Την Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου θα διεξαχθεί η τελική φάση του league Cup

Προετοιμασία ενόψει… League Cup

Η αντίστροφη μέτρηση για το Final Four του League Cup ξεκίνησε και επίσημε με τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Φοίνικας όπως είναι γνωστό μετά τη… διπλή επικράτησή του επί του Ηρακλή Χαλκίδας, εκτός από την πρόκριση, εξασφάλισε και την διοργάνωση, με τους φίλους του βόλεϊ να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μεγάλα παιχνίδια.

Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 και Σάββατο 31 Μαρτίου. Τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης είναι γνωστά, αφού η κλήρωση έχει πραγματοποιηθεί και αρκετό καιρό, με τον Φοίνικα να πέφτει πάνω στον Ολυμπιακό. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό του Παμβοχαϊκού και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε σύσσωμη η αποστολή του Φοίνικα Σύρου με τον προπονητή Όσκαρ Κάσμαρτσικ, αλλά και τον πρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Ρούσο. Επίσης, το παρών στην συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Ρούσσος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Σύρο, με τον Φοίνικα να έχει δύσκολο μεν έργο όμως έχει τις δυνατότητες να σηκώσει το κύπελλο.

Από πλευράς της Περιφέρειας τονίστηκε το εξής: «Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοστάτη στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είμαστε υπερήφανοι γιατί πραγματικά έχουμε κατορθώσει να καταστήσουμε τις  Κυκλάδες ως την πρωτεύουσα του Βόλεϊ. Τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουν διεξαχθεί στον Νομό μας το final four του Κυπέλου Ανδρών, δύο φορές το league Cup και τώρα έχουμε την χαρά να διοργανώσουμε ξανά την τελική φάση στις 30 και 31 Μαρτίου. Επίσης μην ξεχνάμε πως πριν από 10 ημέρες είχαμε τη διεξαγωγή του final four του κυπέλλου γυναικών στην Σαντορίνη. Οπότε αντιλαμβανόμαστε πως οι Κυκλάδες αν και είναι μία περιοχή κατεξοχήν τουριστική, τείνει να γίνει και η πρωτεύουσα του Ελληνικού Βόλεϊ. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Περιφέρεια, στηρίζουμε τον αθλητισμό, όλα τα αθλήματα κι αυτό αποδεικνύεται με τη διεξαγωγή των διαφόρων αθλητικών γεγονότων κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Βέβαια το βόλεϊ έχει τη δική του θέση στο νομό μας καθώς τρεις ομάδες μας αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Φοίνικας τα τελευταία 10 χρόνια πρωταγωνιστεί στο Ελληνικό Βόλεϊ, με πάρα πολλές συμμετοχές σε final four πρωταθλήματος, ή κυπέλου και League Cup. Επίσης μην ξεχνάμε πως ο Φοίνικας έχει κατακτήσει το πρώτο League Cup και θέλω να πιστεύω πως ήρθε η ώρα και για το δεύτερο κύπελλο. Φιλοξενούνται στη Σύρο, στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Παμβοχαϊκός. Ο ομάδες δηλαδή που έχουν την δική τους ιστορία στο χώρο του Βόλεϊ. Είμαστε έτοιμοι για τη διοργάνωση, η Σύρος έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους εκδηλώσεις και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Τώρα όσον αφορά τον Φοίνικα , κληρώθηκε στον ημιτελικό να παίξει με τον Ολυμπιακό. Όμως όταν θέλεις να πάρεις το τρόπαιο θα πρέπει σε αυτές τις φάσεις να κάνεις δύο νίκες. Έτσι όπου και να έβρισκε ο Φοίνικας τον Ολυμπιακό, έπρεπε να τον νικήσει. Η ομάδα της Σύρου έχει ένα πολύ καλό κορμό και πιστεύουμε πως όλα μπορούν να γίνουν. Ο κόσμος του νησιού θα να έρθει στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα του Φοίνικα και όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε μία μεγάλη διάκριση. Από την πλευρά της η Περιφέρεια έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε το final four να μείνει κι αυτό στην ιστορία ως μία άρτια διοργάνωση και ο κόσμος να απολαύσει ένα διήμερο γεμάτο βόλεϊ»

