ΣΥΝΑΝΚ

"Ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε"

  • Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017 - 11:39

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ο αγώνας συνεχίζεται. Τότε η εξέγερση της νεολαίας και των εργαζόμενων ήταν ενάντια στη χούντα για ένα καλύτερο κόσμο. Σήμερα οι νεολαίοι εξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν  γυρεύοντας εργασία με πενιχρές αμοιβές και κατακρεουργημένα εργατικά δικαιώματα, ενώ παράλληλα υποβαθμίζονται υπηρεσίες πρόνοιας, περίθαλψης, εκπαίδευσης  αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στην τύχη του, οδηγώντας το στη φτώχεια, στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Όλες οι κυβερνήσεις ακόμη και η σημερινή, υπηρετούν το κεφάλαιο, ντόπιο και υπερεθνικό. Η φτώχια και η εξαθλίωση οδηγεί σε αυτοκτονίες, πνιγμούς, δολοφονίες που έχουν πάρει μαζικό χαρακτήρα, χωρίς όμως κανέναν υπεύθυνο. Οι δυνάμεις καταστολής αλλά και οι παρακρατικοί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να καταπνίξουν τις εστίες αντίστασης που εμφανίζονται.

Ως εδώ! Το αίμα των ηρώων του πολυτεχνείου ας γίνει φάρος αντίστασης και όλοι μαζί με μια φωνή ας φωνάξουμε:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Με τη δυναμική που μας αντιστοιχεί σαν κλάδος, να απορρίψουμε την απαράδεκτη και εκβιαστική αξιολόγηση, να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Να καταγγείλουμε την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας και τις μετακινήσεις συναδέλφων σε βάρος της λειτουργίας των υπηρεσιών για λόγους που «πάσχουν λογικής» και να ενισχύσουμε το σωματείο μας με τη δυναμική παρουσία μας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να λειτουργήσει ως οδηγός αγωνιστικής πάλης και αποφασιστικότητας για την ανατροπή όλων των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Γιατί ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε!

ΟΤΑΝ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ

ΤΟΤΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Τέλος εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συγγενείς των θυμάτων της θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική και τους πληγέντες που άφησε πίσω της. Για άλλη μία φορά η φύση φωνάζει: «σταματήστε το βιασμό του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους», με ανθρώπους νεκρούς να πληρώνουν την αναλγησία του κράτους-συνένοχου σε ένα κατά συρροή έγκλημα χωρίς καμία προστασία για τους συνανθρώπους μας, που δεν είχαν την τύχη να μένουν σε πλούσια και ασφαλή προάστια.

Καλούμε τους συναδέλφους και το συριανό λαό σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην Πλατεία Μιαούλη και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις στα νησιά των Κυκλάδων.