Η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 3-0 σετ του Ηρακλή Χαλκίδας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής

Επίδειξη δύναμης από το «Πειρατικό»

Ο Φοίνικας επικράτησε με 3-0 του Ηρακλής Χαλκίδας στο κλειστό του Αθλητικού κέντρου στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Volley League και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Οι Συριανοί που έκαναν… επίδειξη δύναμης κι έστειλαν έχει… ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους τους έφτασαν εύκολα στην καθαρή νίκη. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τετάρτη στις 21:00 στο Ρέντη, για το μπαράζ του final four του League Cup.  

 

Οι δύο ομάδες πήγαν αρχικά πόντο – πόντο μέχρι τα 5-5. Ο Θάνος Μαρούλης πίεσε από την γραμμή του σέρβις κι αυτό έφερε έδωσε την ευκαιρία στους Συριανούς να κάνουν ένα μικρό σερί 3-0 και θα πάνε στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το +3 (8-5). Το «Πειρατικό» μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ έχει καταφέρει να πάρει μία διαφορά τριών πόντων και να την κρατά παρά την πίεση των φιλοξενούμενων. Ο Γιορντάνοφ με άσσο έκανε το 13-10 και ο κ. Γκολίτσης κάλεσε ταίμ άουτ. Ο Βούλγαρος διαγώνιος είναι… ζεστός και έδωσε ακόμη έναν πόντο στους Συριανούς 14-10. Στο +5 η διαφορά μετά το πολύ καλό σέρβις του Γιορντάνοφ και την αδυναμία των παικτών της Χαλκίδας να βγάλουν… άμυνα. Με διαφορά 6 (έξι) πόντων ο Φοίνικας στους Πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μετά το πολύ καλό σέρβις του Γιορντάνοφ. Ο Μότα από την γραμμή του Σέρβις έχει πιέσει αρκετά τους Συριανούς και με άσσο μείωσε σε 16-13. Το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε το 0-4 μετά και την άστοχη προσπάθεια του Γιορντάνοφ, ο Όσκαρ Κάσμαρτσικ κάλεσε τάιμ άουτ. Νέα κόντρα επίθεση από τον Βούλγαρο διαγώνιο των Συριανών 18-14 και ο κ. Γκολίτσης κάλεσε τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι μέσα αρκετές φωνές μείωσαν σε 21-20 και ο Πέδρο με άσσο έκανε το 21-21, φέρνοντας το σετ στα ίσα. Ένα πολύ ωραίο σετ έφτασε στο τέλος του με τον πόντο του Γιορντάνοφ. Οι Συριανοί μετά το 21-21 έδειξαν χαρακτήρα και με τον Γάτση στο σέρβις έκαναν σερί 2-0 ξέφυγαν 23-21 και έφτασαν στο 1-0 μετά το μπλοκ πόντο από τον Βούλγαρο διαγώνιο 25-23.

 

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το δεύτερο σετ καθώς πήραν από την αρχή μία διαφορά τριών πόντων 2-5, όμως με ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 4-5, φέρνοντας τον Φοίνικας πιο κοντά στο σκορ. Άουτ η προσπάθεια του Γκόμεζ και οι Συριανοί ισοφάρισαν σε 5-5 και ο Πέτερλιν έπειτα από ωραία φάση έβαλε τον Φοίνικα μπροστά με 6-5. Με διαφορά ενός πόντους (8-7) οι γηπεδούχοι πήγαν στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Πέτερλιν πέρασε τη μπάλα από το διπλό μπλοκ 9-8. Στο +2 η διαφορά (10-8), μετά το μπλοκ πάνω στον Γκόμεζ. Ο κ. Γκολίτσης κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε μετά τον πόντο του Πέτερλιν τον Φοίνικα να ξεφεύγει στο σκορ με τρεις πόντους 14-11. Νέος πόντος στην κόντρα από τον Στεφανίδη 15-11, έπειτα το πολύ καλό σέρβις του Γιορντάνοφ. Με το +5 (16-11) πήγε στους πάγκους ο Φοίνικας για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Άσσος από τον Γιορντάνοφ 17-11. Σερί 0-3 για τους φιλοξενούμενους που μείωσαν σε 17-13 και ο κ. Κάσμαρτσικ κάλεσε νέο γρήγορο τάιμ άουτ. Οι Συριανοι έφτασαν σχετικά εύκολα στο 2-0 μετά από καλή εμφάνιση. Το «Πειρατικό» μετά το άσχημο ξεκίνημα στο σετ, σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους, πάτησαν… γκάζι ξεφεύγοντας το σκορ και κρατώντας μία διαφορά πάνω από τους πέντε πόντους το τελικό 25-19 είναι ενδεικτικό της εικόνας των δύο ομάδων στο σετ.