Στη συνέχεια ο προπονητής του Φοίνικα Όσκαρ Κάσμαρτσικ μίλησε για την πρόκριση του Φοίνικα και για τη τελική φάση. « Αρχικά θα πρέπει να πούμε χρόνια πολλά τόσο στον Τάσο Γάτση, όσο και τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ που έχουν τα γενέθλια τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια για την στήριξή της τόσο για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του league Cup, όσο και για την βοήθειά της στην ομάδα μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους του χορηγούς, αλλά και όσους είναι κοντά μας και μας στηρίζουν ώστε εμείς από την πλευρά μας να μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς πρόβλημα. Θέλω να επαναλάβω και όσα είπα μετά το τέλος του αγώνα με την Χαλκίδα και να αφιερώσω την πρόκριση αυτή στους φιλάθλους που είναι δίπλα μας όλη τη χρονιά. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Σύρο ένιωσα την αγάπη του κόσμου για το βόλεϊ, όπως δηλαδή νιώθει ο κόσμος της Πολωνίας. Αυτό με έκανε να νιώσω από την αρχή σαν το σπίτι μου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές μου για την προσπάθειά του και την σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Αξίζαμε την πρόκριση από την αρχή και τελικά την πήραμε. Τώρα από εδώ και πέρα όλα είναι στο χέρι μας, θα πρέπει αυτές τις μέρες να δουλέψουμε σκληρά ώστε να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, όμως τα πάντα θα κριθούν εντός αγωνιστικού χώρου. Μάθαμε πώς να μην παίξουμε απέναντι στον Ολυμπιακό, τώρα θα μάθουμε στις μέρες που ακολουθούν πώς να παίξουμε με τον Ολυμπιακό».

Ο αρχηγός του Φοίνικα Μπόγια Γιορντάνοφ είπε: «Θέλω αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Σύρου γιατί είναι κοντά μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θέλαμε την πρόκριση για τον κόσμος μας, αλλά και για μας του ίδιους. Έχουμε δύο βδομάδες μπροστά μας, θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να είμαστε έτοιμοι απέναντι στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε πόσο δυνατή ομάδα είναι, αλλά έχουμε πίστη και στις δικές μα δυνάμεις και πως μπορούμε να κερδίσουμε. Για να φτάσουμε βέβαια σε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, θα πρέπει ο κόσμος να μας στηρίξει και να γεμίσει το γήπεδο».

Τέλος, ο πρόεδρος του Φοίνικα Αντώνης Ρούσσος μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας, αλλά και πως για να φτάσει με επιτυχία στον τελικό στόχο θα πρέπει όλοι να σταθούν στο πλευρό των αθλητών και των προπονητών του «Πειρατικού».  «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που μας δίνει τη δυνατότητα για άλλη μία φορά να διοργανώσουμε μία ακόμη τελική φάση στο νησί μας. Η ομάδα και οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία αγωνιζόμενοι στην έδρα μας να κάνουν ένα μεγάλο βήμα και στη συνέχεια να κατακτήσουν ένα ακόμη τρόπαιο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα, όλα μπορούν να γίνουν καθώς ξεκινώντας ένα τουρνουά, όλα τα σωματεία που συμμετέχουν ξεκινούν με ίσες πιθανότητες. Είναι μία διαφορετική διοργάνωση και δεν είναι όπως το πρωτάθλημα. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η συγκέντρωση και η στιγμή που θα βρεθεί η ομάδα. Θέλουμε να νικήσουμε, γιατί θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει στα παιχνίδια που θα γίνουν στη Σύρο, ο κόσμος να έρθει κοντά μας να μας ενισχύσει και να μας δώσει την απαραίτητη ώθησε ώστε να κάνουμε αρχικά το πρώτο βήμα για τον τελικό και στη συνέχεια για την κατάκτηση του τροπαίου. Έχει μεγάλη σημασία για τον αθλητισμό, ο αθλητής να αισθάνεται πως έχει τη στήριξη του κόσμου, αλλά και να βλέπει τις κερκίδες γεμάτες. Ο Ολυμπιακός, είναι Ολυμπιακός, όμως κι εμείς διαθέτουμε καλή ομάδα, έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και τον προπονητή. Θέλουμε το κύπελλο του League Cup και τις μέρες που ακολουθούν θα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε για το συγκεκριμένο σκοπό».