Αξιοσημείωτη συμμετοχή πολιτών στο συλλαλητήριο στη Σύρο με φόντο το δημοψήφισμα

"Ένα ηχηρό ΟΧΙ για την κατάργηση όλων των μνημονίων"

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών και τη στήριξή τους στην ελληνική κυβέρνηση εξέφρασαν πολίτες της Σύρου, οι οποίοι συμμετείχαν στο πανσυριανό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της Ερμούπολης.

Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι και μέλη του Σύριζα Σύρου, του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου, της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, του Τμήματος Κυκλάδων ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής καθώς και του Συντονιστικού Σωματείου και Εργαζομένων Κυκλάδων αλλά και εργαζόμενοι του Νεωρίου διαδήλωσαν υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, στέλνοντας “ηχηρό μήνυμα” προς τους θεσμούς και τους Ευρωπαίους εταίρους ενάντια στη συνέχιση της ίδιας “αδιέξοδης πολιτικής των μνημονίων”.

Λίγο μετά τις 19.30 οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του ΙΚΑ Σύρου και πραγματοποίησαν πορεία έως και την πλατεία Μιαούλη, περνώντας από τις κεντρικές οδούς της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, στο συλλαλητήριο απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Κυκλάδων του Σύριζα, Αντώνης Συρίγος, ενώ συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους και ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης, αλλά και η τοπική σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ερμούπολης, Ηρώ Στίνη.

“Είναι φανερό πως κάθε πολιτική πρόταση που υιοθετεί μνημονιακά μέτρα για το ξεπέρασμα της κρίσης είναι αντιλαϊκή και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέα κοινωνική καταστροφή” τόνισαν μέλη του Συντονιστικού, στο πλαίσιο του μηνύματός τους, μετά το πέρας της κινητοποίησης.