 

 

Ισορροπημένο αρχικά το τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Φοίνικας από την αρχή είχε ένα μικρό προβάδισμα του ενός πόντου και μετά το άουτ σερβίς από την Χαλκίδα πήγες στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ έχοντας ένα αβαντάζ δύο πόντων 8-6. Ο Γελίνσκι με άσσο ισοφάρισε σε 8-8. Οι δύο ομάδες μέχρι σχεδόν το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ πήγαν πόντο – πόντο, καθώς δεν μπορούσαν να ξεφύγουν η μία από την άλλη. Ο Γιορντάνοφ με δύο πολύ καλά σερβίς έδωσε αέρα δύο πόντων 16-14 και με το σκορ αυτό Φοίνικας και Ηρακλής πήγαν στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Γιορντάνοφ με άσσο έκανε το 17-14 και ο κ. Γκαλίτσης κάλεσε εκ νέου τάιμ άουτ. Ο Μότα με άσσο μείωσε σε 18-17. Ο Γιορντάνοφ το 20-17 και ο Φοίνικας ξανά στο +3. Ο τεχνικός της ομάδας της Χαλκίδας κάλεσε τάιμ άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν και την ψυχολογία με το μέρος τους και χάρη στο μπλοκ του Γάτση πάνω στον Γκόμετ ο Φοίνικας επικράτησε με 25-20 και 3-0 σετ.

 

Ο Όσκαρ Κάσμαρτσικ μίλησε για τη νίκη της ομάδας του και την καλή εμφάνιση που είχε ο Φοίνικας απέναντι στον Ηρακλή Χαλκίδας: «Δουλεύουμε πάρα πολύ έντονα τελευταίες εβδομάδες ώστε να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας και να δείξουμε πως η ομάδα έχει σταθερές βάσεις σε αυτό που κάνει. Η νίκη στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ μας βοήθησε πάρα πολύ κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή είμαστε πάρα πολύ καλοί, όλα τα παιδιά είχαν μία σταθερή απόδοση και δείξαμε πολλές από τις αρετές μας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό κι εμείς από την πλευρά μας το βλέπουμε ξεχωριστά. Όπως και κάθε σετ πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά. Σήμερα η ομάδα της Χαλκίδας είχε ένα  πάρα πολύ καλό σερβίς, αλλά καταφέραμε να νικήσουμε με 3-0 γιατί είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και δεν δώσαμε στον αντίπαλο την ευκαιρία να μας πιέσει περισσότερο. Το ματς της Τετάρτης είναι διαφορετικό, είδαμε στο ματς της Σύρου πως ο Πεντράο είναι πολύ καλός και έχει δυνατά σερβίς και θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, ώστε να πάρουμε κι την Τετάρτη τη νίκη».

 

 

Ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλή Χαλκίδας Σωτήρης Γκολίτσης μετά το τέλος του αγώνα είπε: “Πέσαμε πάνω σε έναν πολύ καλό Γιορντάνοφ και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Εμείς από την πλευρά μας δεν είχαμε σωστά τελειώματά ιδιαίτερα στην κόντρα μπάλα, αλλά και δεν ανταποκριθήκαμε σωστά στα σερβίς του Φοίνικα. Αυτό μας έφερε πίσω στο σκορ, αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι η εμφάνισή μας ήταν τόσο κακή. Απλά είχαμε κάποια κενά διαστήματα όπως στο πρώτο σετ που το σκορ έγινε 16-10, όμως όταν βρήκαμε και πάλι ρυθμό ισοφαρίσαμε σε 22-22. Νομίζω ότι μετά το πρώτο σετ τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα για εμάς. Είμαστε σε καλό δρόμο και έχω την αίσθηση πως θα παίξουμε παραπάνω από μία φορά ακόμη με τον Φοίνικα».

