Επιστολή διευθυντή δημοτικού σχολείου Βάρης - Μάννα

Απάντηση στον Μ. Ζουλουφό

  • Κυριακή, 26 Μαΐου, 2013 - 17:10

κ.Διευθύντρια,

Απαντώντας σε ρεπορτάζ της εφημερίδας σας («Για μια θέση στο κτήριο»,24/5/2013)και πιο συγκεκριμένα σε δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΠ κ.Μ.Ζουλουφού, σχετικά με στεγαστικά αιτήματα του Δημοτικού Σχολείου Βάρης Μάννα, και προς αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι:

 

1.Στις 18-1-13 κοινοποιήσαμε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ομόφωνο ψήφισμα του Σχολικού Συμβουλίου Δ.Σ Βάρης Μάννα και αιτηθήκαμε :

α. ενημέρωση από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ,σχετικά με τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης αιθουσών του διδακτηρίου Βάρης στο ΚΕΚ Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

β. την άμεση παράδοση των αιθουσών , προκειμένου να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του σχολείου (βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικής -χημείας, ενισχυτικής διδασκαλίας ,κ.α)

2. Η αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας –εξαιτίας πτώσης σοβάδων-παραμένει κλειστή από τον Απρίλιο και επείγει η άμεση μεταφορά του ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε κενή αίθουσα.

3. 27 μαθητές καθολικού δόγματος του σχολείου μας (Δ’-Ε’-ΣΤ’ τάξεων 6 ώρες εβδομαδιαίως), δεν διαθέτουν-μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς- εναλλακτική αίθουσα διδασκαλίας για την παράλληλη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

4.Η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού του σχολείου μας καθιστά επιτακτική την δυνατότητα χρήσης μιας επιπλέον διδακτικής αίθουσας, ούτως ώστε να μπορεί να γίνει χωρισμός μιας τάξης σε δύο τμήματα την επόμενη σχολική χρονιά.

5. Η ΔΕΠ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης -αντί απαντήσεως- συνεχίζει να αγνοεί τα παραπάνω αιτήματα της σχολικής κοινότητας και να μην τα θέτει στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεών της ,πέντε μήνες μετά , ενώ βρισκόμαστε ήδη στο τέλος της σχολικής χρονιάς και το διδακτήριο Βάρης καταρρέει ,σύμφωνα με αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

6. Παράλληλα ,ο πρόεδρος της ΔΕΠ προαναγγέλλει την υλοποίηση σεμιναρίων του ΟΠΑΚ σε αίθουσες του σχολείου τον Ιούνιο ,ενώ το ΚΕΚ δήμου Σύρου λειτουργεί από τα τέλη του 2012 χωρίς να του έχουν παραχωρηθεί μέχρι σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο οι χώροι!

6.Την ίδια στιγμή που τα πιεστικά προβλήματα στέγασης του σχολείου διατυπώνονται εγκαίρως με υπηρεσιακά έγγραφα ,και ενόψει κρίσιμων αποφάσεων για την ομαλή λειτουργία του σχολείου, καλούμε τον πρόεδρο της ΔΕΠ αντί ανέξοδων και αποπροσανατολιστικών δηλώσεων στον Τύπο να ενσκήψει άμεσα στα πιεστικά στεγαστικά προβλήματα του σχολείου και τα μέλη της ΔΕΠ να δώσουν λύσεις με γνώμονα την αναβάθμιση των υποδομών του σχολείου και της μαθησιακής διαδικασίας.

7.Τέλος, δηλώνουμε δημόσια ότι δεν θα ανεχθούμε την συνέχιση του εμπαιγμού της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου μας .Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε οι μαθητές μας να καταστούν θύματα της -αμφισβητούμενης νομιμότητας- συνύπαρξης στον ίδιο χώρο δομών εκπαίδευσης ενηλίκων –ανηλίκων(με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών) και όμηροι εξωπαιδαγωγικών σκοπιμοτήτων ,καθώς και της εμφανούς διαχειριστικής ανεπάρκειας των αρμόδιων φορέων .

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Βάρης - Μάννα

 

 

Διαβάστε ακόμα