Μέχρι τις 24 Μαΐου έχουν δικαίωμα όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στο εργασιακό πρωτάθλημα Βόλεϊ να δηλώσουν συμμετοχή

Ευκαιρία να παίξουν… όλοι

  • Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 19 Μαΐου. 2017 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Ερμής Σύρου  σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης προκηρύσσουν το 18ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Περιόδου 2017

Την διοργάνωση του πρωταθλήματος θα επιμεληθεί η τριμελής επιτροπή που ορίστηκε από την  Επιτροπή Αθλητισμού. Η τριμελής επιτροπή είναι: ο Στέφανος Παλαιολόγος,  Αντώνης Στεφάνου και ο Ματθαίος Στεργιώτης.

Ως χώρος διεξαγωγής του πρωταθλήματος καθορίζεται η Β' και η Α’ αίθουσα του Α.Κ.Δ.Ε – Σύρου (όποια είναι διαθέσιμη).

Δικαίωμα συμμετοχής και δικαιολογητικά

α) Η κάθε ομάδα θα μπορεί να απαρτίζεται από διάφορες υπηρεσίες που δεν είναι απαραίτητο να έχουν σχέση μεταξύ τους.

β) Κάθε ομάδα δύναται να δηλώσει μέχρι 3 (τρεις) αθλητές  οι οποίοι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017  αγωνίστηκαν σε επίσημους αγώνες ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

γ) Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού επιτρέπεται η ταυτόχρονη συμμετοχή 2 αθλητών που δηλώθηκαν βάση της παρ. β)

δ) Κάθε ομάδα θα δηλώσει για το πρωτάθλημα το λιγότερο 8 παίκτες, σε κατάσταση με        υπογραφή γιατρού και υπευθύνου εκπροσώπου και η οποία θα κατατεθεί έως την ημέρα    Τετάρτη 24 / 05 /2017  στα γραφεία του Α.Κ.Δ.Ε – ΣΥΡΟΥ  έως 12.00 το μεσημέρι. Υπεύθυνος για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ο Δημήτρης Παλαιτσάκης.

ε) Σε περίπτωση που η ομάδα κατέβει σε αγώνα με λιγότερο από 6 παίκτες το παιχνίδι δεν μπορεί να ξεκινήσει (έως 15 λεπτά) από την ώρα έναρξης, διαφορετικά ο εν λόγω αγώνας κατοχυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα.

στ) Η οικονομική ενίσχυση συμμετοχής ανά ομάδα θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό συμμετοχών.

Αντικανονική συμμετοχή

Ποινές και τρόπος διεξαγωγής αγώνων  

Σε περίπτωση παρατυπίας μετά από έλεγχο της επιτροπής, η ομάδα θα τιμωρείται με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες θα φέρουν ομοιόμορφη αθλητική περιβολή με αριθμούς (εκτός του Libero).

Επιτρέπεται και η συμμετοχή γυναικών στο εν λόγω πρωτάθλημα (μεικτές ομάδες).

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε ένα ή δύο γύρους ανάλογα με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος.

Οι αγώνες θα διεξάγονται σε 3 (τρια) σετ στο σύνολο και κάθε κερδισμένο σετ θα δίνει ένα βαθμό. Στους ημιτελικούς – τελικούς οι αγώνες θα διεξάγονται στα 3(τρία) νικηφόρα σετ .Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ισχύουν οι προκηρύξεις πρωταθλημάτων στην Ε.Ο.Π.Ε.  Οι 4 πρώτοι της βαθμολογίας θα παίξουν χιαστί (1ος – 4ος και 2ος – 3ος ). Στον τελικό προκρίνονται οι ομάδες που θα κάνουν 2(δύο) νίκες συμπεριλαμβανομένου του μεταξύ τους παιχνιδιού της κανονικής περιόδου. Οι νικητές των αγώνων θα παίξουν για 1η και 2η θέση και οι ηττημένοι για 3η και 4η θέση.

Θα τηρηθούν όλοι οι διεθνείς κανονισμοί της Πετοσφαίρισης.

Στην κλήρωση θα ισχύσουν οι κλειδάριθμοι διεξαγωγής αγώνων του κανονισμού της Ε.Ο.Π.Ε.

Σε περίπτωση αναβολής αγώνα αυτός θα διεξάγεται το αργότερο σε 6 ημέρες αφού εξετάζεται η περίπτωση από την τριμελή  επιτροπή. Το αίτημα αναβολής θα πρέπει να υποβάλλεται 48 ώρες πριν το προγραμματισμένο παιχνίδι.

Ορισμοί αγώνων θα προκύπτουν από την τριμελή επιτροπή και για τις ημέρες και ώρες που μας έχει δώσει το Α.Κ.Δ.Ε.- Σύρου.

Οι διαιτητές και η Γραμματεία θα ορίζονται από την 3μελή επιτροπή διεξαγωγής του πρωταθλήματος (το παιχνίδι θα μπορεί να γίνεται και με ένα διαιτητή και ένα άτομο στην Γραμματεία). Διαιτητής που αγωνίζεται σαν παίκτης και σαν προπονητής  θα μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, (δεν θα διευθύνει αγώνες της δικής του ομάδας ή άλλης εάν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αυτό θα το κρίνει η επιτροπή). Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διευθύνονται από πιστοποιημένους διαιτητές πετοσφαίρισης και από γυμναστές γνώστες του Αθλήματος (μετά από συνεννόηση με την τριμελή επιτροπή).

Σε περίπτωση α) διαπληκτισμού  μεταξύ των παικτών

β) βιαιοπραγίας  κατά των διαιτητών ή

γ) οδηγηθεί ο αγώνας σε διακοπή λόγω βίαιης συμπεριφοράς  ολόκληρη η ομάδα θα αποβάλλεται αυτομάτως  από το εν λόγω πρωτάθλημα.

Στην πρώτη νικήτρια ομάδα θα δοθούν  κύπελλο, αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

Στην δεύτερη και τρίτη αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια και στους υπόλοιπους    αναμνηστικά διπλώματα      

Για οτιδήποτε άλλο, θα ισχύσουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.Ε. και διευκρινήσεις θα δίνει η τριμελής επιτροπή του Πρωταθλήματος.