Ο Φοίνικας επικράτησε με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού σε ένα ματς που… έσπασαν καρδιές

Συριανή… ψυχή

Ο Φοίνικας αν και βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο αφού δεν ξεκίνησε καλά το ματς και έχανε με 0-2 σετ από τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του και με μία εμφάνιση που δύσκολα θα ξεχαστεί, γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και πήρε έστω τους δύο βαθμούς της νίκης. Οι Συριανοί που ήθελαν καθαρή νίκη για να τερματίσουν στην πέμπτη θέση (5η), έχασαν έναν πολύτιμο βαθμό και με τους δύο που απέκτησαν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στην έκτη (6η). Ο Φοίνικας θα βρει απέναντί του τον Παναθηναϊκό στα play off που μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στο κλειστό της Βόχας, τερμάτισε τρίτος και θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας.

 

Την Πέμπτη το πρώτο ματς με τους Πράσινους

Ο αγώνας μεταξύ του Φοίνικα και του Παναθηναϊκού ήταν συγκλονιστικός, αφού αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα σετ θα υπόλοιπα τρία κρίθηκαν στις λιγοστές λεπτομέρειες που υπήρξαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ματς αυτό δεν ήταν για…  καρδιακούς αφού υπήρχαν πολλές εναλλαγές στο σκορ και η νίκη άλλαζε συνεχώς… χέρια.  Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο Φοίνικας και με το 0-2 στην πλάτη βρισκόταν στην έβδομη θέση, αφού η Κηφισιά και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης περνούσαν χωρίς πρόβλημα από τη Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα αντίστοιχα. Η έβδομη θέση θα έστελνε το «Πειρατικό» να παίξει με τον ΠΑΟΚ, αφού μετά το αρχικό… σοκ του «Δικέφαλου του Βορρά» οι Θεσαλλονικείς κατάφεραν να γυρίσουν το 2-0 σε 2-3 και να παίρνουν τους δύο πόντους που ήθελαν για να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση. Τώρα, ο Φοίνικας μετά την έκτη θέση της κανονικής περιόδου, θα αγωνισθεί την ερχόμενη Πέμπτη με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Κυψέλης και την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί το δεύτερο ματς στη Σύρο. Αν δεν υπάρξει νικητής με 2-0 τότε θα πραγματοποιηθεί και τρίτος αγώνας αυτή τη φορά στην έδρα του Παναθηναϊκού.

 

ΟΙ φίλαθλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης

 

Οι φίλαθλοι της Σύρου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διοίκησης του Φοίνικα βρέθηκαν στο γήπεδο από πολύ νωρίς και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε το «Πειρατικό» να φτάσει σε μία πολύ δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα σημαντική νίκη. Ο κόσμος έσπρωξε τους παίκτες του Ντούσκο Νίκολιτς, όταν αυτοί βρέθηκαν με την πλάτη στον… τοίχο, αλλά κι όταν έδειξαν πως δεν έχουν άλλες λύσεις. Το παιχνίδι σίγουρα αποτελεί διαφήμιση για το άθλημα και μέσα απ’ αυτήν την αναμέτρηση το Βόλεϊ κέρδισε κι άλλους φίλους. Μόνο η Σύρος ξέρει να δημιουργεί τέτοια καυτή, αλλά ταυτόχρονα φιλόξενη έδρα, να ασκεί πίεση στον αντίπαλο μέσα σε αθλητικά πλαίσια.

 

Υπήρχαν και φίλοι των πρασίνων

Για ακόμη μία φορά οι φίλοι του Παναθηναϊκού κυρίως από τα νησιά των Κυκλάδων έδωσαν βροντερό παρών και τραγουδούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα αν και ήταν κοντά στους φίλους της Σύρου, και έδωσαν ένα ιδιαίτερο τόνο στην αναμέτρηση. Στις εξέδρες της Β’ κλειστής αίθουσας του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης υπήρξαν φίλοι του Παναθηναϊκού, τόσο από την Σύρο όσο κι από την Τήνο, την Πάρο και τη Νάξο. Οι πράσινοι φίλαθλοι βρέθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των αθλητών του κ. Ανδρεόπουλου.

