Κλείνει προπονητή τις επόμενες ώρες ο Φοίνικας και ξεκινά ταυτόχρονα η μεταγραφική του ενίσχυση

Κοντά σε… Ψάρρα ο Φοίνικας

  • Δευτέρα, 16 Ιουλίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουλ. 2018 - 13:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας μετά την αδειοδότηση και τη συγκρότηση του ΤΑΑ έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της ομάδας που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2018-19. Όπως μας είχε τονίσει και με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΑΑ Δημήτρης Αρβανίτης, πρώτο μέλημα του νέου συμβουλίου ήταν η συμφωνία με το νέο προπονητή. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως οι διοικούντες μιλούσαν όλο αυτό το διάστημα με δύο προπονητές και οι οποίοι είναι αρκετά γνωστοί στο φίλαθλο κοινό. Ο πρώτος ήταν ο Όσκαρ Κάσμαρτσικ, ο Πολωνός που οδήγησε τον Φοίνικα Σύρου στην τρίτη (3η) θέση που πρωταθλήματος της Volley League τη σεζόν 2017-18, αλλά και ο Σάκης Ψάρρας – πρώην προπονητής του Εθνικού. Οι συζητήσεις με τους δύο τεχνικούς σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και όπως όλα δείχνουν ο Έλληνας προπονητής θα είναι αυτός που θα… κόψει πρώτος το νήμα. Ο Σάκης Ψάρρας δείχνει να είναι πιο κοντά σε συμφωνία με τη διοίκηση του Φοίνικα Σύρου. Τα πάντα βέβαια αναμένονται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες, αφού οι διοικούντες του «Πειρατικού» θέλουν να κλείσουν άμεσα το κεφάλαιο προπονητής, ώστε σε συνεργασία με τον νέο τεχνικό να ξεκινήσει το χτίσιμο του ρόστερ.  

Ρόστερ από την… αρχή

«Ο νέος τεχνικός, αλλά και το συμβουλίου του ΤΑΑ αναμένεται να έχουν αρκετή δουλειά, αφού ο σχεδιασμός της ομάδας θα πρέπει να ξεκινήσει από την… αρχή. Με δεδομένο ότι οι παίκτες που αποτελούσαν τον βασικό κορμό έχουν συμφωνήσει με άλλες ομάδες, ο Φοίνικας, αλλά και ο νέος τεχνικός του «Πειρατικού» θα πρέπει να αναζητήσουν αθλητές που θα οδηγήσουν το συγκρότημα από τη Σύρο στο νέο πρωτάθλημα. Βέβαια, ακόμη οι περισσότερες ομάδες στο πρωτάθλημα της Volley League βρίσκονται στο ίδιο σημείο με τον Φοίνικας, καθώς μόνο ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης έχουν κάνει κάποιες μεταγραφικές κινήσεις.

Σημαντική η συμβολή του κόσμο στον φετινό Φοίνικα

Ο Φοίνικας αλλά και το νέο συμβούλιο του ΤΑΑ θα χρειαστούν την ενίσχυση και την βοήθεια του φίλαθλου κοινού. Το «Πειρατικό» μετά τις εκλογές έχει γυρίσει σελίδα και τα νέα μέλη προέρχονται ουσιαστικά από τα… σπλάχνα του, δηλαδή, από τους φιλάθλους που όλα αυτά τα χρόνια αγαπούν και είναι δίπλα στην ομάδα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα και με τα λεγόμενα του προέδρου του ΤΑΑ θα γίνει μία επαναπροσέγγιση στο φίλαθλο κοινό, αλλά και στους χορηγούς της ομάδας, όλοι στη νέα προσπάθεια είναι απαραίτητοι. Κόσμος, χορηγοί, αλλά και νέα διοίκηση θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε ο Φοίνικας να βγει ακόμη πιο δυνατός και η Σύρος να συνεχίσει να εκπροσωπείται στο πρωτάθλημα της Volley League. Το «Πειρατικό» είναι η ζωντανή διαφήμιση της Σύρου, αλλά και ταυτόχρονα οι επαγγελματίες του νησιού κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έχουν αρκετά ωφέλει, με την συνεχή ροή των ομάδων στο νησί. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και οι τοπικοί επιχειρηματίες να συνεχίζουν να στηρίζουν την προσπάθεια της ομάδας.