Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ για την εκροή λυμάτων στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης

Εντατικές εργασίες καθαρισμού και απόφραξης για την πλήρη εξάλειψη φαινομένων πλημμυρισμένων δρόμων

  • Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2015 - 15:14

Τις αιτίες πρόκλησης της εκροής λυμάτων που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, δημιουργώντας έντονο πρόβλημα στο σημείο της Αγοράς, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σύρου.

Μεταξύ άλλων, διαβεβαιώνει τους πολίτες της Σύρου ότι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και απόφραξης των φρεατίων της πόλης, καθώς και έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην πλήρη εξάλειψη φαινομένων πλημμυρισμένων δρόμων.

«Mε αφορμή το δυσάρεστο σε όλους μας, χθεσινοβραδινό περιστατικό της εκροής λυμάτων, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου (πρώην Ερμού) στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, για τους λόγους εμφάνισης του προβλήματος.

Η βαριά νεροποντή με τον αυξημένο όγκο ομβρίων υδάτων, καθώς και οι νότιοι άνεμοι δημιούργησαν έντονο πρόβλημα στο σημείο της Αγοράς (στο τέλος της οδού Χίου), όπου εκτελούνται εργασίες, στα πλαίσια της ανάπλασης της παραλίας, ταυτόχρονα με εργασίες της ΔΕΥΑΣ, τοποθέτησης νέων αγωγών απορροής υδάτων στην παραλία της Ερμούπολης.

Στο σημείο εκείνο, με δεδομένη την υψηλή στάθμη της θάλασσας λόγω εποχής, είχαμε εισροή υδάτων στο αποχετευτικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσει υπερχειλιστικά και να δημιουργηθούν πιέσεις σε 2 καπάκια της οδού Ελ. Βενιζέλου.

Το μεμονωμένο αυτό περιστατικό, αντιμετωπίστηκε άμεσα από κλιμάκιο της ΔΕΥΑΣ, το οποίο μετέβη στο σημείο και πραγματοποίησε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να σταματήσει η εκροή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια το κλιμάκιο της ΔΕΥΑΣ, συνεπικουρούμενο από συνεργείο του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προχώρησε σε πλύση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων.

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν αρκετά σημεία της χώρας, στην Σύρο δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση. Τις προηγούμενες ημέρες, είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες απόφραξης και καθαρισμού σε ευαίσθητα και επικίνδυνα σημεία της πόλης και είχε καθαρισθεί μεγάλος αριθμός φρεατίων – εσχαρών, κι έτσι δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ μόλις η βροχή ανέκοψε, τα όμβρια ύδατα απομακρύνθηκαν άμεσα χωρίς να απειληθούν σπίτια ή επιχειρήσεις.

Η ΔΕΥΑΣ συνεχίζει τις εργασίες καθαρισμού και απόφραξης των υπολοίπων φρεατίων, και ταυτόχρονα πραγματοποιεί έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην πλήρη εξάλειψη φαινομένων πλημμυρισμένων δρόμων. Τέτοιας μορφής έργα είναι αυτά που εκτελούνται στην παραλιακή ζώνη σήμερα στο ύψος της οδού Χίου και τις επόμενες μέρες στο ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου και που θα ανακουφίσουν όλο το κέντρο της Ερμούπολης».