Από εκεί και πέρα ο κ. Γκαλίτσης αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Τετάρτη για το League Cup: «Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, σ΄αυτό παίζεται μία πρόκριση και δεν μετρά το σκορ δεν έχει βαθμούς, όποιος νικήσει περνά στην τελική φάση».

 

Το ματς πόντο-πόντο

1ο σετ

Εκτός τελικής γραμμή η μπάλα στην προσπάθεια του Στεφανίδη 0-1. Ο Πέτερλιν ισοφάρισε σε 2-2. Ο Γκελίνσκι το 2-3. Στο φιλέ η μπάλα στο σέρβις του Μότα 3-3. Ο Γιορντάνοφ στην κόντρα μετά την άμυνα του Στεφανίδη 4-3. Ο Γκόμεζ ισοφάρισε σε 5-5. Ο Πέτερλιν έσπασε το διπλό μπλοκ 6-5. Στην κόντρα ο Γιορντάνοφ 7-5. Εκτός τελικής γραμμής η μπάλα μετά την προσπάθεια του Γκόμεζ και οι Συριανοί στους Πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το +3 (8-5). Ο Πεντράο μείωσε σε 8-7 σε επίθεση στην κόντρα. Ωραία επίθεση από τον Γιορντάνοφ 9-7. Υπέρβαση από τον Γελίνκσι στην προσπάθειά του να κρατήσει τη μπάλα στο τερέν την ομάδας του έπειτα το σέρβις του Πέτερλιν 10-7. Μπλοκ του Χαραλαμπίδη στον Στεφανίδη 10-9. Ο Βούλγαρος διαγώνιος του Φοίνικα με διπλή προσπάθεια το 11-9. Άσσος από τον Γιορντάνοφ 13-10 και ο τεχνικός της Χαλκίδας κ. Γκολίτσης κάλεσε τάιμ άουτ. Στο +5 η διαφορά μετά το πολύ καλό σέρβις του Γιορντάνοφ και την αδυναμία των παικτών της Χαλκίδας να βγάλουν… άμυνα. Με διαφορά 6 (έξι) πόντων ο Φοίνικας στους Πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μετά το πολύ καλό σέρβις του Γιορντάνοφ. Ο Γκόμεζ σταμάτησε το σερί των Συριανών για το 16-11. Μπλοκ του Μότα πάνω στον Στεφανίδη 16-12. Άσσος του Μότα 16-13. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ 17-14. Νέα κόντρα επίθεση από τον Βούλγαρο διαγώνιο των Συριανών 18-14 και ο κ. Γκολίτσης κάλεσε τάιμ άουτ. Άσχημο σερβίς από τον Στεφανίδη 18-15. Άσσος από τον Κολτσιάκο 20-18. Άσσος από τον Πέδρο 21-21. Στο φιλέ το σέρβις του Πέδρο 22-21. Μπλοκ του Γιορντάνοφ πάνω στον Γκόμεζ 23-21. Ο Τέλειος πρώτος χρόνος από τον Μαρούλη και Χήρα 24-22. Ο Γκόμεζ πήρε το μπλοκ άουτ 24-23. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ από τον Γκόμεζ 25-23 και οι Συριανοί έκαναν το 1-0.

 

2ο σετ

Ο Πέδρο με πρώτο χρόνο άνοιξε το σκορ στο δεύτερο σετ 0-1. Ο Γάτσης με μπλοκ ισοφάρισε σε 1-1. Στον φιλέ βρήκε ο Γκόμεζ στην προσπάθειά του για μπλοκ 2-3. Μπλοκ πάνω στον Πέτερλιν 2-5. Ο Γιορντάνοφ ισοφάρισε σε 5-5 και ο Πέτερλιν έκανε το 6-5. Ο Γκόμεζ το 6-7, μετά από φάση διαρκείας. Ο Μαρούλης με μονό μπλοκ ισοφάρισε σε 7-7. Υπέρβαση από τον Γελίνκσι 8-7 και οι Συριανοί στους πάγκους με το +1. Ο Στεφανίδης έξυπνα το 13-11. Ο Πέτερλιν το 14-11, έπειτα το πολύ καλό σέρβις του Γιορντάνοφ. Ο Χήρας με πρώτο χρόνο  το 16-11 και οι γηπεδούχοι στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με διαφορά πέντε πόντων. Ο Πέτερλιν με έξυπνο πλασέ έκανε το 19-14. Ο Κροάτης του Φοίνικα έσπασε το διπλό μπλοκ για το 20-15.  Άουτ η μπάλα στο σερβίς του Δεληπρίμη. Στον φιλέ βρήκαν οι φιλοξενούμενοι 23-17. Άσσος από τον Γελίνσκι 23-19. Ο Γάτσης το 24-19 με προσπάθεια πρώτου χρόνου. Ο Πεντίδης με μπλοκ πάνω στο Γκόμεζ έκανε το 25-19 και το 2-0 σετ.

 

3ο σετ

Ο Στεφανίδης άνοιξε το σκορ στο τρίτο σετ 1-0. Ο Χήρας με πρώτο χρόνο το 2-1. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ 3-2. Ο Πεντράο το 3-3 και ο ίδιος στο σερβίς, με τη μπάλα να σταματά στον φιλέ 4-3. Ο Στεφανίδης στην κόντρα μετά από ωραία άμυνα 6-4. Ο Χαραλαμπίδης μείωσε σε 6-5. Ο Γιορντάνοφ έσπασε το διπλό μπλοκ και έκανε το 7-5. Στο φιλέ η μπάλα στο σέρβις του Γιορντάνοφ 8-7. Άσσος από τον Γελίνσκι 8-8. Εκτός τελικής γραμμής η μπάλα στο σερβίς του Στεφανίδη 9-9. Κακό και το σερβίς του Μότα 10-9. Ο Πέτερλιν πήρε το μπλοκ άουτ 11-10. Άσχημο τελείωμα από τον Χαραλαμπίδη 12-11. Ο Γκόμεζ στην κόντρα έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ 13-14. Ο Στεφανίδης όμως έφερε γρήγορα το σετ στα ίσα. Ο Γιορντάνοφ στην κόντρα το 15-14 και το «Πειρατικό» και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Στεφανίδης το 16-14 και οι Συριανοί στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το +2. Ο Στεφανίδης το 18-15. Άσσος από τον Μότα 18-17. Δεν κατάφεραν να εκδηλώσουν επίθεση οι Συριανοί μετά το σερβίς του Πεντράο 20-19 και ο κ. Κάσμαρτσικ κάλεσε τάιμ άουτ. Η μπάλα στο φιλέ στην προσπάθεια του Γκόμεζ 22-19 και ο Φοίνικας ξανά στο +3. Ο Γάτσης το 23-19 και ο Φοίνικας πλέον είναι πολύ κοντά στην νίκη. Άουτ η προσπάθεια του Κολτσιάκη 24-20. Ο Γάτσης με μπλοκ πάνω στον Γκόμεζ το 25-20 και ο Φοίνικας έκανε το 3-0 σετ.

 

 

Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής Χαλκίδας

Τα σετ:  (25-23, 25-19, 25-20) σε 84΄

Διαιτητές: Ονόπας, Παπακοσμάς

Διακύμανση
1o σετ: 8-5, 16-10,  21-19,  25-23
2ο σετ: 8-7, 16-11,  21-16,  25-19
3ο σετ: 8-6,  16-14,  21-19,  25-20

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Κάσμαρτσικ): Στεφανίδης 8π. (8/18επ., 54% υπ., 15% αρ.), Χήρας 3 (3/3 επ.) Μαρούλης 1 (1/2, 1 μπλοκ), Γιορντάνοφ 22 (17/37, 3 μπλοκ, 2 άσσοι), Πέτερλιν 10 (10/19, 50% υπ., 27% αρ.), Γάτσης 5 (3/4, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Ζήσης (λ. - 67% υπ., 33% αρ.), Πεντίδης 1 (1 μπλοκ).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γκολίτσης): Χαραλαμπίδης 6 (5/9 επ., 1 μπλοκ), Δεληπρίμης 1 (1 μπλοκ), Γκόμεζ 9 (8/29, 1 μπλοκ), Μότα 10 (8/13, 2 άσσοι), Γκελίνσκι 2 (2 άσσοι), Πεντράο 10 (9/12, 1 άσσος) / Τσαδήμας (λ. - 54% υπ., 15% αρ.), Κολτσιάκης 1 (1/9, 54% υπ.), Μιχαλόπουλος (λ).

*Οι πόντοι του Φοίνικα Σύρου προήλθαν: 2 άσσοι, 41 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων και του Ηρακλή Χαλκίδας προήλθαν: 6 άσσοι, 30 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 28 λάθη αντιπάλων.