Ανοικτή επιστολή προς τους δημότες Μυκόνου

Παραιτήθηκε ο Α. Φιορεντίνος από επικεφαλής της παράταξης "Μύκονος Επόμενη Ημέρα"

Νέος επικεφαλής ο Φ. Βιγλιάρης
  • Παρασκευή, 29 Αυγούστου, 2014 - 13:34

 

Φίλοι και φίλες,

To 2006 μαζί με μια ομάδα άξιων συνεργατών με διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικές διαδρομές δημιουργήσαμε την παράταξη " Mύκονος Επόμενη Μέρα". Από τότε μέχρι σήμερα ξεκινήσαμε όλοι μαζί έναν αγώνα με αποκλειστική επιδίωξη την ανάδειξη μιας νέας προσέγγισης για τον δήμο μας. Με μια διαφορετική πρόταση μια άλλη στάση απέναντι στα αυτοδιοικητικά δεδομένα, μια άλλη οπτική στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Επιζητήσαμε πολιτική σύγκλιση μέσω αρχών και όχι με συμφωνητικά συνδιοίκησης. Προτάξαμε την ανάγκη για σύνθεση απόψεων, βασιζόμενοι σε δημοκρατικές διαδικασίες και όχι σε υπόγειες συνδιαλλαγές . Προτιμήσαμε τον έντιμο και καθαρό αγώνα,. Και αυτήν την προσπάθεια την αγκάλιασαν οι μισοί, συμπολίτες μας. 


Σήμερα μετά από 8 χρόνια θητεία στη θέση του επικεφαλή της δημοτικής παράταξης Μύκονος Επόμενη Μέρα καταθέτω την παραίτηση μου από τη θέση αυτή. Μετά από διευρυμένη δημοκρατική διαδικασία ο κ. Φ. Βιγλιάρης εκλέχτηκε ως ο νέος επικεφαλής, τον οποίο θα στηρίξω αμέριστα για να συνεχίσει στο ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών, με μόνη προτεραιότητα το κοινό συμφέρον απένταντι σε συμφέροντα και πέρα από προσωπικές σχέσεις.

Το περιβαλλον της αυτοδιοίκησης αλλάζει συνεχώς. Πιστεύω πως κάθε σύγχρονη σκέψη , καθε δημιουργική φωνή μπορεί να φανεί χρήσιμη στην προσπάθειά μας να πρωταγωνιστήσουμε στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται ασκώντας με ευλάβεια το ρόλο μας .

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους ,ανεξαιρέτως. Ευχαριστίες θέλω να απευθύνω, πρωτίστως σε όλους του δημότες. Ακόμα και σε αυτούς που δε με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Θα ήταν παράλειψή μου, κλείνοντας, να μην ευχαριστήσω ειδικά τους στενούς μου συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες σε αυτό το ταξίδι.

Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω ότι από όποιο μετερίζι με βρει η Επόμενη Μέρα θα παραμείνω αλληλέγγυος στον τόπο όσο μικρές η μεγάλες είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει.

Σας Ευχαριστώ

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

 

Διαβάστε ακόμα