 

 

Το φιλμ του αγώνα

 

1ο σετ

Η μπάλα για την έναρξη του αγώνα δόθηκε στον Rangel και ο Πανταλέων πήρε με μπλοκ πάνω στον Χήρα τον πρώτο πόντο στο ματς 0-1. Ο Ρεϊνάλντο με επίθεση στην πίσω ζώνη έφερε το ματς στα ίσα 1-1. Άουτ το σέρβις του Μρντακ 1-2. Ο Χήρας με άσο έκανε το 4-3 για το «Πειρατικό». Ο Πανταλέων ισοφάρισε με πρώτο χρόνο σε 4-4. Ο Τουραγιαννίν με πρώτο χρόνο έδωσε τον πόντο στον Φοίνικα 6-5. Οι δύο ομάδες στο διάστημα αυτό πήγαιναν πόντο – πόντο. Μπλοκ πάνω στον Μρντακ ο Rangel  7-6. Η μπάλα στο φιλέ από σέρβις του Παναθηναϊκού και ο Φοίνικας πήγε στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά δύο (2) πόντων. Άουτ η προσπάθεια του Χήρα και ο Παναθηναϊκός με σερί 0-2 ισοφάρισε σε 8-8. Ο Τουράγιαννιν έκανε το 9-8. Άσος από τον Μρντακ 10-8. Στη συνέχεια ο Σέρβος του Φοίνικα έστειλε τη μπάλα πάνω στον φιλέ 10-9. Άσος από τον Τσίροβιτς 11-11. Ο Ερνάντεζ πέρασε τη μπάλα από το τριπλό μπλοκ των παικτών του Φοίνικα για το 12-12. Ο Εφραιμίδης πήρε το μπλοκ άουτ για το 13-12. Ο Μιρντακ στην κόντρα 14-12, δύσκολος πόντος για την ομάδα της Σύρου, με τον Σέρβο να περνά τη μπάλα ανάμεσα στα χέρια τριπλού μπλοκ. Ο Μιρντακ έδωσε ακόμη έναν πολύτιμο πόντο στην ομάδα του 15-13. Στο φιλέ η μπάλα στο σέρβις τους Ερνάντεζ και ο Φοίνικας στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το 16-14 και διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξεως των δύο πόντων. Στην κόντρα επίθεση ο Μρντακ έδωσε ακόμη έναν πόντο, το σκορ έγινε 18-15 και ο κ. Ανδρεάδης κάλεσε τάιμ άουτ. Λάθος του Σέρβου διαγώνιου και ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο 18-17. Διπλό μπλοκ του Παναθηναϊκού και οι πράσινοι ισοφάρισαν σε 18-18 και ο κ. Νίκολιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Εφραιμίδης πήρε το μπλοκ άουτ για το 19-18. Λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Ρεϊνάλντο και το σκορ έγινε 19-19. Μπλοκ του Παναθηναϊκού με τους πράσινους να περνούν μπροστά στο σκορ με 19-20 και ο κ. Νίκολιτς κάλεσε άμεσα το δεύτερό του τάιμ άουτ, καθώς είδε τους παίκτες του να… κολλούν και να δίνουν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά στο σκορ.  Άσο από τον Τσίροβιτς 19-21. Ο Μρντακ τελείωσε ιδανικά μία δύσκολη φάση για την ομάδα του Φοίνικα 20-21. Λάθος από πλευράς Φοίνικα, αφού έδωσαν στον Παναθηναϊκό ουσιαστικά έναν δικό τους πόντο 20-22. Λάθος και πάλι για τους Συριανούς 20-23 και οι φιλοξενούμενοι κοντά στο 0-1. Ο Γκονζάλες πήρε το μπλοκ άουτ 21-24. Με άσο του Αργεντινού ολοκληρώθηκε το πρώτο σετ με 21-25 για τον Παναθηναϊκό.

 

2ο σετ

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο δεύτερο σετ 0-1. Λάθος από πλευράς Φοίνικα και οι Πράσινοι ξεκινούν με ένα σερί 0-3 και ο κ. Νίκολιτς κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Χήρας με πρώτο χρόνο μείωσε σε 1-3 για τον Φοίνικα. Νέος πόντος από τον Χήρα 2-4. Ο Παντελαίων με πρώτο χρόνο έκανε το 2-5. Με διαφορά έξι πόντων οι φιλοξενούμενοι στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ 2-8. Από μπλοκ σε μπλοκ πάει το δεύτερο σετ με… θύμα αυτή την φορά τον Εφραιμίδη και το σκορ έγινε 2-10. Νέο μπλοκ πάνω στον Εφραιμίδη 2-11. Ο Αργεντίνος διαγώνιος του Παναθηναϊκού δεν πέρασε τη μπάλα που σταμάτησε πάνω στον φιλέ και το σκορ έγινε 3-11. Ο Σούρδι μπήκε κι έδωσε έναν πόντο στον Φοίνικα για το 4-12. Ο Γκονζάλεζ έκανε το 4-13. Ο Τουραγιαννιν το 5-13 και τον Φοίνικα να προσπαθεί να αντιδράσει όμως οι φιλοξενούμενοι απαντούσαν άμεσα. Ο Τσίροβιτς στην κόντρα έκανε το 5-15 για τους Πράσινους. Ο Ρεϊνάλντο μείωσε σε 6-15, αλλά η απόσταση παραμένει… μεγάλη. Λάθος από πλευράς Παναθηναϊκού 7-15. Άουτ το σέρβις του Σούρδι και ο Παναθηναϊκός στον πάγκο με το +9 (7-16). Ο Ρεϊνάλντο με άσο μείωσε σε 9-16 και ο κ. Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Γκονζάλεζ με επίθεση στα τρία μέτρα έκανε το 9-17. Άσος από τον Τσίροβιτς 9-18. Ο ίδιος παίκτης με άσο έκανε το 9-19 και η διαφορά ανέβηκε στους… δέκα (10).  Άουτ η επίθεση του Ερνάντεζ για το 11-19. Ο Ρεϊνάλντο μείωσε σε 12-19. Ο Τσίροβιτς έκανε το 12-20. Ο Σούρδι πήρε το μπλοκ άουτ για το 13-20. Ο Τουράγιαννιν με μπλοκ μείωσε σε 14-20. Ο Τσίροβιτς έκανε το 14-21. Στο φιλέ σταμάτησε το σέρβις του Γκονζάλεζ 15-21. Οι παίκτες του Φοίνικα βρήκαν φιλέ και το σκορ έγινε 15-22. Ο Τσίροβιτς μετά από φάση διαρκείας έκανε το 15-23. Ο Τουράγιαννιν το 16-23, σε ένα σετ που ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Άουτ η προσπάθεια για πλασέ του Τσίροβιτς 17-23. Άουτ το σέρβις του Τουράγιαννιν 17-24. Ο Μρντακ μείωσε σε 18-24. Ο Πανταλαίων με πρώτο χρόνο έκανε το 18-25 και το 0-2 για τον Παναθηναϊκό.

 

3ο σετ

Ο Τουράγιαννιν με μπλοκ έκανε το 2-0 για τον Φοίνικα. Λάθος από τον Τσίροβις, βρήκε φιλέ στην προσπάθειά του για επίθεση 3-0. Ο Ερνάντεζ μείωσε μετά από φάση διαρκείας και δύσκολες άμυνες κι από τις δύο πλευρές σε 3-2. Άουτ το σέρβις του Μαρούλη 4-2. Πάνω στην αντέννα η μπάλα στην επίθεση του Τσίροβιτς 5-2. Άσος από τον Εφραιμίδη 6-2 και ο κ. Ανδρεόπουλος κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Ο Πανταλείων με πρώτο χρόνο μείωσε σε 6-3. Άουτ η επίθεση του Γκονζάλεζ και το σκορ έγινε 8-3, ο Φοίνικας στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά πέντε πόντων (5). Ο Μρντακ πήρε το μπλοκ άουτ για το 9-4. Άουτ το σέρβις του Γκονζάλεζ 10-5. Ο Rangel έκανε το 10-6. Ο Χήρας με μπλοκ έδωσε νέο πόντο στο «Πειρατικό» και το σκορ έγινε 11-6. Ο Τσίροβιτς σταμάτησε τον Μρντακ, το σκορ έγινε 11-8 και ο κ. Νίκολιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Εφραιμίδης πήρε το μπλοκ άουτ για το 12-8. Τριπλό μπλοκ πάνω στον Εφραιμίδη 13-9. Νέο μπλοκ από τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά ο Πανταλαίων σταμάτησε τον Ρεϊνάλντο 13-10. Ο Τσίροβιτς με μπλοκ έκανε το 13-11. Ο Μρντακ πήρε το μπλοκ άουτ 14-11. Σε 14-12 μείωσε Τσίροβιτς. Ο Μρντακ πήρε το μπλοκ άουτ 15-12. Ο Χήρας μετά το μπλοκ του Ρεϊνάλντο έκανε το 16-12, έφερε τη διαφορά στο +4 και ο Φοίνικας πήγε στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με ένα καλό… μαξιλαράκι ασφαλείας. Μονό μπλοκ του Ερνάντεζ πάνω στον Μρντακ 16-13. Ο Ρεϊνάλντο ωραίο χτύπημα στην ευθεία 17-13. Ο Ερντάντεζ πήρε έναν δύσκολο πόντο για την ομάδα του μειώνοντας σε 17-14. Ο Μρντακ στη διαγώνιο το 18-14. Τριπλό μπλοκ πάνω στον Σούρδι 18-16. Στο φιλέ η μπάλα στο σέρβις του Ερνάντεζ 19-16. Στον πόντο μείωσε ο Παναθηναϊκός με τον Rangel 19-18. Ο Μρντακ με μπλοκ έκανε το 21-18. Ο Γκονζάλεζ μείωσε και πάλι στον πόντο 21-20. Νέος πόντος για τον Παναθηναϊκό  και το ματς στα ίσα 21-21. Άουτ η επίθεση του Σούρδι 21-22. Κόκκινη κάρτα στον Δημητριάδη 21-23. Ο Μρντακ μείωσε σε 22-23. Άουτ η επίθεση του Γκονζάλεζ 23-23. Ο Ερνάντεζ το 23-24. Ο Μρντακ ισοφάρισε σε 24-24. Ο Ρεϊνάλντο με μπλοκ έκανε το 25-24. Λάθος από πλευράς Παναθηναϊκού και το σκορ έγινε 26-24 για τον Φοίνικα που μείωσε σε 1-2 τα σετ και μπήκα και πάλι στο παιχνίδι της διεκδίκησης της νίκης.

