Ο Πανναξιακός επικράτησε στον τελικό του final four του ΑΣΕ Νεωρίου με 3-2 και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία των κορασίδων

Πλούσιο θέαμα… ελπίδα για το μέλλον

Οι Κορασίδες του Πανναξιακού μετά από μία καταπληκτική εμφάνιση, επικράτησε του ΑΣΕ Νεωρίου στον τελικό του Final Four  και στέφθηκε πρωταθλητής Κυκλάδων στην κατηγορία των Κορασίδων. Πανναξιακός και ΑΣΕ Νεωρίου πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στον τελικό της διοργάνωσης, καθώς τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η ομάδα της Νάξου προηγήθηκε με 2-0, όμως το Νεώριο με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο κατάφερε να μειώσει, αλλά και να ισοφαρίσει σε 2-2. Κάπου εκεί και λόγω της μεγάλης υπερπροσπάθειας ήρθε η κούραση στις Συριανούς που αν και πάλεψαν στη συνέχεια δεν κατάφεραν να κάνουν την… ολική ανατροπή, καθώς ο Πανναξιακός με το 15-8 πήρε τη νίκη και ταυτόχρονα σήκωσε και την κούπα της πρωταθλήτριας ομάδας.   

Το Final Four πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο ΔΑΚ Νάξου από την νέα Τ.Ε. Κυκλάδων.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος του τελικού οι αθλήτριες του Βασίλη Τσιουπλή μπήκαν δυνατά στον αγώνα από την αρχή πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και προηγήθηκαν σχετικά εύκολα με 2-0 σετ (25-19, 25-18).

Στη συνέχεια του αγώνα στο 3ο σετ το Νεώριο αντέδρασε και πήρε προβάδισμα στο σκορ από την αρχή φτάνοντας την διαφορά στο +6 (15-21 και 18-24) με τις Ναξιώτισες να κάνουν σερί 3-0 και να αντιδρούν αρνούμενες να παραδοθούν μειώνοντας σε 21-24. Στο τέλος του σετ ο Πανναξιακός διμαρτυρήθηκε για την απόφαση του διαιτητή κ. Θεοδοσίου, όμως τίποτα δεν άλλαξε και το Νεώριο πήρες το σετ και μείωσε σε 1-2, έπειτα το 21-25.

Με την ψυχολογία ανεβασμένη το ΑΣΕ Νεωρίου στο 4ο σετ μπήκε δυνατά και διεκδίκησε την ανατροπή φτάνοντας δύσκολα στο τελικό 24-26 και οδήγησε τον αγώνα στο ται-μπρέικ.

Ο Πανναξιακός στο 5ο σετ μπήκε σαφώς βελτιωμένος, με λιγότερα λάθη και με… αέρα πρωταθλητή,  μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στις Συριανές. Το τελικό 15-8 σήμανε την έναρξη των πανηγυρισμών για τα κορίτσια της ομάδας της Νάξου που μετά την πίεση του αγώνα ξέσπασαν σε κλάματα.

Πολυτιμότερη αθλήτρια του τελικού ήταν η Κυριακή Κατσάνη καθώς βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα.

 

Πανναξιακός – ΑΣΕ Νεωρίου  3-2

Τα σετ: 25-19, 25-18, 21-25, 24-26,15-8

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Β. Τσιουπλής): Σφακιανάκη, Σταυροπούλου, Γρυλλάκη, Λιανού, Δράγαζη, Κουφοπούλου, Καραβάνα, Κυριάκου, Φρατζέσκου, Ξενάκη, Σουσούνη, Κατερίνη, Κατσάνη, Βόμβα.

ΑΣΕ Νεωρίου (Χρ. Σκρέτας): Βασιλική Κοκμοτού, Ευαγγελία Πάχη, Αφροδίτη Στεφάνου, Ντανιέλα Ρούτσι, Κατερινάκι Τζέκα, Άννα Πιτσικάλη, Ελευθερία Συνοδινού, Κατερίνα Δεσύπρη, Μαρήλια Λυγνού, Ρούσσου Ελένη.

