Καθαρισμός του "Μνημείου των Αγγέλων" στην Άνω Σύρο

Τον καθαρισμό του “Μνημείου των Αγγέλων” στο βόρειο τμήμα της Άνω Σύρου, ενός μνημείου ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής σημασίας ανέλαβαν και φέτος οι Πρόσκοποι της Σύρου.

Στη δράση έλαβαν μέρος μέλη της 3ης Κοινότητας Ανιχνευτών Παραδεισίου από τη Ρόδο, τα οποία, στο πλαίσιο της ολιγοήμερη επίσκεψής τους στο νησί, συνέβαλαν στην αποψίλωση, τον καθαρισμό και το βάψιμο τόσο του εξωτερικού τοιχίου, όσο και των θρησκευτικών συμβόλων.

Όπως δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο Περιφερειακός Έφορος Κυκλάδων Σωτήρης Φραγκίδης, ο συγκεκριμένος χώρος “υιοθετήθηκε” από τους Προσκόπους πριν από τρία χρόνια, οι οποίοι σε συνεργασία με την Καθολική Επισκοπή Σύρου, μεριμνούν για τον ευπρεπισμό του. Κρίνουν μάλιστα απαραίτητη τη συνδρομή των κατοίκων των γύρω περιοχών για τη διατήρηση του χώρου, ζητώντας από τους ίδιους να ρίχνουν λίγο νερό στα φυτά τα οποία καλλιεργεί κάθε χρόνο η ομάδα, με στόχο των καλλωπισμό του κήπου. “Είναι μια ευκαιρία να το επισκεφτούν όσοι δεν το γνωρίζουν και να μάθουν την ιστορία του”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζεται ότι το “Μνημείο των Αγγέλων” στους πρόποδες του λόφου ήταν κοιμητήριο αβάπτιστων παιδιών.

Τέλος, ο κ. Φραγκίδης αναφέρθηκε στην επίσκεψη άλλων προσκοπικών συστημάτων στο νησί, τονίζοντας ότι για τρίτη χρονιά σημειώθηκαν περισσότερες από 1.000 διανυκτερεύσεις προσκόπων. “Αυτό σημαίνει ότι η νεολαία δίνει τόσο ζωή, όσο και χρήματα στο νησί μας”, κατέληξε. 

Ετικέτες: