Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έπαιξε με πάθος, είχε πίστη στο παιχνίδι του και επικράτησε δίκαια του Φοίνικα με 0-3 στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου

Δεν «μπήκε» ποτέ στο παιχνίδι

Την ήττα με 0-3 στο φινάλε της κανονικής περιόδου γνώρισε ο Φοίνικας Σύρου από τον Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η ακριτική ομάδα ήρθε αποφασισμένη στη Σύρο για το… διπλό, πάλεψε και μάλιστα κοίταξε στα μάτια μία ομάδα η οποία βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το συγκρότημα του κ. Μουστακίδη έπαιξε με πάθος, έβγαλε απίθανες άμυνες, είχε μπλοκ και ταυτόχρονα είχε πίστη για τη νίκη. Ο Εθνικός ακόμη κι όταν πήγε να του… στραβώσει το τρίτο δεν τον έβαλε κάτω, αντέδρασε και στο τέλος κατάφερε να φύγει θριαμβευτής από το παιχνίδι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα  στον Φοίνικα, ο οποίος ήταν μετά την ήττα του Ηρακλή από τον ΠΑΟΚ, αδιάφορος βαθμολογικά. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως ο Εθνικός ήταν μπροστά με έξι πόντους κι ένα πρόβλημα με την γραμματεία λίγο ήθελε να του στοιχήσει, καθώς ο Φοίνικας το εκμεταλλεύτηκε και πέρασε με ένα μεγάλο σερί μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι όπως αναφέρουμε παραπάνω δεν το έβαλαν κάτω, παρέμεινα προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους, έβγαλαν άμυνες με όποιον τρόπο μπορεί κάποιος να φανταστεί και στο τέλος κέρδισαν δίκαια το ματς.

Από την πλευρά τους οι Συριανοί μετά την ήττα του Ηρακλή από τον ΠΑΟΚ γνώριζαν πως είχαν… κλειδώσει την 3η θέση και δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση. Κι αυτό γιατί όσο το παιχνίδι κυλούσε τόσο φαινόταν πως οι αθλητές του «Πειρατικού» είχαν τη σκέψη τους στο ματς της Παρασκευής στα ημιτελικά του League Cup με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα το παιχνίδι αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για τους περισσότερους, ίσως ακόμη και για το ίδιο το νησί, όμως σε καμία περίπτωση δεν παρατάς έναν αγώνα εντός έδρας.

Αρκετοί φίλοι της ομάδας της Σύρου εμφανώς απογοητευμένοι από την εικόνα που είχαν οι αθλητές του κ. Κάσμαρτσικ, αποφάσισαν να φύγουν πολύ νωρίτερα της ολοκλήρωσης του αγώνα, μία εικόνα που δεν τιμά κανέναν.

Τώρα, ο Φοίνικας όπως αναφέρουμε παραπάνω παρά την ήττα από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική περίοδο της Volley League και θα βρει απέναντί του στα play off τον Ηρακλή Χαλκίδας, ο οποίος τερμάτισε έκτος. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα δύο, συν μία φορές με τον Φοίνικα να μετρά ισάριθμες νίκες. Εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά καθώς ο νικητής θα κριθεί στις δύο νίκες και οι ομάδες θα ξεκινήσουν από την… ίδια αφετηρία. Βέβαια ο Φοίνικας θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας καθώς αν χρειαστεί και  τρίτο ματς θα γίνει κι αυτό στη Σύρο.

