Ξεκινά το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Volley League με τον Φοίνικα να υποδέχεται τη Νίκη Αιγινίου

Με όνειρα και φιλοδοξίες ξενικά η σεζόν για το "Πειρατικό"

  • Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2017 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 27 Οκτ. 2017 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι ομάδες της Volley League μετά τους πρώτους τους επίσημους αγώνες για την προκριματική φάση του League Cup, παίρνουν θέση και ετοιμάζονται για την έναρξη του πρωταθλήματος. Η αυλαία της φετινής Volley League ανοίγει το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στις 17:00 το απόγευμα στο γήπεδο του Έσπερου για το ματς του νεοφώτιστου Εθνικού Πειραιά με την Παναχαϊκή. Μία Παναχαϊκή οποία μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν αμφίβολη η συμμετοχή της. Η ομάδα της Πάτρας ξεπέρασε όλα τα προβλήματα που την ταλανίζουν και το Σάββατο θα βρεθεί απέναντι στον Εθνικό. Από εκεί και πέρα ο κύριος όγκος των αγώνων είναι προγραμματισμένος για τη Κυριακή 29 Οκτωβρίου, ενώ η αυλαία της πρεμιέρας θα κλείσει την Δευτέρα στο γυμναστήριο "Γ. Τριαντάφυλλος" με το ματς του Παμβοχαϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ο Φοίνικας την Κυριακή στις 16:30 θα υποδεχθεί τη Νίκη Αιγινίου. Η νεοφώτιστη ομάδα του Αιγινίου μπορεί να μην προκαλεί... φόβο, όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή και οι παίκτες του "Πειρατικού" θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είναι σημαντικό οι Συριανοί να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με το... δεξί καθώς έτσι θα τους τονωθεί ακόμη περισσότερο η ψυχολογία και μάλιστα θα έχουν βάλει τις βάσεις για μία καλή σεζόν. Οι στόχοι του φετινού Φοίνικα είναι υψηλοί αφού το ρόστερ είναι πιο πλήρης από ποτέ, διαθέτει αθλητές εγνωσμένης αξίας που μπορούν να τον βοηθήσουν να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Μεγάλο αστέρι της φετινής ομάδας της Σύρου δεν είναι άλλος από τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ, με τον Βούλγαρο αθλητή, να δηλώνει ευχαριστημένος με την έως τώρα παρουσία του στην ομάδα, αλλά και πως είναι χαρούμενος που βρίσκεται στο νησί. Επίσης άξιοι συμπαραστάτες είναι και οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας της Σύρου αφού τόσο ο Πέτερλιν (να πιάσουμε αρχικά τους ξένους) όσο και ο Λινζ στους έως τώρα αγώνας (φιλικούς και League Cup) έχουν δείξει πως μπορούν να σταθούν και να βοηθήσουν τον Φοίνικα. Μετά την αλλαγή στη θέση του πασαδόρου, ο Θάνος Μαρούλης αν και βρίσκεται λίγο καιρό στο νησί έχει δείξει πως μπορεί να συνεργαστεί με την... επιθετική γραμμή και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό... σύνολο. Η θέση της πάσας είναι κομβικής σημασίας και ο Μαρούλης έχει την εμπειρία και αλλά και γνωρίζει πολύ καλά το Ελληνικό πρωτάθλημα. Στο κέντρο Χήρας, Γάτσης και Πεντίδης είναι οι πύργοι της ομάδας του νησιού και ο Σάσα Στεφάνοβιτς έχει αθλητές ισάξιους που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν. Ο Ζήσης στην υποδοχή αποτελεί μία σταθερή αξία και μάλιστα είναι από τους πιο παλιούς στην ομάδα.

ο Σούρδι ο οποίος αν και ήρθε κάπως καθυστερημένα λόγω της στρατιωτικής του θητείας δείχνει να μπαίνει στο κλίμα της ομάδας και μάλιστα ο κ. Στεφάνοβιτς τον χρησιμοποίησε αρκετά στους αγώνες του League Cup.  Τέλος, ο Σέρβος τεχνικός έχει κι άλλες αξιόπιστες λύσεις όπως είναι ο Κογκαλίδης (Λίμπερο) και ο Σταυρακάκης (Ακραίος / Λίμπερο).

