Η ομάδα της Νάξου έκανε το 2-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών

Ιστορικές στιγμές για Πανναξιακό

  • Δευτέρα, 10 Απριλίου, 2017 - 06:23
  • /   Eνημέρωση: 10 Απρ. 2017 - 12:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Πανναξιακός, η Νάξος και οι Κυκλάδες γενικότερα γράφουν τη δική τους ιστορία στο χώρο του Βόλεϊ, αφού για ακόμη μία φορά ομάδα από τον νομό θα παίξει σε τελικό πρωταθλήματος. Τα κορίτσια του Γιώργου Ρούσση αν και βρέθηκα ν πίσω στο σκορ με 0-2, κατάφεραν να… επιστρέψουν και να νικήσουν με 3-2 σετ (12-25, 22-25, 25-17, 25-12, 15-13) τον Παναθηναϊκό και να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλοι μιλούν για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής σεζόν, αφού ήρθαν αντιμέτωπες δύο από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Πανναξιακός και Παναθηναϊκός διαφήμισαν το άθλημα και ο κόσμος της Νάξου που βρέθηκε στο κλειστό, όχι μόνο έμεινε ευχαριστημένος με τα όσα είδε, αλλά το Βόλεϊ απέκτησε καινούργιους φιλάθλους. Οι αθλήτριες του Γιώργου Ρούσση αν και βρέθηκαν με την… πλάτη στον τοίχο και παρά το 0-2, δεν παρέδωσαν τα… όπλα, συνέχισαν την προσπάθεια και στο τέλος βγήκαν νικήτριες απ’ αυτή την… μάχη.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Παναθηναϊκού ουσιαστικά… αυτοκτόνησε αφού βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-1 μετά το 0-2 σετ και να στείλουν τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι. Οι αθλήτριες του Δημήτρη Καζάζη δεν άντεξαν στην πίεση που τους ασκήθηκε από τις γηπεδούχες, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και στο τέλος κατέρρευσαν.

Στα του αγώνα οι φιλοξενούμενες παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα μέσα στο Μετς στον πρώτη ημιτελικό, μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να πάρουν με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο σετ, ενώ έστω και πιο δύσκολα έκαναν το 0-2 δείχνοντας έτοιμες για να... σπάσουν με την σειρά τους την έδρα και να στείλουν την πρόκριση στο τρίτο ματς.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως θα γίνει και το 0-3, ήρθε η αντίδραση του Πανναξιακού. Με τον κόσμο να δίνει ώθηση, τα κορίτσια του Γιώργου Ρούση ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των αντιπάλων τους και αρχικά μείωσαν σχετικά άνετα σε 2-1. Στην συνέχεια μάλιστα έκαναν περίπατο στο τέταρτο σετ, απέναντι σε έναν κάκιστο Παναθηναϊκό φέρνοντας το ματς στα ίσια και στέλνοντάς το στο τάι μπρέικ.

Σε ένα τάι μπρέικ που είχαμε ντέρμπι και μάλιστα μεγάλο. Οι δύο ομάδες πάλευαν πόντο-πόντο με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα προβάδισμα τριών πόντων (6-9) και να δείχνει έτοιμος για τη νίκη. Οι γηπεδούχες ωστόσο αντέδρασαν και όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά προηγήθηκαν με 10-9. Έτσι (πόντο-πόντο και πάλι), φτάσαμε στο 13-13 όπου είχαμε τις δύο φάσεις για τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν τα κορίτσια του Καζάζη. Αρχικά στο 14-13 η Ζακχαίου έκανε μπλοκ στη Φιλντ, ο δεύτερος διαιτητής έδωσε φιλέ, με την πρώτη να το παίρνει επάνω της και να δίνει τον πόντο στον Πανναξιακό. Στην συνέχεια η Ρίτσι που αγωνίστηκε ως διαγώνιος και ο Μερτέκη ακραία, κάρφωσε με τους διαιτητές να δίνουν τέσσερις μπαλιές, ενώ στο... τριφύλλι διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως υπήρξε επαφή στο μπλοκ.

 

Γιώργος Ρουσης: «Έγινε ένα συγκλονιστικό ματς ίσως το πιο συγκλονιστικό που έχουμε παίξει εμείς φέτος. Στα δυο πρώτα σετ, ο Παναθηναϊκός ήταν ελαφρώς καλύτερος, καθότι εμείς κάναμε πάρα πολλά λάθη. Ήταν θέμα δικό μας καθαρά ενώ είχαμε και κάποια θεματάκια με κάποιες αθλήτριες που ήταν άρρωστες αλλά αγωνίστηκαν κανονικά όπως κάνουν όλη τη σεζόν. Σημασία έχει για την ομάδα και για τη Νάο ότι ο Πανναξιακός προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε και τον κόσμο σήμερα για την ώθηση που έδωσε στα κορίτσια».

Δημήτρης Καζάζης: «Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριές μου που σε ένα τόσο κρίσιμο ματς πιστεύω ότι ανταποκρίθηκαν κατάλληλα αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα μπορούσαν διαιτητικά λάθη να κρίνουν ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν είναι δικό μας θέμα, δεν σέβονται τον Παναθηναϊκό όταν σε ένα τέτοιο κρίσιμο ματς γίνονται λάθη που κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει σαφής έλλειψη σεβασμού και το έχουμε δει όλη τη χρονιά αλλά κάτι τέτοιο σε αυτό το σημείο δεν το φανταζόμασταν».

Τα συγχαρητήρια από τον Ν.Π.Α.Π.Π.Π.Α.Α.

Ο Δήμος Νάξου μέσα από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης με επιστολή του συγχαίρει την ομάδα του Πανναξιακού για την μεγάλη του επιτυχία και την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Η επιστολή

«Θερμά συγχαρητήρια στην γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Πανναξιακού, η οποία, μετά τη μεγαλειώδη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη συμμετοχή στους τελικούς των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών που έχει χαράξει ως τώρα!»

 

Πανναξιακός – Παναθηναϊκός 3-2

Τα σετ: 12-25, 22-25, 25-17, 25-12, 15-13

Οι συνθέσεις:

Πανναξιακός (Ρούσης) Φρέσκο, Πότοκαρ, Δρακουλίδου, Οικονομίδου, Τοτσίδου, Ζακχαίου, Κακουράτου –λ, Σεφεριάδου, Ξαγοραράκη

Παναθηναϊκός (Καζάζης) Χρυσομάλλη, Πολ, Μερτέκη, Καββαδία, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα –λ / Καρπουζά, Παπαδοπούλου, Λαγουδάκη