Πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να δηλώνουν συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά κύπελλο ενώ ο…

Φοίνικας και Κηφισιά ζήτησαν επιπλέον χρόνο για να αποφασίσουν

Πολλά και σημαντικά θέματα είχαν να συζητήσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ κατά τη διάρκεια της 132ης συνεδρίασης. Αρχικά τα μέλη του Δ.Σ. επικύρωσαν την βαθμολογία και την τελική κατάταξη των ομάδων κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Από εκεί και πέρα οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ανέφεραν πως θα δηλώσουν συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της περιόδου 2018-19. Ενώ ο Α.Ο. Φοίνικας και ο ΑΟΠ Κηφισιάς ζήτησαν λίγες μέρες προθεσμία για να ανακοινώσουν την οριστική τους απόφαση. Οι ομάδες έχουν περιθώριο για να τις σχετικές δηλώσεις μέχρι 31 Μαΐου.

Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει τον πρωταθλητή της στο Τσάμπιονς Λιγκ (τη σεζόν 2018-19 η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον Γ΄ προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι πριν τους ομίλους). Επίσης έχει δικαίωμα για συμμετοχή μία ομάδα στο CEV Cup και δύο στο Τσάλεντζ Καπ.

Συζητήθηκαν και επικυρώθηκαν επτά περιπτώσεις προστίμων με βάση των διατάξεων της προκήρυξης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για τον αριθμό των ξένων στο πρωτάθλημα 2018-19 και αποφασίστηκε η ΕΣΑΠ να ζητήσει την διατήρηση του αριθμού που ίσχυσε για την περίοδο 2017-18. Επίσης αποφασίστηκε να προγραμματιστούν άμεσα συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητηθεί το θέμα.

Συζητήθηκαν χορηγικά και τηλεοπτικά θέματα και οι επαφές που γίνονται για την ανανέωση των συμβολαίων με την ΟΠΑΠ Α.Ε. και την ΕΡΤ Α.Ε. 

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε τα ΤΑΑ σχετικά με τα δεδομένα που θα υπάρξουν μετά την ψήφιση του αθλητικού νόμου που προβλέπει την κατάργηση των ΤΑΑ και τη μετατροπή τους σε άλλη νομική μορφή εταιρίας.

Στο συμβούλιο παραβρέθηκε σύσσωμη η ΚΕΔ και έθεσαν θέματα που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος και κατέθεσαν προστάσεις για βελτίωση του έργου της διαιτησίας και των αρμοδιοτήτων των παρατηρητών. 

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για τους διακανονισμούς που έγιναν για οφειλές προς το ΟΑΚΑ και της ΕΕΟΔΑΠ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΤΑΑ για την δραστηριότητα της VLA και τα θετικά που αποκομίζει η Ένωση ως μέλος της νεοσύστατης ένωσης ευρωπαϊκών λιγκών. 

Ενημερώθηκαν τα ΤΑΑ για την έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής Αδειοδότησης για τη θερινή περίοδο και ρωτήθηκαν από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ για να καταθέσουν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Προκηρύχθηκαν εκλογές στην ΕΣΑΠ στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα οριστεί εντός των ημερών.

Ο Μάνος Μακρής εκπροσώπησε την ΑΕΚ ως νέο μέλος της ΕΣΑΠ αλλά με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Ο Κώστας Παπασταθόπουλος ως εκπρόσωπος της Παναχαϊκής που υποβιβάστηκε παραιτήθηκε από την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης και σε μία συγκινητική αποχαιρετιστήρια τοποθέτηση του προς τους συναδέλφους του ανέφερε: «Ως Γενικός Γραμματέας πρόσφερα ότι μπορούσα για την ομαλή λειτουργία της ΕΣΑΠ πάντα με αίσθημα ευθύνης. Προσπάθησα να δώσω λύσεις σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Σας ευχαριστώ όλους για την συνεργασία. Η Παναχαϊκή λόγω αρνητικών συγκυριών δεν τα κατάφερε αλλά όλοι οι άνθρωποι του βόλεϊ στην Πάτρα θα δουλέψουμε για να επιστρέψουμε καλύτεροι και πιο δυνατοί».

