Καταγγελία του Forum 20.21 προς το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

"Η Δημοτική Αρχή εμπαίζει τους εθελοντές και την τοπική κοινωνία"

  • Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2014 - 13:34

Κλειστή βρήκαν την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου τα μέλη του FORUM20.21 που συμμετέχουν στην επιτροπή την οποία πρόσφατα συνέστησε ο Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύσας.

Αιτία, η - για δεύτερη φορά - ακύρωση της χθεσινής (30/6/14) συνεδρίασης της, χωρίς καν αυτή τη φορά να ειδοποιηθούν τα μέλη του FORUM20.21. Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική αρχή συνεχίζει να εμπαίζει εθελοντές και τοπική κοινωνία συστήνοντας – για μια ακόμα φορά στην πολυετή της θητεία – επιτροπές που δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσουν. Συνεννοούμενη καλύτερα στα γερμανικά απ’ ότι στα συριανά, ξεκίνησε στραβά από την αρχή, προσποιούμενη άγνοια για την κίνηση «Θέλω η Σύρος να είναι υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» των δημοτών της. Κρίμα, που ακόμα και την ύστατη ώρα, οι κινήσεις της στερούνται σοβαρότητας, ουσίας και φυσικά αποτελέσματος.

Όμως, το ότι - μετά λύπης μας - διαπιστώνουμε πως δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι αξιόλογο μέχρι τις 31 Αυγούστου, δεν σημαίνει πως μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το FORUM20.21 συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο, με τη διαρκώς αυξανόμενη στήριξη φορέων και χορηγών που πιστεύουν πραγματικά και στηρίζουν έμπρακτα τις δράσεις μας. Συγκεκριμένα:

  1. Στις αμέσως επόμενες ημέρες παρουσιάζεται η Α΄ φάση της προωθητικής καμπάνιας για την υποψηφιότητα SYROS-CYCLADES 2021 με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μηδενική συμμετοχή του Δήμου Σύρου Ερμούπολης).

  2. Στο στάδιο της κατασκευής βρίσκεται η ιστοσελίδα της υποψηφιότητας μας www.syros2021.eu με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μηδενική συμμετοχή του Δήμου Σύρου Ερμούπολης).

  3. Μετά από έντονες πιέσεις μας, προστέθηκε στο έντυπο του προγράμματος των εκδηλώσεων του ΣΥΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2014 κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας της Σύρου και των Κυκλάδων.

Προσδοκώντας μια καλύτερη και - επιτέλους - αποτελεσματική συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή, συνεχίζουμε με όραμα, στρατηγική και σταθερά βήματα προσέγγισης του μεγάλου μας στόχου, προσπερνώντας ανούσιες και καταδικασμένες μεθόδους κωλυσιεργίας του παρελθόντος. Και για να καταλάβουν ακόμα και οι αποχωρούντες από το Μέγαρο Τσίλλερ: Τσους και οφίντερζεϊν.