Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο Σύρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε και φέτος στο Στρατόπεδο “Λγου Ζαφείρη Αποστόλου” στη Σύρο ο προστάτης του πεζικού και του στρατού ξηράς, Άγιος Γεώργιος, παρουσία εκπρόσωπων του κλήρου, της πολιτικής σκηνής, της εκπαίδευσης, των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών φορέων.

Στη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Στρατοπέδου, προεξαρχόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β', παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, ο εορτάζων Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Βασίλειου Τελλίδη, ο οποίος τόνισε πως ο στρατός ξηράς έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να φανεί αντάξιος των έργων και των θυσιών των προγόνων μας και να προστατεύσει αποτελεσματικά τα εθνικά δίκαια από κάθε επιβουλή.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο ηρώοο του στρατοπέδου από τον Διοικητή της 90 ΜΕ Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Γεώργιο Μπούρα και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ πραγματοποιήθηκε περιήγηση των επισήμων στην καθιερωμένη έκθεση οπλισμού.