 

«Η κατάθεση ψυχής και το χειροκρότημα των αντιπάλων»

Ο τεχνικός του Ηρακλή Πετοσφαίρισης 2015 Γιάννης Ορφανός αναλύει με τη σειρά του όλα όσα του έμειναν από το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18. Ο τεχνικός του… γηραιού, επίσης επιλέγει τους αθλητές που εκείνος ξεχώρισε στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, με τους αθλητές του Ολυμπιακού να έχουν τον… πρώτο λόγο. Επίσης ο κ. Ορφανός στην θέση του λίμπερο τοποθετεί τον αθλητή του Φοίνικα Σύρου Δημήτρη Ζήση, ο οποίος κατά τη διάρκεια της χρονιάς βοήθησε την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της. Άλλωστε ο Ζήσης ήταν ένας από τους πιο σταθερούς αθλητές του Φοίνικα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

 

 

 

Για τον στόχο και την επιλογή του προπονητή που «δεν θέλει να έχει αντίπαλο»: «Ολοκληρώσαμε με επιτυχία άλλη μία σεζόν με πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου. Εκπληρώσαμε με το παραπάνω τους αρχικούς στόχους που είχαμε θέσει. Ο κόσμος είδε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο ακόμα και στα ματς που χάσαμε. Η φανέλα του Ηρακλή είναι βαριά και σταδιακά η ομάδα ξεπερνάει τις δυσκολίες και αποκτά αξιοπιστία. Η ομάδα στηρίχτηκε και πάλι σε Ελληνες αθλητές, έβγαλε χαρακτήρα και είχε μεγάλη δύναμη την έδρα της και η μοναδική αλλαγή που κάναμε τον Ιανουάριο ήταν η απόκτηση του Σμαραγδή στη θέση του τραυματία Κιόση που ήταν ο μεγάλος άτυχος και του εύχομαι γρήγορη επιστροφή. Μεγάλο κομμάτι σε αυτή την επιτυχία έχει ο κόσμος αλλά και οι παράγοντες που στηρίζουν το βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός και η Κηφισιά ήταν οι μοναδικές ομάδες που μας νίκησαν στην έδρα μας και ειδικά η Κηφισιά με 3-0 σετ οπότε θα επιλέξω τον Κώστα Αρσενιάδη ως προπονητή που δεν θέλω αντίπαλο».

 

Το fair play της σεζόν 2017-18: «Το χειροκρότημα των οπαδών του ΠΑΟΚ προς την ομάδα μας στον τελικό του Κυπέλλου στη Ρόδο. Τις ομάδες που κάνουν τη διαφορά και έχουν παράδοση στο βόλεϊ τις χειροκροτούν πάντα και οι αντίπαλοι». 

 

Η πιο δύσκολη στιγμή: «Ο αγώνας που δώσαμε στο Αιγίνιο με τη Νίκη για την 5η αγωνιστική. Πηγαίνουμε χωρίς τον τραυματία Κώστα Προύσαλη. Στο 1ο σετ τραυματίζεται και ο Χρήστος Κιόσης με χιαστούς. Παρόλα αυτά νικήσαμε αυτόν τον αγώνα 3-1 σετ».

 

Η κορυφαία στιγμή: «Η νίκη που κάναμε επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό 3-2 σετ παρότι χάναμε με 2-0 σετ και προκριθήκαμε στον τελικό». 

 

Η ευχή για τη σεζόν 2018-19: «Εύχομαι τη νέα σεζόν να αναδείξουμε περισσότερους νέους βολεϊμπολίστες γιατί είναι αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη του άθλημα μας».

 

 

Επιλογές κορυφαίων 2017-18: Γιάννης Ορφανός (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)

Πασαδόρος: Φαμπιάν Ντρίζγκα (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Διαγώνιος: Τέιλορ Χαντ (ΑΠ Κηφισιάς)

Ακραίος: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ)

Ακραίος: Γερούν Ράουβερντινκ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Κεντρικός: Γκλαντσόουν Τζούνιορ Μαγκαλάες (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός)

Κεντρικός: Γιώργος Πετρέας (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης (ΑΟ Φοίνικας Σύρου)

Κ20: Στέλιος Τζιουμάκας (Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015)

Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης (ΑΟΠ Κηφισιάς)