Επίσης, από την πλευρά τους οι φίλοι της ομάδας και του βόλεϊ θα πρέπει να δώσουν βροντερό παρών και να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ομάδες του Σάσα Στεφάνοβιτς.

Αγωνιστικά οι Συριανοί είναι έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος καθώς όλοι οι αθλητές είναι στη διάθεση του Σέρβου τεχνικού.

 

 

"Ο Φοίνικας μπορεί να φτάσει ψηλά"

 

Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ  μίλησε για την έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League.

"Αρχικά θέλω ευχηθώ τόσο οι συναθλητές μου στην ομάδα του Φοίνικα, όσοι και στα άλλα σωματεία να έχουμε υγεία πάνω από όλα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μία καλή αρχή στο πρωτάθλημα και πιστεύω πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Είμαστε σε καλό δρόμο καθώς έχουμε κάνει σκληρή δουλειά τόσο στην προετοιμασία όσο και στις προπονήσεις. Είναι μία ακόμη χρονιά στο πρωτάθλημα της Volley League, με την Ελλάδα να είναι πλέον το δεύτερο σπίτι μου. Νιώθω πολύ καλά στον Φοίνικα, αλλά και στο νησί της Σύρου και ελπίζω να έχουμε μία καλή σεζόν. Εύχομαι να φτιάξουμε μία πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα και στο τέλος να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Ο Φοίνικας έχει μία πάρα πολύ καλή ομάδα, ικανή να διεκδικήσει όλους τους εγχώριους τίτλους, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Τώρα, όσον αφορά το league Cup, εύχομαι η ομάδα μου να δικαιωθεί γιατί δεν μπορεί κάποιο σωματείο να έχει σημειώσει δύο νίκες και να αποκλείεσαι, και να περνά ομάδα με μία νίκη. Παντού μετρούν οι νίκες και όχι τα κλάσματα των σετ, αυτό δηλαδή συμβαίνει σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα".

 

Για την εικόνα των Ελληνικών ομάδων ο Βούλγαρος αθλητής είπε πως είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

"Γνωρίζω πολύ καλά το Ελληνικό πρωτάθλημα μιας και είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την εικόνα των ομάδων. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι από την πλευρά μας κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά στην περίοδο της προετοιμασίας και κάθε μέρα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο. Σίγουρα όσο περνά ο καιρός θα είμαστε ακόμη καλύτερη και ο Φοίνικας μετά τα Χριστούγεννα θα είναι μία άλλη ομάδα. Είμαστε πολύ καλή ομάδα και πρέπει να το υποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο.

 

Τέλος ο διαγώνιος της ομάδας της Σύρου αναφέρθηκε και για την πρώτη εικόνα που είχε από τους εντός έδρας αγώνες στα προκριματικά του league Cup. "Την Σύρο την γνώριζα πολύ καλά γιατί έχω αγωνισθεί πολλές φορές στο νησί. Πάντα μου άρεσε να παίζω εδώ γιατί οι φίλαθλοι δείχνουν να αγαπούν το βόλεϊ και την ομάδα τους. Πλέον είμαι μέλλος του Φοίνικα και ελπίζω ο κόσμος σε κάθε αγώνα να γεμίζει το γήπεδο και να δημιουργεί μία πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα. Αυτό θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας".

 

"Πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας"  

 

Ο Τάσος Γάτσης ο οποίος είναι νέος μέλος στην ομάδα της Σύρου, μίλησε με τη σειρά του στην έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και για την... ομάδα του. "Θέλω να ευχηθώ να έχουμε μία καλή χρονιά και επιτυχίες στην ομάδα μου. Το πρωτάθλημα το οποίο ξεκινά θα είναι για μία ακόμη χρονιά ανταγωνιστικό καθώς οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Την Κυριακή στόχος μας όπως είναι φυσικό είναι η νίκη επί του Αιγινίου. Η Νίκη είναι μία νέα ομάδα, μαχητική και επικίνδυνη. Θέλει μεγάλη προσοχή, όμως με τη στήριξη του κόσμους μας πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε".

