Την Τετάρτη στις 21:00 στο κλειστό του Ρέντη ο Φοίνικας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ηρακλή Χαλκίδας στο παιχνίδι μπαράζ του League Cup

Θέλει νίκη-πρόκριση το «Πειρατικό»

Φοίνικας και Ηρακλής Χαλκίδας πράξη… δεύτερη. Οι δύο ομάδες συναντιούνται μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα για δεύτερη φορά, με το ματς αυτό να είναι εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα. Ένας αγώνας που θα δώσει το τελευταίο εισιτήριο για το final four  του League Cup. Μία πρόκριση που για λόγους... γοήτρου περισσότερο την θέλουν και οι δύο. Να θυμίσουμε πως το παιχνίδι αυτό είναι αγώνας μπαράζ μετά και την απόφαση της διοργανώτριας αρχής. Μιας εξέλιξης χωρίς λογική και κανένα σκεπτικό. Αντί να ζητηθούν ευθύνες από τον άνθρωπο που συνέταξε  - έκανε αντιγραφή – την προκήρυξη του League Cup, η διοργανώτρια αρχή έβαλε σε.. περιπέτειες και εξτρά έξοδα και τις δύο ομάδες. Να θυμίσουμε πως Φοίνικας και Ηρακλής ήταν στον ίδιο όμιλο των  προκριματικών για την τελική φάση, με τα δύο σωματεία να ισοβαθμούν με 4 βαθμούς. Με τη διαφορά όμως πως ο Φοίνικας είχε δύο νίκες σε αντίθεση της μίας του Ηρακλή. Η προκήρυξη δεν ήταν… ξεκάθαρη, αφού μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί – όπως συνέβη δηλαδή – να μην περνά η ομάδα με τις περισσότερες νίκες και η διοργανώτρια αρχή πήρε μία… μεσοβέζικη λύση. Αυτή δηλαδή του μπαράζ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε και ο κίνδυνος να μην φτάναμε ποτέ ως εδώ κι αυτό γιατί σε οποιαδήποτε άλλη απόφαση οι ομάδες ίσως προχωρούσαν σε νέα… προσφυγή.

Το μπαράζ ήρθε να δώσει μία λύση έως και την τελευταία στιγμή και τώρα Φοίνικας και Ηρακλής Χαλκίδας διεκδικούν την τελευταία θέση που οδηγεί στην τελική φάση. Οι ομάδες γνωρίζουν μετά και την κλήρωση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί πως όποια κι αν περάσει θα πέσει πάνω στο… βουνό που ακούει στο όνομα του Ολυμπιακού.

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε το ματς – μπαράζ της Τετάρτης.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες την Τετάρτη στις 21:00 το βράδυ – ώρα αρκετά δύσκολη – στο κλειστό του Ρέντη. Αγωνιστικά όπως έδειξαν και στο παιχνίδι του Σαββάτου οι δύο ομάδες είναι έτοιμες, με μικροπροβλήματα βέβαια, όμως όποιος αποφασίσει να πάει στο κλειστό του Ρέντη θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία σπουδαία αναμέτρηση.

Θα έχει και την συμπαράσταση των φίλων του ο Φοίνικας

Οι παίκτες του Όσκαρ Κάσμαρτσικ δεν θα είναι μόνοι στο γήπεδο, αφού η Λέσχη Φίλων της ομάδας και η ίδια η διοίκηση ετοιμάζει εκδρομή για τον Πειραιά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στον αγώνα ο Φοίνικας να έχει και την συμπαράσταση των φίλων του. Η αναχώρηση  των φιλάθλων είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα το απόγευμα – Τετάρτη 16:00 – μιας και το παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 21:00. Τώρα, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται την συμπαράσταση των φίλων του θα έχει και ο Ηρακλής, με την διοίκησή της ομάδας να έχει ήδη προγραμματίσει εκδρομή για τον Πειραιά. Βέβαια η μετάβαση των φίλων της Χαλκίδας προς τον Πειραιά είναι πιο εύκολη μιας όσοι το αποφασίσουν θα  πάνε οδικός

«Κάθε παιχνίδι διαφορετικό»

Ο αγώνας  του Σαββάτου ανήκει στο παρελθόν, αφού τόσο ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου όσο και οι παίκτες του Φοίνικα τον έχουν αφήσει πίσω τους. Στο μικρό διάστημα που ακολούθησε ο Όσκαρ Κάσμαρτσικ δούλεψε για τον αγώνα μπαράζ, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως η αναμέτρηση αυτή δεν θα είναι ίδια με του Σαββάτου. Το παιχνίδι μπαράζ θέλει υπομονή και οι παίκτες να κρατήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι ομάδες δεν κυνηγούν τους  βαθμούς, αλλά την πρόκριση. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και με 3-2 να λήξη  η ομάδα που θα επικρατήσει θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση.

Ο Όσκαρ Κάσμαρτικ λίγες ώρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση μίλησε για το ματς με τον Ηρακλή Χαλκίδας: «Ξέρουμε τι είδους παιχνίδι είναι και πόσο σημαντικό είναι και για τις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά από την πλευρά μας το βλέπουμε όπως όλα τα προηγούμενα ματς. Έχουμε την ίδια λογική, αφού πάντα θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα και να ακολουθήσουμε την τακτική που έχουμε σχεδιάσει για το ματς αυτό. Θέλουμε τη νίκη και θα παίξουμε μόνο γι’ αυτήν. Θέλουμε να προκριθούμε στην τελική φάση, τόσο για εμάς του ίδιους, όσο και για τον κόσμο του νησιού που έχει αποδείξει πως μας αγαπά και μας στηρίζει».

Στην ερώτηση πόσο διαφορετικό θα είναι το παιχνίδι της Τετάρτης μετά το 3-0 του Σαββάτου όπου ο Φοίνικας έδειξε έτοιμος ο κ. Κάσμαρτσικ είπε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και έχει τη δική του ιστορία. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ματς της Τετάρτης, όπως δηλαδή κάναμε και γι’ αυτό που πέρασε, Δεν σκεφτόμαστε τι έγινε το Σάββατο, τα πάντα ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς σ’ αυτό που στεκόμαστε είναι στην απόδοσή μας και θα αναφέρω πως στους τελευταίους δύο αγώνες έχουμε φέρει θετικά αποτελέσματα και οι παίκτες μου βρίσκονται σε μία πάρα πολύ καλή κατάσταση. Ο αγώνας αυτός δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά γνωρίζουμε πως ο νικητής θα πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του League Cup. Θέλουμε να είμαστε εμείς που θα νικήσουμε και θα περάσουμε. Το παιχνίδι της Τετάρτης θα ξεκινήσει από το 0-0 και είναι στο χέρι μας να πάρουμε την πρόκριση».