Αισιόδοξα μηνύματα στην κοπή πίτας του Γ. Νοσοκομείου Σύρου

Τη συνεπή στάση του συνόλου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου εξήρε ο διοικητής Γιάννης Πετράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υπαλλήλων, φίλων του Νοσοκομείου καθώς και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης αλλά και των δύο Επισκόπων της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο κ. Πετράκης τόνισε πως παρά τις δυσκολίες που θέτει το οικονομικό πλαίσιο της εποχής, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου με την αυταπάρνηση και την προσφορά όλων όσων εργάζονται σε αυτό και αποδεικνύουν έμπρακτα τη στήριξή τους, καταφέρνει να κάνει βήματα μπροστά και να εξυπηρετεί τους πολίτες στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Προβαίνοντας σε έναν αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων του περασμένου έτους και με φόντο τον “χειρότερο προϋπολογισμό που βίωσε το Νοσοκομείο”, ο διοικητής μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα ιατρικά περιστατικά που καλύφθηκαν, στην έγκριση του αιτήματος για τον αξονικό τομογράφο, στις συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια, στην πιστοποίηση τεσσάρων τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου, στην επαναλειτουργία της κουζίνας, καθώς επίσης στη συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αλλά και στην κάλυψη των περιφερειακών ιατρείων με ιατρικό προσωπικό με δύο κενά να παραμένουν σε εκκρεμότητα, τα οποία ωστόσο καλύπτονται. Επιπλέον, ευχαρίστησε ιδιαίτερα, το σύνολο εκείνων οι οποίοι με δωρεές στηρίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου και απένειμε τιμητική πλακέτα σε εκπροσώπους του Κληροδοτήματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη, που συνδράμουν σημαντικά το Ίδρυμα.

Σημειώνεται, πως στην εκδήλωση παρέστησαν και ως εκ τούτου κλήθηκαν για χαιρετισμό οι υποψήφιοι βουλευτές Γιώργος Βακόνδιος, Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός, με τον διοικητή να καθιστά σαφές προς τους παρευρισκομένους, πως δεν προσκλήθηκε κανείς υποψήφιος προκειμένου η λιτή γιορτή του Νοσοκομείου να μη λάβει προεκλογικό χρώμα. Ωστόσο, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Βακόνδιος ανήκει στους φίλους και δωρητές του Νοσοκομείου τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα, καθώς ο ίδιος στον χαιρετισμό του γνωστοποίησε πως μέσω μεγάλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο, θα προσφέρει ινσουλίνες στο Νοσοκομείο για ένα μεγαλο χρονικό διάστημα.