Καταγγελία Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου και Ναυτικού Ομίλου Γαλησσά

"Αποκλειστήκαμε από τις επιχορηγήσεις"

  • Τρίτη, 6 Μαΐου, 2014 - 12:44
  • /   Eνημέρωση: 6 Μαΐου. 2014 - 15:49

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά και ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά αποκλείσθηκαν από τις επιχορηγήσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενόψει των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού. Εκδηλώσεων οι οποίες γίνονται κάθε χρόνο παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες.

Αυτό συνέβη, όπως μάθαμε δια στόματος του αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού δημοτικού συμβούλου Γιάννη Κεράνη, γιατί κανείς εκπρόσωπος των δύο Συλλόγων δεν παραβρέθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Κεράνη και του κ. Γιαλόγλου με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους του νησιού κατά την οποίαν έγινε και ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων του επερχόμενου καλοκαιριού.

Μια συνάντηση που είχε κυρίως προεκλογικό χαρακτήρα, αφού οι εκπρόσωποι των Συλλόγων είχαν κληθεί να γνώρισαν από κοντά τον υποψήφιο δήμαρχο Ανδρέα Γιαλόγλου και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα του συνδυασμού «Σύρος Ένα Βήμα Μπροστά».

Διερωτόμαστε κατά πόσο είναι ηθικό να γίνεται καταμερισμός κονδυλίων σε Συλλόγους κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συνάντησης και να αποκλείονται από το πρόγραμμα εκδηλώσεων όσοι Σύλλογοι δεν παραβρέθηκαν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση;

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο για μια δημοτική αρχή που θέλει να λέγετε δημοκρατική και δίκαιη να υιοθετεί και να εφαρμόζει τέτοιου είδους πρακτικές που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Ανεξάρτητα αν ο Δήμος μας γύρισε την πλάτη, ως Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά και ο Ναυτικός Όμιλος Γαλησσά, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας και αυτό το καλοκαίρι με εκδηλώσεις που πιστεύουμε θα αγκαλιάσει ο κόσμος και θα ψυχαγωγήσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας.