Διάφορα διόλου Αδιάφορα

Πολιτική χωρίς τσίπα

  • Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:24
  • /   Eνημέρωση: 8 Δεκ. 2016 - 20:00

 «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτέλεσε τον  πρώτο ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στην  Ευρωζώνη» (Γ. Παγουλάτος, Καθημερινή 11/2016)

Το απέδειξε περίτρανα το τρομακτικό και καθεστωτικό 93,5% της εκλογής του αρχηγού στο συνέδριό τους.

Είναι αυτοί που ως αντιπολίτευση υπονόμευαν ό,τι  καλό γινόταν και ως κυβέρνηση αποτελείωσαν ό,τι καλό είχε προλάβει να γίνει( βλ. Παιδεία, Υγεία κτλ.)

Είναι αυτοί που έλαμπαν ως ερασιτέχνες πολιτικοί και σύντομα έγιναν επαγγελματίες της αριστεράς, με όπλα το ασύστολο ψεύδος, την ασυγχώρητη ανεπάρκεια και την πλήρη διαστρέβλωση της έννοιας των λέξεων και της χρήσης της γλώσσας μας. «Χωρίς  λύπη, χωρίς αιδώ».

Ένας ΕΣΜΟΣ κόκκινων (Φιντελικών !) εξουσιολάγνων με μαυρομπλέ ανταύγειες, δηλ.ΥΒΡΙΣ για τον καιρό μας και τη θέση μας στον παλλόμενο κόσμο.

Θλιβερή επιβεβαίωση η επίσκεψη ΟΒΑΜΑ , για την οποία σκέφτομαι, ότι δεν μας άξιζε ημών των νεωτέρων η εμβληματική ομιλία του στην Αθήνα. Όμως είδαμε το μεγαλείο του ανδρός. Είδαμε τον άξιο Αμερικανό ηγέτη να φέρεται σαν προς ίσον, σ’ έναν ολίγιστο της Αριστεράς…

Γιατί είναι φανερό πια, ότι ο αρχηγός με doctorat στρεψοδικίας και όλοι οι  συνεργάτες  του, που άνετα πουλούσαν ποιότητα για να ανέλθουν ,τώρα την επινοούν για να κρατηθούν στην εξουσία. Όλες πια οι κινήσεις τους με επίφαση νομιμότητας είναι, προς τέρψιν των ψηφοφόρων τους. Το ζούμε δυστυχώς κι αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα…

Όσο για τη φράση της Κικής Δημουλά “η ανειλικρίνεια είναι πολιτισμός” ας μου επιτραπεί να διαφωνήσω.

Όχι, η ανειλικρίνεια είναι πολιτική, όχι πολιτισμός και εγώ δεν κάνω πολιτική και ούτε κάνω για την πολιτική.

 

Και  κλείνοντας, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο νέο βιβλίο «ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟ ΤΑΞΙΔΙ»( εκδ. Γαβριηλίδη ) της δικής μας Λουκρητίας Δούναβη , που είναι ένα μικρό αριστούργημα λόγου και τέχνης. Ένα πόνημα αξιών σε πρώτο πρόσωπο, που κοσμεί τα Συριανά γράμματα. Ας μπούμε στον κόσμο του , να το διαβάσουμε, να το διαδώσουμε, να το χαρίσουμε. Το αξίζει. Είναι ένα ακριβό μάθημα Ζωής.

Γιατί η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΑ…

Είναι κατ΄ ευθείαν ΣΚΗΝΗ !!

Κι ένα μικρό δείγμα:

«Κυνηγώ τον καιρό που μετριέται στα δάχτυλα, κι όλο λέω να προφτάσω κάτι  απ΄ την ομορφιά των αισθήσεων, που αγγίζει μέχρι και την μελαγχολία…”

Αχ, αυτές οι ομορφιές , οι γιάτρισσες !!

Δέσποινα Παρασκευαΐδου

Πολίτις Δήμου Σύρου - Ερμούπολης