Επιστολή Αθηνάς Τσατσομοίρου, Προέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Άνδρου

"Παραμένουμε εδώ ως ομάδα και συνεχίζουμε"

  • Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2017 - 15:34

«Αγαπητοί συνδημότες,
Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην παράταξή μας «Νέοι Ορίζοντες» και στον Δήμο Άνδρου, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου.
Το 2014, όταν εκλεγήκαμε, οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους ήμαστε άπειροι σχετικά με τη διοίκηση, τη γραφειοκρατία, το δημόσιο λογιστικό σύστημα και πολλά άλλα που αφορούν στη σωστή λειτουργία ενός δήμου. Ήταν γνωστό αυτό και δεν το έκρυψε κανείς μας.
Θεωρώ πως αποτελούσαμε μία άρρηκτα συνδεδεμένη ομάδα, διαθέτοντας όρεξη και όραμα για το νησί μας, διατηρώντας μία πολύ καλή σχέση τόσο μεταξύ μας, όσο και με τους υπολοίπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, παρά τις όποιες διαφορές μας σε ορισμένα συμβούλια. Άλλωστε, αυτή είναι η ομορφιά και το νόημα της δημοκρατίας.
Ωστόσο, παρ’ όλη την απειρία μας, επιθυμούσαμε να βοηθήσουμε ο καθένας από τη θέση που μας ανέθεσε ο Δήμαρχος, ώστε η Άνδρος να παραμείνει και να γίνει ακόμη περισσότερο ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων. Η πρόθεσή μας ήταν να συνδράμουμε ώστε η καθημερινότητα, για εμάς που μένουμε και έχουμε τα σπίτια μας στο νησί, να γίνει ακόμα καλύτερη. Επιδίωξή μας ήταν να αυξηθούν οι επισκέπτες μας, αλλά και να φεύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Μέσα στην ομάδα μας, βέβαια, υπήρξαν και κάποιοι που είχαν εκλεγεί και παλαιότερα. Ήταν περισσότερο γνώστες και έμπειροι. Ήταν αυτοί που μας καθοδήγησαν με προθυμία, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και στο έργο των υπολοίπων συμβούλων.
Στην πορεία κάποιοι έφυγαν για λόγους προσωπικούς και απόλυτα σεβαστούς από όλους μας.
Κάποιοι, όμως, μείναμε και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τον Δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη, να συνεχίσουμε ένα ομολογουμένως δύσκολο έργο σε χαλεπούς καιρούς και μη ευνοϊκές συγκυρίες.
Παραμένουμε, όμως, ομάδα, έστω και με λιγότερα μέλη, και θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και αυτό για το οποίο μας εμπιστευθήκατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας.
Με εκτίμηση,
Αθηνά Τσατσομοίρου»

Διαβάστε ακόμα