Ο αγώνας

Στο πρώτο σετ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι προηγήθηκαν 2-6 με τον κ. Κάσμαρτσικ να καλεί τάιμ άουτ. Στη συνέχεια ο Φοίνικας ανέβηκε, πίεσε και μείωσε σε 5-7, όμως ο Εθνικός πήγε στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το +3 (5-8). Οι φιλοξενούμενοι παρά την πίεση του Φοίνικα κράτησαν τη διαφορά των τριών πόντων 10-13, όμως ο Χήρας με μπλοκ  μείωσε σε 12-13. Στα ίσα το ματς μετά τον πόντο στην κόντρα από τον Γιορντάνοφ και την άμυνα αρχικά του Πέτερλιν. Ο Ριζόπουλος πήρε το μπλοκ άουτ και ο Εθνικός πήγε στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το +1 (15-16). O Βελίκοβιτς με άσσο έκανε το 19-22 κι έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του. Άουτ η επίθεση του Στεφανίδη 19-23. Μπλοκ του Ριζόπουλου πάνω στον Γιορντάνοφ 19-24. Στο φιλέ το σέρβις του Γάτση 20-25 και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας έδειξα αρχικά διάθεση για να παίξει καλύτερα προηγήθηκε με 4-1, όμως ένα σερί 0-2 του Εθνικού έφερε τις δύο ομάδες και πάλι κοντά στο σκορ 4-3. Ο Φοίνικας πήγε στους πάγκους προηγούμενος στο σκορ με 8-7 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όμως ο Εθνικός με σκορ 0-2 πέρασε μπροστά στο σκορ με 8-9. Ο Εθνικός προηγήθηκε 11-13, όμως ένα γρήγορο 2-0 από τον Φοίνικα έφερε το ματς στα ίσα 13-13. Μακράς διάρκειας πόντος, μετά από ένα… άναρχο παιχνίδι ο Γιορντάνοφ ήρθε να δώσει τη… λύση και να κάνει το 15-14. Ο Σούρδι ήρθε από την πίσω ζώνη για το 16-14, μετά από και πάλι μακράς διάρκειας πόντο. Ο Φοίνικας με το +2 στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Εθνικός πήρε ξέφυγε με 19-21, όμως ο Χήρας μπλοκ πάνω στον Παγιάν ισοφάρισε σε 21-21. Μετά από δύο άσχημα σερβίς κι από τις δύο πλευρές το σκορ έγινε 22-23. Ο Πέτερλιν μετά από άμυνες για… σεμινάριο το 24-23 και ο Φοίνικας κοντά στην ισοφάριση. Ο Πέτερλιν έκανε το 25-24, καθώς προηγούμενος ο Εθνικός είχε φέρει το σετ στα ίσα. Ο Μεχία με πρώτο χρόνο το 25-26. Ο Εθνικός είχε καθαρότερο μυαλό στις κρίσιμες φάσεις στη συνέχεια και κατάφερε να πάρει και το δεύτερο σετ μετά το 27-29.

Καλύτερα έχει μπει και στο τρίτο σετ ο Εθνικός ο οποίος έχει από νωρίς ένα προβάδισμα τριών πόντων 3-6. Ο άσσος του Βελίσκοβιτς έκανε το 3-7. Ο Τεχνικός του Φοίνικα προηγουμένως είχε πάρει τάιμ άουτ, αφού έβλεπε τους παίκτες του απλά να κοιτούν την εξέλιξη της… φάσης. Ο Χήρας κακή επίθεση και η ομάδα της Αλεξανδρούπολης στους πάγκους με το +5 (3-8) για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Νέος άσσος από τον Βελίσκοβιτς 3-9. Οι Συριανοί χάρη στο 3-0 μείωσαν σε 6-9 κι σ’ αυτό έχει συμβάλει ο Χήρας από την γραμμή του σερβίς. Ο Κασάμπαλης με μπλοκ πάνω στον Πέτερλιν έφερε τη διαφορά στο +6. Ο Γιορντάνοφ με άσσο έκανε το 14-15 και στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης πήρε το μπλοκ άουτ για το 15-15. Νέος άσσος από τον Βούλγαρο του Φοίνικα 16-15 και ο Φοίνικας εκεί που ήταν στο -6, πήγε στους πάγκους με το +1 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Η Αλεξαδνρούπολη αν και είδε τη διαφορά που είχε να χάνεται, να μένει πίσω στο σκορ, δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και στο τέλος κατάφερε να πάρει  ένα πολύτιμο γι’ αυτήν τρίποντο».

 

Ο Όσκαρ Κάσμαρτσικ μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την εικόνα της ομάδας του και την ήττα από τον Εθνικό. «Η αντίπαλη ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά και είχε πολύ ένταση στο παιχνίδι του. Είχε διάρκεια στο παιχνίδι του ο Εθνικός και σ’ αυτό βέβαια έχουμε την ευθύνη κι εμείς που το επιτρέψαμε. Το όλο παιχνίδι ξεκινά όταν αφήνεις την αντίπαλη ομάδα να κάνει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί. Ο Εθνικός είχε καταπληκτικές καλύψεις και άριστες άμυνες. Τους αφήσαμε από την αρχή να το κάνουν αυτό. Δεν λέω ότι δεν ξεκινήσαμε καλά, παίξαμε σωστά, είχαμε συγκέντρωση, απλά δεν είχαμε την απόλυτη προσοχή στο παιχνίδι αυτό. Όλα αυτά ίσως γιατί δεν είχαμε το… μαχαίρι στο λαιμό όπως το είχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αλλά και πάλι ήθελα να κερδίσουμε το παιχνίδι».   