 

4ο σετ

Ο Σούρδι πήρε τον πρώτο πόντο στο 4ο σετ 1-0. Γραμμή πάτησε ο Πανταλαίων στην προσπάθεια του για σέρβις 2-1. Άσος από τον Γκονζάλεζ 2-3 πέρασε μπροστά στο σκορ ο Παναθηναϊκός. Ο Τσιροβις έκανε το 3-4. Άουτ η προσπάθεια του Τσίροβιτς 5-4. Ο Αργεντίνος διαγώνιος πήρε το μπλοκ άουτ για να μειώσει σε 6-5. Κακή και άστοχη επίθεση του Ρεϊνάλντο 6-7. Ο Δημητριάδης έξυπνα πήρε τον πόντο για το 7-7. Διπλή μπαλιά από τον Μρντακ, το σκορ έγινε 7-8 και ο Παναθηναϊκός με το +1 στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. O Ρεϊνάλντο ισοφάρισε σε 8-8. Ο Σούρδι στην κόντρα το 9-8. Ο Πανταλαίων ισοφάρισε σε 9-9.  Ο Σούρδι πήρε το μπλοκ άουτ για το 11-10. Ο Μρντακ πήρε έναν ακόμη πόντο σε φάση διαρκείας για το 12-10. Τριπλό μπλοκ του Φοίνικα για το 14-11 και ο κ. Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ.  Ο Ρεϊνάλντο στην κόντρα για το 15-11 και ο κόσμος στο… πόδι για τους Συριανούς. Άσος από τον Τουραγιαννίν και το σκορ έγινε 16-11. Στους πάγκους ο Φοίνικας με διαφορά πέντε (5) πόντων, στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Μπλοκ του Χήρα 17-11. Μπλοκ του Τσίροβιτς πάνω στον Ρεϊνάλντο 17-13. Ο Βραζιλιάνος του «Πειρατικού» πήρε το… αίμα του πίσω με τον πόντο και το 18-13. Οι πράσινοι μείωσαν σε 19-16 και ο κ. Νίκολιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Υπέρβαση από τον Δημητριάδη 19-17. Άουτ η προσπάθεια του Μρντακ 19-18. Ο Μαρούλης έστειλε τη μπάλα στο φιλέ για το 20-18. Ο Τσίροβιτς με άσο έφερε το ματς στα ίσα 20-20. Ο Μρντακ πήρε το μπλοκ άουτ 21-20. Άουτ το σέρβις του Δημητριάδη 21-21. Στην κόντρα ο Τσίροβις 21-22. Ο Ρεϊνάλντο ισοφάρισε σε 22-22. Νέος πόντο από τον Βραζιλιάνο του Φοίνικα 23-22. Στο φιλέ βρήκαν οι «πράσινοι» αθλητές για το 24-23. Ο Γκονζάλεζ ισοφάρισε σε 24-24. Ο Μρντακ πήρε το μπλοκ άουτ για το 25-24. Λάθος των Συριανών για το 25-25 σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή. Άουτ η προσπάθεια του Rangel 26-25. Ο Γκονζάλεζ πήρε τον πόντο για το 26-27. Ο Μρντακ ισοφάρισε σε 27-27. Ο Σούρδι πήρε το μπλοκ άουτ σε κόντρα επίθεση για το 28-27. Στο φιλέ το σέρβις του Τσίροβιτς 29-28. Ο Ζήσης από άμυνα έβγαλε πόντο για το 30-28 και ο Φοίνικας ισοφάρισε σε 2-2.

 

5ο σετ

Άουτ το σέρβις του Τσίροβιτς 1-0. Ο Σούρδι με μπλοκ έκανε το 2-0. Ο Μρντακ με επίθεση στην ευθεία έκανε το 3-1. Ο Rangel σταμάτησε στα ίσα τον Μρντακ 3-2. Ο Χήρας έκανε το 5-2 κι έδωσε σημαντικό προβάδισμα την ομάδα της Σύρου. Ο Χήρας με επίθεση πρώτου χρόνου έκανε το 6-3. Άσος από τον Μρντακ για το 7-3. Ο Ρεϊνάλντο με μπλοκ έδωσε σημαντικότατο πόντο στον Φοίνικα για το 8-3. Στο φιλέ το σέρβις του Μρντακ. Ο Ρεϊνάλντό το 9-4. Ο Βραζιλιάνος με άσο έκανε το 10-4. Μπλοκ του Πανταλαίων πάνω στον Μρντακ 11-7.  Ο Ενράντεζ μείωσε σε 11-9 και ο κ. Νίκολιτς κάλεσε τάιμ άουτ. Στο φιλέ βρήκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού για το 12-9. Ο Ερνάντεζ μείωσε σε 12-10. Άουτ το σέρβις του Πανταλαίων 13-10. Ο Rangelμείωσε σε 13-11 με επίθεση πρώτου χρόνου.  Μπλοκ του Rangel για το 13-12. Άουτ το σέρβις του Γκονζάλεζ 14-12. Άουτ η επίθεση του Μρνταν 14-13. Μπλοκ πάνω στον Μρντακ 14-14. Άουτ η επίθεση του Rangel, ο Φοίνικας έκανε το 16-14 και πήρε μία σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη με 3-2 σετ.

 

 

Φοίνικας – Παναθηναϊκός 3-2

Τα σετ: (21-25, 18-25, 26-24, 30-28, 16-14) σε 129'
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βουδούρης
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-6, 16-14, 19-21, 21-25
2ο σετ: 2-8, 7-16, 14-21, 18-25
3ο σετ: 8-3, 16-12, 21-18, 26-24
4o σετ: 7-8, 16-11, 21-20, 30-28
5o σετ: 5-2, 10-4, 12-9, 16-14

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς): Δημητριάδης 1 (1/2 επ), Χήρας 11 (5/14 επ, 1 άσσος, 5 μπλοκ), Μρντακ 22 (17/42 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Ρεϊνάλντο 17 (14/34 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 48% υπ - 30% άριστες), Εφραιμίδης 7 (5/15 επ, 2 άσσοι, 52% υπ - 38% άριστες), Τουρανιάνιν 7 (4/9 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 71% υπ - 47% άριστες), Σζάρεκ, Μάρκου, Σούρδι 6 (6/8 επ, 50% υπ - 39% άριστες).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1 (άσσος), Μελγκαρέχο 14 (11/19 επ, 3 μπλοκ, 41% υπ - 21% άριστες), Τσίροβιτς 24 (16/32 επ, 5 άσσοι, 3 μπλοκ, 48% υπ - 22% άριστες), Γκονζάλες 24 (19/47 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Ρανγκέλ 10 (4/9 επ, 6 μπλοκ), Πανταλέων 10 (6/8 επ, 4 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 38% υπ - 19% άριστες), Σύρος (λ), Χαραλαμπίδης 1 (άσσος), Ρεζκ, Μπέλος.

*Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 8 άσσους, 52 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 43 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 9 άσσους, 56 επιθέσεις, 19 μπλοκ και 39 λάθη αντιπάλων.