Το ΑΣΕ Νεωρίου επικράτησε με 3-0 του Πανναξιακού στο τελικό των νεανίδων

Βασίλισσες των Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2017 - 14:43
  • /   Eνημέρωση: 7 Φεβ. 2017 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι νεάνιδες του ΑΣΕ Νεωρίου, καθώς επικράτησαν με 3-0 σετ (25-22, 25-16, 25-21) στο τελικό του πρωταθλήματος. Λένε πολλές φορές πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και σ' αυτή την περίπτωση έχουν πάρα πολύ δίκιο, αφού οι Συριανές για να φτάσουν στην επικράτηση χρειάστηκε να υπερβάλλουν εαυτό, αφού οι Ναξιώτισσες διαθέτουν ποιότητα, αλλά και μεγάλη εμπειρία. Άλλωστε κάποιες από τις αθλήτριες που πήραν μέρος στον τελικό έχουν αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών με τον Πανναξιακό όπως συνέβη με την Αναγνώστου που έπαιξε για κάποιους πόντους στο ματς με τον Α.Ο. Θήρας. Επίσης με τα χρώματα του Πανναξιακού αγωνίσθηκε και η Κατερίνη που στο παρελθόν έχει κληθεί σε κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας. Οι Συριανές απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως γίνεται πολύ σωστή δουλειά από το τεχνικό επιτελείο του Νεωρίου και πως υπάρχει πλούσιο μέλλον στην ομάδα. Η προσπάθεια αυτή βέβαια έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια τώρα με τη διοίκηση της ομάδας της Σύρου να κάνει τα πάντα για το καλό των παιδιών, αλλά και του Αθλήματος.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι 400 περίπου φίλοι του αθλήματος που βρέθηκαν στη Β' κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πάρα πολύ καλό αγώνα μεταξύ δύο ισάξιων ομάδων. Οι αθλήτριες έδειξαν πως διαθέτουν πλούσιο ταλέντο και πως έχουν μέλλον στο άθλημα. Βέβαια θα πρέπει να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και να έχουν προσήλωση στον στόχο.

Στο ματς, οι φιλοξενούμενοι αν και ταλαιπωρημένες από το ταξίδι, μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να πάρουν μία μικρή διαφορά στα μέσα του σετ. Οι αθλήτριες του Χρήστου Σκρέτα δεν το έβαλαν κάτω, πάλεψαν για την ανατροπή και τα κατάφεραν, αφού πήραν το πρώτο σετ με 25-22. Η ψυχολογία της κατάκτησης του πρώτου σετ βοήθησε τις Συριανές να παίξουν ένα φανταστικό δεύτερο σετ και να το κερδίσουν σχετικά εύκολα, αφού οι φιλοξενούμενες δεν έφεραν καμία αντίσταση. Το 25-16 δείχνει και την προσπάθεια των δύο ομάδων, που ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξε η έκβαση του πρώτου σετ. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, οι Ναξιώτισσες προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μειώσουν στο σκορ, ώστε και πάλι να μπουν μέσα στο παιχνίδι. Το σετ πήγαινε με αρκετές εναλλαγές στο σκορ μέχρι το φινάλε του, όπου μετά το 19-19 οι αθλήτριες του κ. Φραγκίσκου έκαναν πολλά λάθη κι έδωσαν την ευκαιρία στο Νεώριο να πάρει διαφορά ασφαλείας και στο τέλος να το πάρει το σετ με 25-21.  

Με τη λήξη του αγώνα, αθλήτριες και τεχνικό επιτελείο έγιναν ένα... κουβάρι και όλοι μαζί πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 

"Τεράστια επιτυχία για εμάς η κατάκτηση του πρωταθλήματος"

Ο τεχνικός του ΑΣΕ Νεωρίου πανευτυχής για την κατάκτηση του τίτλου έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που αγωνίσθηκαν και σημείωσε πως αυτή η επιτυχία ήρθε έπειτα από σκληρή δουλειά και συνέχεια όλων.

"Πιστεύω στον τελικό των νεάνιδων συμμετείχαν οι δύο καλύτερες ομάδες των Κυκλάδων. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά όλο αυτό το χρονικό διάστημα και να θυμίσω πως τα κορίτσια μας είχαν βρεθεί και πάλι στον τελικό πριν από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι για εμάς είναι μία επιτυχία καθώς καταφέραμε να κρατήσουμε μία σταθερότητα και δουλεύουμε ώστε να φέρουμε κι άλλα παιδιά κοντά μας. Τώρα όσον αφορά το ματς, γνωρίζαμε πολύ καλά πως θα βρίσκαμε απέναντί μας έναν αντίπαλο δυνατό, ανταγωνιστικό και πως διαθέτει στο ρόστερ του αθλήτριες που αγωνίζονται στην Α1 κατηγορία γυναικών. Είμαι  ευχαριστημένος που τα κορίτσια δουλεύουν σκληρά και βγάζουν συνέπεια και σταθερότητα στο παιχνίδι τους. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια".