Στη συνέχεια ο κεντρικός του "Πειρατικού" αναφέρθηκε στο ρόστερ του φετινού Φοίνικα, όπου δείχνει πιο... γεμάτο από κάθε άλλη σεζόν. "Πιστεύουμε στην ομάδα, έχουμε αισιοδοξία και κάθε μέρα δενόμαστε ακόμη περισσότερο. Πιστεύω πως αν όλοι είμαστε υγιείς να πάμε καλά και να πετύχουμε πολλά. Ο κόσμος είναι η δύναμη αυτής της ομάδας και τον θέλουμε δίπλα μας, να μας στηρίζει και να μας εμψυχώνει".

Δουλεύουμε σκληρά κι αυτό θα φανεί στα παιχνίδια"

 

Ο Κροάτης ακραίος Φραν Πέτερλιν είπε για την έναρξη της Volley League: "Γνωρίζω ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά δύσκολο και ανταγωνιστικό. Μπορεί τώρα η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε την Κυριακή να μην είναι από τις πιο δυνατές, όμως είναι επικίνδυνη και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι αγώνες του League Cup μας έδειξαν τις αδυναμίες μας και που πρέπει να δουλέψουμε. Επίσης είδαμε και τα πολύ καλά μας στοιχεία. Δουλεύουμε πάνω σ' αυτά που διαπιστώσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, ακόμη πιο δυνατοί".

Στη συνέχεια ο Πέτερλιν αναφέρθηκε και στα μεγάλα κενά σε απόδοση που είχε η ομάδα του στα παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας. "Είναι ακόμη αρχή του πρωταθλήματος, το League Cup μας έδειξε τις αδυναμίες μας και τα δυνατά μας στοιχεία. Δουλεύουμε στις προπονήσεις για να διορθώσουμε όλα αυτά που είδαμε και να γίνουμε ακόμη καλύτερο τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και ομαδικό. Το ότι κερδίσαμε και τα δύο παιχνίδια ήταν πολύ καλό και επίσης δείξαμε και χαρακτήρα γιατί στις δύσκολες στιγμές. Στα κρίσιμα σημεία είχαμε την αυτοπεποίθηση για να πάρουμε τη νίκη".

 

 

Το ρόστερ του Φοίνικα

 

 

 

Φ.

Αθλητής

Χώρα

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

Προηγούμενη Ομάδα

1

Μαρούλης Θάνος

  Greece

09/07/1988

1.88

Πασαδόρος

Παναθηναϊκός Α.Ο.

1

Στεφανίδης Χρήστος

  Greece

18/01/1993

1.91

Ακραίος

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

2

Χήρας Αλέξανδρος

  Greece

28/05/1988

1.98

Κεντρικός

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

6

Linz Κarel

  Czech Republic

20/04/1986

2.00

Ακραίος

Zalau (Ρουμανία)

7

Κογκαλίδης Κωνσταντίνος

  Greece

29/05/1995

1.85

Λίμπερο

ΔΑΣ Δραπετσώνα

8

Ηλίας Θεοδόσης

  Greece

20/05/1995

1.90

Πασαδόρος

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

10

Ζήσης Δημήτρης

  Greece

02/04/1994

1.83

Λίμπερο

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

11

Yordanov Bojan

  Bulgaria

12/03/1983

1.97

Διαγώνιος

Α.Ο.Π.Κηφισιάς

12

Peterlin Fran

  Croatia

15/08/1993

1.98

Ακραίος

TV Schonenwerd (Ελβετία)

14

Πεντίδης Γιώργος

  Greece

15/12/1993

2.05

Κεντρικός

Α.Ο.Ορεστιάδας

18

Σταυρακάκης Αναστάσιος (Τάσος)

  Greece

12/07/1996

1.84

Ακραίος / Λίμπερο

Ελπίδα Αμπελοκήπων

19

Σούρδι Άλβι

  Greece

03/08/1995

1.86

Ακραίος

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

20

Γάτσης Τάσος

  Greece

14/03/1991

1.96

Κεντρικός

Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Προπονητής

Stefanovic Sasa

  Serbia

11/08/1970

 

Β' Προπονητής

Μαραγκός Σταύρος

  Greece30

30/03/1974

 

 

 
 

 

 

Η Νίκη Αιγινίου

 

Φ.