 

Τα αποτελέσματα

Ημιτελικοί: 

Πανναξιακός ΑΟΝ – Φοίνικας 3-1

Α.Ο Θήρας – ΑΣΕ Νεωρίου 2-3

Μικρός Τελικός

Α.Ο Θήρας-Φοίνικας 3-0

Μεγάλος Τελικός

Πανναξιακός-ΑΣΕ Νεωρίου 3-2

 

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του ΑΣΕ Νεωρίου

«Ο Πρόεδρος, τα μέλη και οι προπονητές του ΑΣΕ Νεωρίου θα ήθελαν να συγχαρούν τις μικρές αθλήτριες της ομάδας μας για την επιτυχία τους να συμμετέχουν για πολλοστή φορά σε ένα Final 4πρωταθλήματος Κορασίδων και να κατακτούν την 2η θέση, ανάμεσα σε σπουδαίες ομάδες όπως ο Πανναξιακός Α.Ο.Ν, ο Α.Ο. Φοίνικας και ο Α.Ο. Θήρας, που έχουν ο καθένας τους γράψει λαμπρή ιστορία στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Είναι πολύ σημαντικό για τις ίδιες τις αθλήτριες και για τις μικρότερες ηλικιακά που ακολουθούν, να συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις, κατακτώντας πρωταρχικά εμπειρίες και έπειτα διακρίσεις στις Κυκλάδες. Η Διοίκηση δεν μπορεί παρά να νιώθει υπερήφανη που οι αθλήτριες και οι προπονητές έχουν δεθεί τόσο πολύ ώστε να βγαίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα εντός και εκτός γηπέδου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα μας πήγε στον ημιτελικό ως outsider και πιάνοντας πολύ καλή απόδοση κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Α.Ο. Θήρας με 2-3 προσφέροντας ένα εκπληκτικό θέαμα στους φιλάθλους οι οποιοί απόλαυσαν ανατροπές στο σκορ, σε ένα παιχνίδι διάρκειας 2 ωρών! Στον Μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί οι μικρές αθλήτριες εμφανώς κουρασμένες από τον βραδινό αγώνα μπήκαν στο παιχνίδι μουδιασμένες και βρέθηκαν πίσω στο σκορ γρήγορα από τον Πανναξιακό Α.Ο.Ν. με 2-0. Τότε όμως μίλησε η ψυχή και το πείσμα και απάντησαν με την κατάκτηση των 2 επόμενων σετ φέρνοντας το παιχνίδι στο tie break, όπου δυστυχώς μικρές λεπτομέρειες λόγω κούρασης έφεραν τον Πανναξιακό νωρίς μπροστά στο σκορ με τα κορίτσια μας απλά να ακολουθούν. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως και αυτό το παιχνίδι διήρκεσε πάνω από 2 ώρες!

Από αυτή την διοργάνωση είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι η συνέπεια και η προσπάθεια των αθλητριών, των προπονητών και της Διοίκησης δείχνει πόσο σταθερά ανοδική είναι η πορεία του ΑΣΕ Νεωρίου.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις μικρές αθλήτριες και τους προπονητές που συμμετείχαν στο Final4 καθώς έδειξαν πως ένας Νομός με δυσκολίες λόγω νησιωτικότητας μπορεί να έχει ένα αξιόλογο πρωτάθλημα στις αναπτυξιακές ηλικίες. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Πανναξιακό Α.Ο.Ν. στις επόμενες φάσεις του Παννεληνίου Πρωταθλήματος

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Τοπική Επιτροπή Κυκλάδων για την άρτια διοργάνωση, τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και υποστήριξαν τις 4 ομάδες που συμμετείχαν και τους φιλάθλους και οπαδούς του Πανναξιακού που έδωσαν την αίσθηση της κερκίδας της Α1».

 

Συγχαρητήρια ανακοίνωση από τη Διοίκηση του Πανναξιακού

 

Από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας της Νάξου μετά το τέλος του final four τονίστηκε το εξής: «Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πανναξιακού ΑΟΝ εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους στις ομάδες βόλεϊ κορασίδων της ΑΣΕ Νεωρίου, του ΑΟ Θήρας, του ΑΟ Φοίνικα για την συμμετοχή τους στην τελική φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ κορασίδων. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή της ομάδας του Πανναξιακού κ. Βασίλη Τσιουπλή και στις νεαρές αθλήτριες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ευχαριστούμε την περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Τ.Ε. Κυκλάδων για την άρτια διοργάνωση και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο νησί μας. Ευχαριστούμε τους χορηγούς που στήριξαν με τις παροχές τους και βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του FINAL FOUR και ευχόμαστε να έρθουν στο νησί της Νάξου ακόμα μεγαλύτερες διοργανώσεις»