Ανοδική είναι η πορεία της ομάδας στίβου της Πάρου που συνεχώς βελτιώνει την βαθμολογική της θέση

Αναβαίνει συνεχώς ο Α.Ο. Πάρου

  • Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, 2017 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 20 Οκτ. 2017 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η καλή εικόνα της ομάδας στίβου του Α.Ο. Πάρου έχει ως αποτέλεσμα το σωματείο από τις Κυκλάδες να αναβαίνει συνεχώς στην γενική κατάταξη του ΣΕΓΑΣ.

Η προσπάθεια που καταβάλετε στην Πάρο τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη κι αυτό έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Όλο και περισσότερα παιδιά δείχνουν την προτίμησή τους στα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού στις Κυκλάδες, κάτι που φάνηκε και στους τελευταίους μεγάλους αγώνες.   

 

Η ανακοίνωση του Α.Ο. Πάρου

«Στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ για το 2017 ο Α.Ο. ΠΑΡΟΥ στην 211η θέση ανάμεσα σε 328 Σωματεία που αξιολογήθηκαν, έναντι της 213ης θέσης που ήταν πέρυσι ανάμεσα σε 312 Σωματεία που κατάφεραν να αξιολογηθούν!

Δουλεύουμε σταθερά την βάση της ομάδας μας, που είναι η ακαδημία μας και το προαγωνιστικό τμήμα. Δουλεύουμε με όρεξη και υπομονή και γνωρίζουμε ότι ο στίβος χρειάζεται χρόνια καθημερινής αφοσίωσης για να αναδειχθεί κανείς και ακόμα μεγαλύτερη επιμονή, υπομονή, αφοσίωση και κοπιαστική καθημερινή προπόνηση για να παραμείνει κάποιος στην κορυφή, χωρίς αυτό να μειώνει την χαρά μας για τις επιτυχίες των νεαρών αθλητών μας τόσο στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΠ ΠΚ Α΄ καθώς και τις τελευταίες επιτυχίες τους στου Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες και στα Δήλεια!!

Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που εμπιστεύονται στα χέρια μας τα παιδιά τους, καθώς για 4η συνεχόμενη χρονιά το στάδιο γεμίζει από τους "Γατόπαρδους" της Ακαδημίας μας, και καθημερινά από δεκάδες παιδιά που απαρτίζουν το προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα μας.

Μια νέα χρονιά ξεκινά, με νέους στόχους, με νέες προοπτικές!
Οι επιτυχίες των αθλητών μας τόσο στους Πανελλήνιους αλλά και στους Αιγαιοπελαγίτικους και στα Δήλεια ανεβάζουν τον πήχη πιο ψηλά και φυσικά γνωρίζουμε πως καθώς μεγαλώνουν οι αθλητές μας και ανεβαίνουν κατηγορία οι επιτυχίες θα είναι πιο δύσκολες, αυτό όμως δεν μας τρομάζει γιατί οι στόχοι μας είναι προσωπικοί, να βελτιώνεται ο κάθε αθλητής ξεχωριστά και ότι έρχεται από αυτό είναι πάντα καλοδεχούμενο.
Γνωρίζουμε ότι για να φτάσεις ένα σκαλί πιο ψηλά πρέπει να κοπιάσεις πολύ περισσότερο και να μην βιάζεσαι. Μέσα από την καθημερινή μας προπόνηση δεν αναπτύσσουμε μόνο τις σωματικές δεξιότητες μα και τις ψυχικές δεξιότητες που θα προετοιμάσουν τους αθλητές μας για τους επόμενους αγώνες, για τους επόμενους στόχους».

 

 

Στην προεθνική ομάδα αθλητές από τον Α.Ο. Μυκόνου και Πανναξιακό

 

Τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών που εντάσσονται στην κατηγορία στήριξης και τις προεθνικές ομάδες επικύρωσε η ομοσπονδία, στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, όπου ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται ο Ανδρέας Δημητράκης και η Μαρία Καβαλιέρου του Πανναξιακού, όπως και η Ιωάννα Μάλλη του ΑΟ Μυκόνου.

Η ΕΠΑΣ συμπεριέλαβε στη σχετική λίστα 51 αθλητές και αθλήτριες που πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις τη χρονιά που πέρασε και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια αυτής που ήδη ξεκίνησε.

Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν αθλητές τόσο της πρώτης γραμμής, που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε μία από τις κατηγορίες σχεδιασμού, αλλά και νεαρότεροι που διαθέτουν το ταλέντο και την ικανότητα να διεκδικήσουν καλές εμφανίσεις στο μέλλον. 

Η ομοσπονδία μέσα από την κατηγορία στήριξης έχει καταφέρει να ανοίξει την πόρτα της σε ακόμη περισσότερους αθλητές και αθλήτριες, που δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε μία από τις τέσσερις - βασικές - κατηγορίες. 

Παράλληλα η ΕΠΑΣ έχει επιτύχει την οικονομική στήριξη των αθλητών αυτών και έχει συμβάλει στην ομαλή προετοιμασίας τους. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως την χρονιά που ολοκληρώθηκε η ομοσπονδία διέθεσε στους αθλητές και τις αθλήτριες της κατηγορίας στήριξης 130.000 ευρώ. Ποσό που δείχνει πως ακόμη και όσοι μένουν εκτός των κατηγοριών δεν μένουν χωρίς την απαραίτητη οικονομική βοήθεια.

Το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε και τα ονόματα των αθλητών και αθλητριών στις κατηγορίες Κ23, Κ20 και Κ18. Οι προεθνικές ομάδες είναι ανοικτές για καινούργιες εντάξεις καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους εφόσον πετύχει κάποιος αθλητής η αθλήτρια τα συγκεκριμένα κριτήρια (δείτε τα αναλυτικά κριτήρια στο τέλος του άρθρου). Οι νέες εντάξεις στην κατηγορία των επίλεκτων θα αρχίσουν από την περίοδο του κλειστού στίβου (επίσημοι αγώνες η ημερίδες του ΣΕΓΑΣ).

 

Ανδρέας Δημητράκης

1990

1.500 μ

3:39.45

Σταύρος Καρρές

Πανναξιακός ΑΟ

 

 

Μαρία Καβαλιέρου

2002

ΜΗΚΟΣ

5.89

ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟ

ΠΟΜΑΣΚΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΟΡΙΟ ΕΑΑ  2018

Ιωάννα Μάλλη

2001

ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

46.45

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΟΡΙΟ ΕΑΑ  2018