 

"Έγινε ένα φανταστικό παιχνίδι"

Ο πρόεδρος του ΑΣΕ Νεωρίου Σταύρος Μπαλόπιτας μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" για τον τελικό και την εικόνα που έδειξαν οι αθλήτριες ης ομάδας του. "Θέλω να δώσω αρχικά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, στον προπονητή και στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα από κοντά. Νομίζω ότι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν γίνει στη Σύρο, σ' αυτές τις κατηγορίες. Θέλαμε πάρα πολύ αυτόν τον τελικό, γι' αυτό άλλωστε είχαμε δουλέψει σκληρά όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είχαμε ένα μικρό προβάδισμα και λόγω έδρας  και κόσμου, αλλά πιστεύω ότι όλα πήγαν καλά και ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι καταφέραμε.  Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά καλή συνέχεια και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ταξιδέψουμε για να δώσουμε τα παιχνίδια στη δεύτερη φάση που θα γίνουν στην Αθήνα".

 

Το φιλμ του αγώνα

1ο σετ

Οι φιλοξενούμενες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν μία σημαντική διαφορά, όμως οι αθλήτριες του Χρήστου Σκρέτα προς το τέλος του σετ ανέτρεψαν την εις βάρος τους διαφορά και έκαναν το 1-0.

Η Αναγνώστου έδωσε τον πρώτο πόντο του αγώνα την ομάδα του Πανναξιακού, για να έρθει στη συνέχεια η Πρίντεζη και να φέρει το ματς στα ίσα με μπλόκ, έπειτα από φάση διαρκείας. Η Ν. Κομκότου πήρε το μπλοκ άουτ και μείωσε σε 2-3. Η ίδια αθλήτρια με άσο έκανε το 5-4 για το Νεώριο. Η Γεράνη με άσο έκανε το 6-7 για τον Πανναξιακό και στη συνέχεια λάθος των παικτών της ομάδας της Σύρου και οι φιλοξενούμενες ξέφυγαν με τέσσερις πόντους 6-10. Ο κ. Σκρέτας κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ ώστε να ηρεμίσει τις αθλήτριές του και να δώσεις τις δικές του οδηγίες. Άουτ πέρασε το σέρβις της Φραντζέσκου 8-11. Η Β. Κομκότου με άσο μείωσε σε 9-11. Στο φιλέ η επίθεση της Αναγνώστου (10-11) και το Νεώριο μείωσε στον πόντο. Νέος άσος από την πλευρά της Β. Κομκότου και οι Συριανές ισοφάρισαν σε 11-11. Το μπλοκ του Πανναξιακού σταμάτησε τη Ν. Κομκότου και έγινε το 12-12. Η Πρίντεζη με επίθεση από το κέντρο ισοφάρισε σε 13-13. Στο φιλέ βρήκε η Κυριακού με τους δύο διαιτητές να υποδεικνύουν την παράβαση 16-16. Άσος από την Ρούσση 17-16 και το Νεώριο πέρασε μπροστά στο σκορ. Άουτ πέρασε το σέρβις της Βόμβη 19-19. Η Ν. Κομκότη πήρε το μπλοκ άουτ για το 21-19. Άουτ πέρασε η επίθεση της Αναγνώστου 22-19. Η Αναγνώστου στην επόμενη φάση μείωσε σε 22-20 για τον Πανναξιακό. Λάθος από την ομάδα της Νάξου και το σκορ έγινε 23-20. Με άσο η Αναγνώστου μείωσε σε 23-22 κι έβαλε τον Πανναξιακό και πάλι μέσα στο κόλπο του... σετ. Η Ν. Κομκότου έκανε το 24-22 και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες υπέπεσαν σε λάθος και ο πόντος πήγε στο Νεώριο για να γίνει το 25-22 και το 1-0 σετ.

