΑΟΚ έκανε ορισμένα λάθη στο σερβίς και τα εκμεταλλευτήκαμε». 

Ο MVP του τελικού Κονσταντίν Τσούπκοβιτς τόνισε: «Είναι πολύ συναισθηματική στιγμή για μένα. Ήρθα στον Ολυμπιακό για να κερδίσω τίτλους. Είμαι παίκτης που μου αρέσει να παίζω κάτω από πίεση και περιμένω να είμαι καλύτερος όταν τα πράγματα είναι πιο δύσκολα». 

Για το βραβείο του MVP και το δώρο του στον φίλο του Ολυμπιακού Γιάννη Αλαμπασύνη:  «Ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω. Το παιδί αυτό παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι σε κάθε αγώνα δίπλα μας. Το αξίζει το βραβείο περισσότερο από μένα και είμαι χαρούμενος που το έδωσα».

 

Ο λίμπερο των «ερυθρολεύκων» Γιώργος Στεφάνου είπε: «Το κάναμε λίγο πιο εύκολο απ’ ότι περιμέναμε. Σταθήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι το τρίτο τρόπαιο σε κατάταξη, εύχομαι να έχουμε υγεία για να κατακτήσουμε τα άλλα δύο τρόπαια».

Ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Λίμπερμαν Αγκάμεζ δήλωσε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό τρόπαιο για την ομάδα και τους οπαδούς μας. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένειά μου. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έκαναν πολύ καλή προσπάθεια».  

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Μενέλαος Κοκκινάκης δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους φροντιστές μας που μας προσέχουν καλύτερα από τις οικογένειές μας. Εύχομαι να κερδίσουμε κι άλλους τίτλους, γιατί με τα παιδιά είμαστε πολύ δεμένοι».  

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Παρατηρώ ότι μας λείπει αυτός ο τίτλος, αλλά ας πάρουμε τους τίτλους που μας πηγαίνουν. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί έπαιξε καλύτερα και δίκαια νίκησε. Σε μας ήταν μικρά κομμάτια που δεν πήγαν καλά. Μας εμπόδισε ο Ολυμπιακός ή και εμείς δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν μπορείς να συγκρίνεις δύο παιχνίδια γιατί το ένα έγινε πριν δυο μήνες. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα δεν φτάσαμε στο σημείο που περιμέναμε».

 

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε: «Μπήκαμε καλά στο παιχνίδι αλλά κάναμε αρκετά λάθη στο σερβίς. Δουλεύουμε τα λάθη μας, η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια. Σιγά-σιγά θα μπούμε στο σωστό δρόμο. Ο Στάροβιτς είναι μεγάλος παίκτης, μπορεί να βοηθήσει στο σέρβις, στο μπλοκ και στην επίθεση. Πρέπει να πω ότι και ο Χάρης (σ.σ. Σακόγλου) τα πηγαίνει καλά, ωστόσο η έλευση Στάροβιτς θα προσθέσει άλλο αέρα στην απόδοση μας. Χαμηλά η μπάλα, να δουλέψουμε τα λάθη μας, έχουμε τώρα το ματς με την Τουρ αλλά και πάλι με τον Ολυμπιακό. Για μένα μετράει περισσότερο το κύπελλο και το πρωτάθλημα».