Ο τεχνικός της ομάδας του Εθνικού κ. Μουστακίδης μετά το τέλος είπε: «Πήραμε μία… ανάσα. Παίξαμε πάρα πολύ καλά στο μπλοκ και νομίζω ότι είναι το στοιχείο το οποίο άλλαξε την ροή του ματς. Μπράβο στα παιδιά, τα οποία όμως συνεχίζουν να έχουν άγχος. Αυτό πρέπει να το αποβάλουν, καθώς από εδώ και στο εξής μπαίνουμε σε ένα νέο πρωτάθλημα. Σ’ αυτό θα κερδίσει όποιος το πιστεύει περισσότερο. Θα προετοιμαστούμε, παρόλο που είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα, εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν, όμως θα δουλέψουμε για να δείξουμε ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Επίσης, θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα της Σύρου στα play off».

 

 

Το παιχνίδι πόντο – πόντο

1ο σετ

Άουτ η επίθεση του Παγιάν 7-8. Ο Κασάμπαλης έκανε το 9-12 με τους φιλοξενούμενους να κρατούν μία διαφορά τριών πόντων. Ο Στεφανίδης μείωσε σε 10-12, όμως ο Παγιάν έκανε το 10-13. Ο Γιορντάνοφ με επίθεση στην κόντρα έπειτα την άμυνα του Πέτερλιν έφερε το ματς στα ίσα και ο τεχνικός της Αλεξανδρούπολης κάλεσε τάιμ άουτ. Με έξυπνο τρόπο ο Κασάμπαλης μετέτρεψε σε πόντο μία δύσκολη φάση 14-15. Ο Γιορντάνοφ ισοφάρισε σε 15-15. Το μπλοκ του Εθνικού σταμάτησε τον Στεφανίδη για το 18-19. Ο Γιορντάνοφ ισοφάρισε σε 19-19. Στο φιλέ το σερβίς του Γάτση 20-25 και 0-1 ο Εθνικός.

2ο σετ

Ο Πέτερλιν πίσω από την ζώνη των τριών μέτρων το 3-1. Ο Γιορντάνοφ στην κόντρα ωραία προσπάθεια για επίθεση 4-1, καθώς η μπάλα χτύπησε στην οροφή. Ο κ. Μουστακίδης καλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τον Φοίνικα να έχει μπει με… άγριες διαθέσεις. Ο Κασάμπαλης σταμάτησε το πάνω στον φιλέ τον Στεφανίδη οι δύο ομάδες ισόπαλες 4-4. Ο Πέτερλιν με έξυπνο πλασέ το 6-5. Ο Σούρδι ισοφάρισε σε 9-9 και ο Παγιάν στη συνέχεια έκανε το 9-10. Στο φιλέ η μπάλα στο σερβίς του Σούρδι 11-12. Άσσος στη συνέχεια από τον Βελίσκοβιτς 11-13 και ο τεχνικός του Φοίνικα κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ 12-13. Πόντος στην κόντρα για τον Φοίνικα με τον Πέτερλιν 13-13. Ο Σούρδι από την πίσω ζώνη έκανε το 16-14 και ο Φοίνικας στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με το +2. Ο Ριζόπουλος μείωσε σε 16-15. Άσσος από τον Κασάμπαλη 16-16. Ο Ριζόπουλος πήρε μία δύσκολη προσπάθεια 17-18. Άουτ η προσπάθεια του Γιορντάνοφ 17-19 και νέο τάιμ άουτ από τον Κάσμαρτσικ. Ο Βελίσκοβιτς το 18-20. Ο Παγιάν στην κόντρα το 18-21 και οι φιλοξενούμενοι πήραν ακόμη έναν κρίσιμο πόντο. Ο Στεφανίδης το 19-21. Ο Χήρας το μπλοκ πάνω στον Παγιάν 21-21. Ο Πέτερλιν ισοφάρισε σε 26-26 και η αγωνία πήρε… παράταση. Νέος πρώτος χρόνος από τον Μεχία 26-27. Ο Πεντίδης κράτησε… ζωντανό στον Φοίνικα, καθώς με μπλοκ πάνω στον Παγιάν έκανε το 27-27. Με μπλοκ πάνω στον Γιορντάνοφ τελείωσε το δεύτερο σετ 27-29 και ο Εθνικός το 0-2.

