Περιοδεία Γ. Βακόνδιου σε Πάρο και Αντίπαρο

  • Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, 2018 - 06:21

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βακόνδιος με την ευκαιρία της κοπής της πίτας της ΔΗΜΤΟ Πάρου-Αντιπάρου παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του βουλευτή Κυκλάδων κ.Γιάννη Βρούτση, περιόδευσε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Κατά την περιοδεία του επισκέφθηκε την μονάδα παραγωγής και τυποποίησης τοπικών προϊόντων ΠΑΡΙΑ ΓΗ, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ.Φαρούπο και τον Αντιδήμαρχο κ.Βασιλόπουλο, με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας Ε/Γ – Ο/Γ Αντιπάρου και ενημερώθηκε ως υπεύθυνος ακτοπλοΐας του τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ., για τα μελλοντικά τους σχέδια, συζήτησε με κατοίκους του νησιού για θέματα υγείας, παιδείας και ακτοπλοϊκού και παρακάθισε σε γεύμα που οργάνωσε η Πρόεδρος κα Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου και το Δ.Σ. της ΔΗΜΤΟ Πάρου-Αντιπάρου προς τιμή του κ.Αυγενάκη.

Επίσης παρευρέθηκε ως καλεσμένος στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Κυνηγών Πάρου, στον ετήσιο χορό του Μουσικού Συλλόγου Πάρου, στην θεία λειτουργία της Παναγίας Εκατονταπυλιανής και στην ξενάγηση η οποία ακολούθησε.

Κατά την κοπή της παραδοσιακής πίτας της ΔΗΜΤΟ Πάρου-Αντιπάρου, σε μια μοναδική από πλευράς προσέλευσης κόσμου αλλά και οργάνωσης, συγκέντρωση, στον χαιρετισμό του, θύμισε ποιο ήταν το πολιτικό κλίμα μόλις τρία χρόνια πριν και τόνισε την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να εμβαθύνει στα θέματα που απασχολούν τους νησιώτες με έμφαση το ΦΠΑ, την υγεία, την παιδεία και το ακτοπλοϊκό.

Ο Γιώργος Βακόνδιος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ.Αυγενάκη και για το θέμα της νομοθεσίας που προβλέπει την αλλαγή καυσίμου στα πλοία, ένα θέμα πολύ σοβαρό σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε μείωση της δυναμικότητας του ακτοπλοϊκού στόλου.

Μετά το τέλος της άρτιας οργανωμένης εκδήλωσης της κοπής της πίτας στην κατάμεστη αίθουσα του Αρχιλόχου ο Γιώργος Βακόνδιος παρέδωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου της Αγκαιριάς δύο υπολογιστές, ικανοποιώντας πρόσφατο αίτημα του προέδρου του τοπικού συμβουλίου κ. Κώστα Πούλιου.