Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων προς τον Ν. Ταβουλάρη

"Ταβουλάρη σε καλούμε για μια φορά να φερθείς έντιμα"

  • Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2017 - 19:42

Κύριε Ταβουλάρη, για άλλη μια φορά μας εκπλήσσεις. Αφού και προκειμένου να κωλυσιεργήσεις τις διαδικασίες της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του Νεωρίου, εφευρίσκεις χρέος του Νεωρίου προς τη μητρική 7.500.000 €. Πρέπει κύριε Ταβουλάρη να ντρέπεσαι για τα ψέματα που λες και για το κακό που έχεις κάνει στο Νεώριο και στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας μας. Πρέπει να ντρέπεσαι για την μεθοδευμένη υπονόμευση του Νεωρίου αφού εδώ και χρόνια έχεις βάλει σε εφαρμογή σχέδιο απαξίωσης και διάλυσής του, προκειμένου να το μετατρέψεις σε μια απλή μαρίνα με κάποιους άλλους μπροστά δήθεν ψευτοεπενδυτές, ώστε να περάσει στα χέρια του άλλου “άξιου και ικανού επενδυτή” του γιου σου. Θα σας θυμίσουμε επαναφέροντας στοιχεία που αποδεικνύουν το δόλιο ρόλο σας σε βάρος του ναυπηγείου μας. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε ότι τόσο εσείς, όσο και πολλοί άλλοι στην Ελευσίνα, φέρατε βαρέως ότι το Νεώριο της Σύρου με αυτούς τους άξιους, ικανούς και φιλότιμους εργαζόμενους, στεκόταν όρθιο στην διεθνή αγορά, χωρίς καμία κρατική στήριξη, ενώ εσείς με ένα χέρι απλωμένο απομυζούσατε και απομυζάτε τα ταμεία του κράτους. Γνωρίζουν όλοι ότι οι δύο ΤΠΚ δόθηκαν για να ενισχυθεί το Νεώριο της Σύρου. Οι εργαζόμενοι του Νεωρίου με αγώνα και με μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να πείσουν την τότε κυβέρνηση να επαναφέρει στο ΕΜΠΑΕ τις δύο ΤΠΚ με μοναδικό σκοπό και στόχο την ενίσχυση και διάσωση του Νεωρίου. Εσείς με αυτό το πρόγραμμα εδώ και χρόνια, στηρίζετε τον εαυτό σας και την Ελευσίνα, παραβιάζοντας τις εντολές και την συμφωνία ότι το Νεώριο θα συμμετείχε στο πρόγραμμα κατά το 1/3.
Αφού καταστρατηγήσατε αυτή την υποχρέωση και δώσατε ψίχουλα στο Νεώριο που κατασκεύασε όλους τους αναδομείς των ΤΠΚ ενώ εσείς ακόμη δεν είχατε ξεκινήσει, αγνοήσατε το Νεώριο στις αναπροσαρμογές που ακολούθησαν, από τις οποίες το Νεώριο ήδη δικαιούτω αρκετά εκατομμύρια, συμφονώντας με τους προηγούμενους επίορκους συνδικαλιστές που οι εργαζόμενοι καθαίρεσαν βέβαια, ότι το Νεώριο δεν δικαιούται και ότι δεν πρέπει να συμμετέχει στις αναπροσαρμογές. Προκαλούμε την τωρινή κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας να ρωτήσει τον τότε Υπουργό για την αλήθεια των όσων λέμε.
Κύριε Ταβουλάρη, ποτέ δεν δώσατε δάνειο στο Νεώριο. Αφήστε τα λογιστικά παιχνίδια που πιστεύετε ότι θα αποδείξετε πως το Νεώριο σας χρωστάει. Μην το τραβάτε άλλο γιατί δεν σας συμφέρει. Και μην θέλετε να μπλέξετε άλλους ανθρώπους στον δρόμο που χαράξατε. Αντίθετα, έχετε εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από την πώληση των ακινήτων του Νεωρίου. Γνωρίζετε ότι αυτά τα ακίνητα, με αγώνα οι τότε εργαζόμενοι κράτησαν στο Νεώριο για να αποτελέσουν αντίβαρο στην όποια επερχόμενη μελλοντική κρίση. Εσείς με κόλπο τα διαχωρίσατε από το Νεώριο, τα κάνατε άλλη εταιρεία, τα εντάξατε στην μητρική και στη συνέχεια τα πουλήσατε. Σταματήστε να παίζετε θέατρο, σταματήστε να κοροϊδεύετε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι και το νησί της Σύρου να ζητήσουν πίσω τα δεκάδες εκατομμύρια που πήρατε από την εκποίηση των ακινήτων, για τα οποία δεν δώσατε ποτέ λογαριασμό.
Έχουμε ηθική υποχρέωση να ζητήσουμε την επιστροφή της περιουσίας μας από έναν επιχειρηματία επαίτη, τρωκτικό του δημοσίου χρήματος, έναν ιό που μόλυνε την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της Ελλάδας και που δεν εντόπισαν εδώ και δύο δεκαετίες, οι ιατροί της πολιτικής ζωής της Χώρας μας. Σε εντοπίσαμε εμείς κύριε Ταβουλάρη. Σταμάτα λοιπόν να λες ψέματα, σταμάτα να παραπλανείς. Αυτός που οφείλει στο Νεώριο είσαι εσύ και όχι το Νεώριο σε σας. Σε καλούμε να υπογράψεις την πώληση του Νεωρίου όπως λες με 1 €. Όσο αφορά δε τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας, πρέπει να ντρέπεσαι και μόνο που το αναφέρεις, αφού αυτός που τα χρωστάει είσαι εσύ. Επίσης σας γνωρίζουμε για άλλη μια φορά ότι είναι εκ των ούκ άνευ, ότι η πρόταση αγοράς θα εμπεριέχει την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της αγοράς της Σύρου και τις θέσεις εργασίας. Και αυτο γνωρίζουμε και γνωρίζετε κι εσείς, ότι συμπεριλαμβάνεται στην μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση που υπάρχει. Σταματήστε λοιπόν να κωλυσιεργείτε.
Για άλλη μια φορά σας γνωρίζουμε, ότι πρόταση που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο  κρύβει συμβολή Ταβουλάρη ή συνεργατών του, δεν θα περάσει στη Σύρο. Σε καλούμε έστω για μία φορά να φερθείς έντιμα και να υπογράψεις την πώλησή του, απελευθερώνοντας τους εργαζόμενους και το νησί της Σύρου από μια αρνητική, αρρωστημένη κατάσταση.