Ο Φοίνικας επικράτησε με 1-3 στην Χαλκίδα επί του τοπικού Ηρακλή και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Volley League

«Πειρατικό» για… τελικό

Ο Φοίνικας πέρασε από την Χαλκίδα επικρατώντας το τοπικού Ηρακλή με 1-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Volley League. Η ομάδα του Όσκαρ Κάσμαρτσικ έδειξε πως δεν… καταλαβαίνει από έδρες και με εμφατική εμφάνιση πήρε τη νίκη – πρόκριση και πλέον βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Το «Πειρατικό» θα μπορούσε βέβαια να μην είχε μπει σε περιπέτειες και να είχε πάρει τη νίκη ακόμη και με 0-3 σετ, όμως ο Ηρακλής που δεν… παραδόθηκε πήρε το τρίτο σετ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρχικά δυνατά στο ματς και ξέφυγαν με τρείς πόντους 6-3 με την επίθεση του Ζελίνσκι. Στη συνέχεια το «Πειρατικό» με σερί 0-2 μείωσε σε 6-5, όμως οι γηπεδούχοι πήγαν στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το σκορ να είναι 8-6. Ο Γιορντάνοφ πήρε το μπλοκ άουτ έπειτα από ένα μεγάλο… ράλι και πέρασε μπροστά στο σκορ με 9-10. Ο Φοίνικας στο σημείο αυτό χάρη στην πίεση από τη γραμμή του σερβίς με τον Γιορντάνοφ, κατάφερε να γυρίσει το σκορ και μάλιστα να περάσει μπροστά. Σερί 0-4 έκανε ο Φοίνικας και το 9-6 το μετέτρεψε σε 9-10. Οι δύο ομάδες στη συνέχεια να πηγαίνουν πόντο – πόντο, αλλά και η μία να καλύπτει την άλλη. Ο Γιορντάνοφ πήρε τον πόντο και ισοφάρισε σε 15-15 και στη συνέχεια σε έναν ακόμη μεγάλης διάρκεια πόντο, ο Βούλγαρος άσος του Φοίνικα έκανε το 15-16 και το «Πειρατικό» με το +1 στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Φοίνικας μπήκε με διάθεση να καθαρίσει το σετ μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και με το Πέτερλιν έκανε το 15-18, αναγκάζοντας τον τεχνικό της Χαλκίδας να καλέσει άμεσα νέο τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο μέρος του πρώτου σετ έδειξαν αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους και κατάφεραν με τον Στεφανίδη να πάρουν μία διαφορά πέντε πόντων 18-23. Ο Γιορντάνοφ με άσσο έκανε το 18-25 με τον Φοίνικα να… ανοίγει λογαριασμό στα σετ 0-1.

Με απόλυτη ισορροπία στο σκορ ξεκίνησε το δεύτερο σετ, καθώς αρχικά οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά σκορ και να μην μπορείς να ξεφύγει η μία από την άλλη. Ο Στεφανίδης ισοφάρισε σε 3-3 και στη συνέχεια ο Γκόμεζ πήρε το μπλοκ άουτ 4-3. Οι γηπεδούχοι χάρη στο λάθος του Στεφανίδη έκαναν το 5-3 και ξέφυγαν με… δύο, όμως ο Γιορντάνοφ μείωσε σε 5-4, έπειτα την πολύ πάσα του Μαρούλη και την άμυνα του Πέτερλιν. Ο Στεφανίδης με άσσο έκανε το 7-7. Ο Γκόμεζ πήρε τον πόντο και οι γηπεδούχοι στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το +1 (8-7). Ο Φοίνικας μετά το τεχνικό τάιμ άουτ έκανε σερί 0-3 και το 8-7 έγινε 8-10. Γάτσης και Γιορντάνοφ σταμάτησαν εντυπωσιακά τον Δεληπρίμη και ο Φοίνικας έκανε το 9-12. Ο Πέτερλιν δεν τελείωσε σωστά τη φάση και η Χαλκίδα μείωσε σε 15-16. Κοντά οι δύο ομάδες στην συνέχεια, ο Φοίνικας ήταν μπροστά στο σκορ με 18-19 και στη συνέχεια ο Πέτερλιν έκανε το 18-20. Δώρο η επόμενη φάση για τον Ηρακλή, καθώς οι διαιτητές έδωσαν… μέσα και πόντο στην Χαλκίδα, την ώρα που η μπάλα ήταν ξεκάθαρα άουτ. Ο Γάτσης με πρώτο χρόνο το 19-21. Ο Πέτερλιν έκανε το 20-22 σε ένα κρίσιμο σημείο. Στην γραμμή του σέρβις ο Γιορντάνοφ και ο τεχνικός της Χαλκίδας κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Πέτερλιν δεν κατάφερε να τελειώσει το σετ, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 23-24 και ο κ. Κάσμαρτσικ κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Γιορντάνοφ τελειώσει το σετ 23-25 και το «Πειρατικό» είναι πλέον μπροστά με 0-2.