Αθλητής

Χώρα

Ημ. Γέννησης

Ύψος

Θέση

Προηγούμενη Ομάδα

1

Δημητριάδης Μανώλης

  Greece

10/02/1985

1.85

Πασαδόρος

Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

2

Παπαλεξίου Γιώργος

  Greece

28/08/1999

2.02

Ακραίος

Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου

3

Μαυροβουνιώτης Αργύρης

  Greece

22/09/1991

1.93

Ακραίος

Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου

4

Ντίνας Θανάσης

  Greece

19/11/1981

2.04

Κεντρικός

ΠΑΟΚ

5

Κιοσσές Αλέξανδρος

  Greece

08/05/1995

1.80

Πασαδόρος

Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου

6

Quijada Jonathan

  Venezuela

25/09/1995

2.03

Κεντρικός

Aragua (Βενεζουέλα)

7

Γκορίδης Χρήστος

  Greece

21/01/1989

1.94

Κεντρικός

Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου

8

Ρεμπούτζιας Αναστάσιος (Τάσος)

  Greece

27/01/1991

1.95

Πασαδόρος

Μακεδονικός

9

Strugar Bojan

  Montenegro

30/06/1995

2.03

Διαγώνιος

Latina (Ιταλία)

10

Παπάζογλου Θανάσης

  Greece

16/02/1995

1.95

Κεντρικός

Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

11

Γκόρτσανιουκ Ευγκένι

  Greece

11/10/1987

2.00

Ακραίος

Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας

12

Lucumi Restrepo William Alexander

  Colombia

02/06/1994

2.00

Ακραίος

Α.Ο.Ορεστιάδας

13

Κουτσονίκας Βαγγέλης

  Greece

05/05/1995

1.90

Ακραίος / Λίμπερο

Α.Σ. Άρης

18

Μήλης Νίκος

  Greece

04/11/1996

1.97

Διαγώνιος

Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου

20

Rajkovic Bojan

  Serbia

15/02/1991

1.90

Λίμπερο

Latina (Ιταλία)

Προπονητής

Στράντζαλης Θανάσης

  Greece

22/06/1967

 

Β' Προπονητής

Αντωνιάδης Θεόδωρος

  Greece

20/10/2017

 

Στατιστικολόγος

Μανθάτης Βασίλης

  Greece

   

Γυμναστής

Αλτατζίδης Αργύρης

  Greece

   

Φυσιοθεραπευτής

Ποιμενίδης Ονούφριος

  Greece

   

Team Manager

Σταυρίδης Γιώργος

  Greece

   

 

   
   

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Volley League

 

Οι διαιτητές και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα»:

Volley league «Πάμε Στοίχημα»

1η αγωνιστική

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο Εσπέρου 17.00 (ΕΡΤ-2): Εθνικός ΟΦΠΦ - Παναχαϊκή Πετ. 2013

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Φραγκάκης, Επόπτες: Παπαχατζής, Κουρπανίδης, Παρατηρητής: Ράπτης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου Γυμναστήριο «Δ. Βικέλας»

16.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς, Επόπτες: Καλπακίδου, Βρούτσης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Γραμματεία: Κούτρα

Γυμναστήριο Μετς 17.00: Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Λ., Επόπτες: Σκριμπώνης, Διαμάντης, Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena 18.00: ΠΑΟΚ - ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Γεωργιάδης, Επόπτες: Ανθυμίδης, Δρανίτσας, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Γραμματεία: Κουμπλή.

Γυμναστήριο Κανήθου 18.00: Ηρακλής Χαλκίδας - Ηρακλής Πετ. 2015

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Θεμελής, Επόπτες: Μαύρος, Οικονομοπούλου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Γραμματεία: Τριανταφύλλου.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Γυμναστήριο «Γ. Τριαντάφυλλος» 18.00 (ΕΡΤ-2): Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ονόπας, Επόπτες: Καραγιαννόπουλος, Γλωσσίδης, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Γραμματεία: Παπακυριακοπούλου