2ο σετ

Οι Συριανές με την ψυχολογία στα ύψη πήρα το δεύτερο σετ και έκαναν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Πρίντεζη με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 2-0 για το Νεώριο. Η Κεντρική της ομάδας της Σύρου και πάλι με πρώτο χρόνο έδωσε ακόμη έναν πόντο στο Νεώριο 3-0. Έξυπνο πλασέ από την Ν. Κομκότου σε κόντρα επίθεση 4-0. Η Αναγνώστου με επίθεση μείωσε σε 9-5 και με άσο στη συνέχεια έφερε την ομάδα της ακόμη πιο κοντά στο σκορ 9-6. Η Κατερίνη μείωσε σε 12-8. Σε δεύτερο χρόνο η Αναγνώστου πήρε τον πόντο για το 13-9. Η Ν. Κομκότη έκανε το 15-11 με δυνατή επίθεση στη διαγώνιο. Δεν κατάφερε να βγάλει άμυνα η Μαυρομάτη στην επίθεση της Ν. Κομκότη 16-11. Η Ρούσση με επίθεση στον πρώτο χρόνο έκανε το 18-12 κι έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα της. Αμέσως ο κ. Φραγκίσκος κάλεσε τάιμ άουτ για να μιλήσεις στις αθλήτριές του. Έχοντας καλή ψυχολογία η Β. Κομκότη πήρε έναν δύσκολο πόντο για το 19-12. Άσος από την Ν. Κομκότη 20-12. Η Κατσάνη μείωσε σε 20-14. Άσος από την Αναγνώστου και ο Πανναξιακός μείωσε στο -5 (20-15). Νέος άσος από την Αναγνώστου 20-16. Η Πρίντεζη με πρώτο χρόνο έκανε το 22-16. Λάθος θέσεις από τις φιλοξενούμενες 23-16. Άσχημη επίθεση από τη νΚυριακού 24-16. Με άσο η Ρούσση έδωσε τον τελευταίο πόντο στην ομάδα της διαμορφώνοντας το τελικό για το σετ 25-16.

3ο σετ

Πραγματικό ντέρμπι ήταν το τρίτο και τελευταίο σετ, με τις φιλοξενούμενες να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να μειώσουν σε 2-1, όμως οι αθλήτριες του Χρήστου Σκρέτα είχαν τις δικές τους απαντήσεις κι έτσι έφτασαν στην κατάκτησή του.

Η Πρίντεζη  ισοφάρισε σε 1-1 με επίθεση από το κέντρο και η ίδια έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του 2-1. Η Ν. Κομκότου με επίθεση στη διαγώνιο έκανε το 3-1, ενώ η ίδια σε κόντρα επίθεση έσπασε το διπλό μπλοκ του Πανναξιακού για το 4-1. Η Κατερίνη με άσο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Νάξου με 6-7. Άουτ επίθεση από την Κατερίνη για το 8-11. Σε δεύτερο χρόνο επίθεσης η Ν. Κομκότου πίσω από τα τρία μέτρα έφερε το ματς στα ίσα 11-11. Η Αναγνώστου με πλασέ έκανε το 12-14, ενώ η Πρίντεζη με έναν τυχερό πόντο ισοφάρισε σε 14-14. Ξανά μπροστά στο σκορ ο Πανναξιακός μετά από πόντο της Αναγνώστου 14-15. Άουτ επίθεση από την Ν. Κομκότη 15-17. Με μπλοκ πάνω στην Πρίντεζη έγινε το 15-18. Η Ρούσση στη συνέχεια μείωσε με πρώτο χρόνο, ενώ αμέσως μετά η Ν. Κομκότη ισοφάρισε σε 18-18. Λάθος από την Μπουντούρη 19-20. Η Ρούσση ισοφάρισε σε 20-20. Η Ν. Κομκότη πήρε το μπλοκ άουτ για το 21-21. Ο τεχνικός του Πανναξιακού κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει τις τελευταίες του οδηγίες. Λάθος από την πασαδόρο της ομάδας της Νάξου 22-21. Η Β. Κομκότη έκανε το 23-21 και το Νεώριο πήρε διαφορά δύο πόντων σε κρίσιμο σημείο. Το 24-21 έγινε από τη Ν. Κομκότη και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενες υπέπεσαν σε λάθος κι έδωσαν έναν εύκολο πόντο στο Νεώριο το οποίο έκανε το 25-21 και πήρε και το τρίτο σετ. 

Διαιτητές: Στέλιος Παπακοσμάς και Γιάννης Βρούτσης

ΑΣΕ Νεωρίου – Πανναξιακός ΑΟΝ 3-0 (25-22,25-16, 25-21)

ΑΣΕ Νεωρίου (Σκρέτας): Πρίντεζη, Κομκοτού Β., Καραβάνα, Σκουλάτου, Παχή. Κομκοτού Ν., Βαρσαμή, Μπουντούρη, Τζέκα, Ρούτση, Λυγνού.

Πανναξιακός (Φραγκίσκος): Γεροντή, Αναγνώστου, Σταυροπούλου, Μαυρομάτη, Βόμβα, Κυριακού, Κατσάνη, Φρατζέσκου, Κουφοπούλου, Σφακιανάκη, Λιανού, Βιτζηλαίου, Κατερίνη, Αναγνώστου Β., Αναγνωστου Ε.