Με καλή ψυχολογία μπήκε στο τρίτο σετ ο Φοίνικας, ο οποίος πήρε από την αρχή… κεφάλι στο σκορ με 1-4. Ο Πέτερλιν στη συνέχεια έκανε το 3-5, έπειτα το μπλοκ άουτ. Οι γηπεδούχοι που αντέδρασαν στην συνέχεια κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος του κατάσταση να περάσουν με έναν μπροστά 7-6 και με 8-7 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, έπειτα τον πόντο από τον Δεληπρίμη. Οι γηπεδούχοι αύξησαν σιγά – σιγά τη διαφορά τους ακόμη και με τρεις πόντους στην προσπάθειά τους να μειώσουν στο σκορ, και ο Γελίνσκι έκανε το 14-12. Άσσος από τον Τσολάκο 15-12 ο Ηρακλής, καθώς οι παίκτες του Φοίνικα δεν κατάφεραν να βγάλουν άμυνα. Ο Γιορντάνοφ στη συνέχεια πήρε το μπλοκ άουτ και έφερε το σετ στα ίσα 15-15. Με το +1 οι γηπεδούχοι στους πάγους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ 16-15. Άσσος από τον Γιορντάνοφ και ο Φοίνικας μείωσε σε 19-18. Νέος άσσος από τον Βούλγαρο άσσο 19-19. 0-3 σερί για το «Πειρατικό και 19-17 έγινε 19-20. Ο Κολτσάκης έκανε το 23-22 και έβαλε τον Ηρακλή μπροστά στο σκορ. Ο Πέτερλιν ισοφάρισε σε 24-24 κι έδωσε… παράταση στην αγωνία. Λάθος από τον Πέτερλιν και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στα σετ μετά το 26-24.

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία οι γηπεδούχοι στο τέταρτο σετ, με την Χαλκίδα από νωρίς να έχει ανοίξει την… ψαλίδα και μάλιστα να πηγαίνει με το +4  (8-4) στους πάγκους για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο κ. Κάσμαρτσικ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτά που έβλεπε εντός αγωνιστικού χώρου. Ο Γιορντάνοφ με άσσο μείωσε σε 8-6 για τον Φοίνικα, ο οποίος ζητούσε τη φάση που θα τον επανέφερε και πάλι στο παιχνίδι. Ο Βούλγαρος έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του και με ωραίους πόντους έχει φέρει το σετ… τούμπα 8-10. Με διαφορά τεσσάρων πόντων οι φιλοξενούμενοι στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, καθώς ο Χήρας με πρώτο χρόνο έκανε το 12-16. Ο Γκόμεζ εκτός παιχνιδιού έπειτα τις δύο… κόκκινες κάρτες που δέχθηκε. Ο Φοίνικας έφτασε τους 20 πόντους έχοντας διαφορά τεσσάρων. Ο Γιορντάνοφ έκανε το 16-21 και κοντά στο 1-3 το «Πειρατικό». Ο Χήρας με πρώτο χρόνο έκανε το 17-22 και ο φοίνικας διατήρησε το προβάδισμα των πέντε πόντων.  Εκτός αγωνιστικού χώρου η επίθεση του Δεληπρίμη και ο Φοίνικας έκανε το 1-3 σετ.