Τρεις μόλις ομάδες από την Volley League δήλωσαν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Το «ναι» είπε και ο Φοίνικας

Ο Φοίνικας είναι μία από τις τρεις (3) ομάδες της Volley League που δήλωσαν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αριθμός μικρός σε σχέση με τις ομάδες που είχαν δικαίωμα να αγωνισθούν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οι άλλες δύο ομάδες είναι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ που θα πάρει μέρος στο Champion League, αλλά και ο Ολυμπιακός που θα αγωνισθεί μαζί με τον Φοίνικα στο Challenge Cup.

Επίσης, από την Α1 Γυναικών δήλωσε συμμετοχή μόλις μία ομάδα, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ενώ ο Πανναξιακός που πήρε τη δεύτερη θέση όχι μόνο δεν θα αγωνισθεί αλλά υπάρχει και περίπτωση τιμωρίας μιας και αρχικά είχε πει ναι και στη συνέχεια οι διοικούντες άλλαξαν την απόφασή τους. Βέβαια στη Νάξο αυτό το διάστημα υπάρχει κινητικότητα ώστε να συγκροτηθεί νέα διοίκηση μιας και έχει παραιτηθεί ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του συμβουλίου. Οι Νάξος όχι μόνο έκανε καλή πορεία στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, αλλά έφτασε μέχρι και τον τελικό του πρωταθλήματος. Η νέα διοίκηση θα πρέπει να είναι ισχυρή, να έχει τον κόσμο με το μέρος της και να συνεχίσει την καλή πορεία που είχε έως τώρα το συγκρότημα της Νάξου.

Υπάρχει καλή διάθεση

Ο Φοίνικας μπορεί αυτή την περίοδο να μην… βγάζει ειδήσεις, όμως η κινητικότητα που παρατηρείται είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, μιας και οι διοικούντες όχι μόνο συνεχίζουν να δουλεύουν για το καλό του «Πειρατικού» αλλά έχουν και υψηλές βλέπεις. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό σύνολο και που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας Βόλεϊ στους φίλους της ομάδας. Ταυτόχρονα να κάνει μία καλή σεζόν στο πρωτάθλημα της Volley League. Άλλωστε ο Φοίνικας είναι πλέον μέσα στις ομάδες που τερματίζουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Τέλος, το αμέσως χρονικός διάστημα θα είναι αρκετά ενδιαφέρον, αφού σιγά – σιγά θα ξεκινήσει το χτίσιμο του νέου ρόστερ.

Αυτές είναι οι ομάδες

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δηλώσεων συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, οι ελληνικές συμμετοχές έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ
ΠΑΟΚ: Champions League (απευθείας στους ομίλους)
Ολυμπιακός: Challenge Cup
Φοίνικας Σύρου: Challenge Cup

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Ολυμπιακός: Challenge Cup