3ο σετ

Ο Πέτερλιν έκανε το 2-1 για τον Φοίνικα. Ο Χριστόφας με πρώτο χρόνο το 2-3. Ο Παγιάν με άσσο το 2-4. Ο Πέτερλιν στην κόντρα μείωσε σε 5-9. Ο Χήρας με άσσο έκανε το 6-9 και ο Μουστακίδης κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Μαρούλης με άσσο έκανε το 8-12. Ο Γιορντάνοφ με… διπλή προσπάθεια το 9-12 και ο Φοίνικας έτρεξε ένα σερί 3-0. Το λάθος από πλευράς Εθνικού έφερε τον Φοίνικα ακόμη κοντά στο σκορ καθώς το «Πειρατικό» μείωσε σε 13-15. Ο Γιορντάνοφ με άσσο έκανε το 14-15 και ο Φοίνικα μπαίνει και πάλι στο… παιχνίδι. Ο Πέτερλιν έκανε με ωραίο πλασέ το 17-15 και ο κ. Μουστακίδης κάλεσε νέο τάιμ άουτ. Ο Παγιάν μείωσε σε 18-17. Ο Πεντίδης το 20-19. Μπλοκ πάνω στον Γιορντάνοφ 20-20. Ο Κασάμπαλης με άσσο έφερε τον Εθνικό μπροστά στο σκορ με 20-21 και ο κ. Κάσμαρτσικ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Πεντίδης ισοφάρισε σε 22-22. Ο Χήρας το 23-23. Εκτός αγωνιστικού χώρου η μπάλα στην προσπάθεια του Παγιάν 23-24. Μπλοκ του Χριστόφα πάνω στον Γιορντάνοφ 24-25. Ο Βελίσκοβιτς πήρε τον πόντο μετά από διαδοχικές άμυνες 25-26. Ο Ριζόπουλος έσπασε το διπλό μπλοκ για το 26-27. Τραγικό λάθος από τον Γιορντάνοφ η μπάλα χτύπησε στην αντένα και το 26-28 και ο Εθνικός πήρε τεράστια νίκη μέσα στη Σύρο.  

Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-3

 

Τα σετ: (20-25, 27-29, 26-28) σε 107 λεπτά

Διαιτητές: Ονόπας - Βουδούρης

Διακύμανση: 
1ο σετ: 5-8, 15-16, 19-21, 20-25
2ο σετ: 8-7, 16-41, 18-21, 27-29
3ο σετ: 3-8, 16-15, 20-21, 26-28

 
ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Κάζμαρτσικ): Στεφανίδης 7 (6/16 επ, 1 μπλοκ, 50% υπ -20% άριστες), Χήρας 4 (2/4 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μαρούλης 3 (2/3 επ, 1 άσσος), Γιορντάνοφ 16 (13/39 επ, 3 άσσοι), Πέτερλιν 13 (12/29 επ, 1 μπλοκ, 41% υπ), Γάτσης 1 (0/4 επ, 1 μπλοκ)/ Ζήσης (λ, 50% υπ), Ίλιτς, Αλεξάκης, Λινζ, Πεντίδης 2 (2/2 επ)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ (Μουστακίδης): Παγιάν 12 (10/26 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κασαμπαλής 5 (1/2 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Βελίτσκοβιτς 14 (9/23 επ, 5 άσσοι, 59% υπ -14% άριστες), Μέγια 11 (7/8 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Χριστόφας 9 (2/7 επ, 7 μπλοκ), Ριζόπουλος 8 (6/16 επ, 2 μπλοκ, 64% υπ -18% άριστες) / Κοντοστάθης (λ, 42% υπ -19% άριστες), Βλαχόπουλος

Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 5 άσσους, 38  επιθέσεις, 4 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης προήλθαν από 9 άσσους, 35 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.