Επιστημονική ημερίδα για τις κατακόμβες της Μήλου

Η άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα με τίτλο “Κατακόμβες της Μήλου παλαιοχριστιανικό μνημείο μοναδικής και πολιτιστικής αξίας” πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μήλο ενόψει της ανακήρυξης του τόπου σε ιερό νησί.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου “Γεώργιος Ηλιόπουλος” και παρουσία του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου Μήλου κ. Δωροθέου Β΄, Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα, του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, των βουλευτών Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου και Παναγιώτη Ρήγα, του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, του δημάρχου Γεράσιμου Δαμουλάκη και πολλών επισκεπτών ολοκληρώθηκαν οι επιστημονικές ομιλίες του Χαραλάμπου Μπαμπούνη, Καθηγητή Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παναγιώτη Γιαννοπούλου, Ομότιμου Καθηγητή Βυζαντινολογίας του Universite de Louvain, της Ιωάννας Στουφή – Πουλημένου, Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Κατερίνας Δελλαπόρτα, Προϊσταμένης Β΄ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του Θωμά Ανδρουλάκη, Διευθυντή Βιώσιμης Ανάπτυξης της φιλοξενούσας την Ημερίδα S & B Βομηχανικά Ορυκτά Α.Ε..

Κατά την έναρξη της επιστημονικής ημερίδας χαιρέτησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, ο δήμαρχος Μήλου και ο πρόεδρος της εταιρείας S & B Βιομηχανικά Ορυκτά, Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα μετά τις επτά το απόγευμα θα ακολουθήσει η επίσημη υποδοχή του Μακαριωτάτου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρυπητής.