Πυρκαγιά μεγάλης έντασης και έκτασης στο Πισκοπιό

Αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη της θερινής περιόδου βρίσκεται και η Σύρος, καθώς σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά μεγάλης έντασης κι έκτασης στην περιοχή Μάλλια στο Πισκοπιό. 

Τρία πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, στην οποία και παραμένουν επιχειρώντας τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες η φωτιά βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή. 

15:10 Σημειώνεται πως η φωτιά επεκτείνεται γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου 8x8 με κατεύθυνση την περιοχή του Δανακού, ενώ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενισχύεται συνεχώς η πυροσβεστική δύναμη του νησιού.

15:54 Νέα εστία φωτιάς στην περιοχή Μάρμαρο του Mάννα η φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες από τσιγάρο, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. Κάηκε λιγότερο από ένα στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης χωρίς να έχει αναφερθεί κάποια υλική ζημιά σε κατοικίες. 

16:20 Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Στο σημείο παραμένουν οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ και δυο υδροφόρα οχήματα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζοπύρωσης. Στο σημείο έχουν σπεύσει τόσο ο δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης.Υπογραμμίζεται πως, τους άνδρες της Πυροσβεστικής, συνέδραμαν αρκετοί εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία έχουν καεί περίπου 100 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν φλόγες. 

17.00 Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Πισκοπιό. Τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και αύριο. Ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς και κανείς δεν μπορεί να αναφέρει με βεβαιότητα μέχρι τώρα αν πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. 

Υπογραμμίζεται πως οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επέδειξαν ετοιμότητα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. 

Υπάρχει συνεχής ενημέρωση!