Με μεγάλη όρεξη δουλεύουν οι παίκτες του Φοίνικα στις διπλές καθημερινές προπονήσεις

Με εργομετρικά έκλεισε η πρώτη βδομάδα προπονήσεων

  • Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 4 Σεπ. 2017 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με τις εργομετρικές ασκήσεις έκλεισε η πρώτη εβδομάδα προπονήσεων για τον Φοίνικα Σύρου. Οι παίκτες της ομάδας υπό την καθοδήγηση του Θανάση Τσούκου πέρασαν κάποιες από τις εργομετρικές ασκήσεις που έγιναν τόσο στην Β΄ κλειστή αίθουσα του Αθλητικού κέντρου όσο και στο γυμναστήριο με βάρη. Οι ασκήσεις αυτές θα βοηθήσουν τον Σάσα Στεφάνοβιτς να βγάλει ένα πρώτο στοιχείο και μέσα από εκεί να καταρτίσει το πλάνο του για τη συνέχεια της προετοιμασίας. 

Οι παίκτες του «Πειρατικού» σ’ αυτές τις πρώτες ημέρες έτρεξαν τόσο εντός όσο και εκτός του αθλητικού κέντρου, αφού όπως είναι ήδη γνωστό ο κ. Στεφάνοβιτς θέλει οι αθλητές του να έχουν πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Αυτό βέβαια τον γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες της ομάδας μας και δίνουν κάθε ημέρα τον καλύτερό τους εαυτό.

Το κλίμα εντός και εκτός γηπέδου είναι πάρα πολύ καλό, οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο έχουν γίνει… ένα, δουλεύουν όλοι μαζί σαν οικογένεια με πρωταρχικό στόχο να χαρίσουν –πλούσιες συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο του νησιού.

Ο Αλέξανδρος Χήρας όπως είναι φυσικό αναφέρθηκε στην πρώτη εβδομάδα προπονήσεων, αλλά και για τις εργομετρικές ασκήσεις. «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά από την πρώτη ημέρα των προπονήσεων. Έχουμε μπει σε εντατικούς ρυθμούς από τις πρώτες προπονήσεις , τρέχουμε εκτός του γυμναστηρίου, αλλά κάνουμε επίσης και αρκετή δουλειά μέσα στο γήπεδο με μπάλα. Η ομάδα και όλα τα παιδιά φαίνεται πως ήρθαν όλα και είναι έτοιμα και φαίνεται πως μπαίνουμε γρήγορα στον ρυθμό μας», είπε αρχικά ο έμπειρος κεντρικός.

Τέλος ο Χήρας αναφέρθηκε στις διαφορές από την περσινή προετοιμασία. «Υπάρχουν αρκετές διαφορές από πέρσι, καθώς τότε δεν είχαμε τρέξει εκτός γηπέδου, ενώ τώρα έχουν προπονήσεις και εκτός. Φέτος έχουμε ξεκινήσει και λίγο νωρίτερα και πιστεύω πως αυτό θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο, ώστε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη αντοχή». 

Από την πλευρά του ο γυμναστής Θανάσης Τσούκος, ο οποίος αναλάβει όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τα εργομετρικά της ομάδας μας είπε: «Αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι να αξιολογήσουμε τις φυσικές ικανότητες των πετοσφαιριστών. Επίσης θέλουμε να δούμε τις ανάγκες που έχει ο κάθε πετοσφαιριστής ξεχωριστά  και στη συνέχεια να δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες στο προπονητικό τιμ, ώστε να προχωρήσει στον καταρτισμό ενός σωστού και εξατομικευμένου προπονητικού προγράμματος. Μέχρι στιγμής καθώς όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες όλοι, έχουν λάβει μέρος σε όλα τα τεστ με πάρα πολύ μεγάλο ζήλο και βλέπω ότι προχωράμε πάρα πολύ καλά» είπε αρχικά ο κ. Τσούκος και τέλος αναφέρθηκε στην χρονική διάρκεια αυτών των εργομετρικών ασκήσεων: «Οι εργομετρικές ασκήσεις θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα με άλλα δύο τεστ. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως οι ασκήσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με προπόνηση και κάποια τεστ στο γυμναστήριο και το απόγευμα βρεθήκαμε στο κλειστό. Τη Δευτέρα θα είμαστε πάλι στη Β’ κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου ώστε να κάνουμε και κάποιες άλλες ασκήσεις».