Ψήφισμα Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Σύρου

"Πρωτοφανής διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών"

  • Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2015 - 11:49

Ψήφισμα εξέδωσε ο φοιτητικός σύλλογος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων με αφορμή τα περιστατικά συλλήψεων φοιτητών στην Αθήνα με ένταλμα από τις ιταλικές αρχές. 

Αυτούσιο το περιεχόμενο

Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για και για τη χώρα μας. Τα ξημερώματα - ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους. Υπόθεση για την οποία θα αποφασίσει στο συμβούλιο Εφετών της Αθήνας τις επόμενες 10-15 μέρες.
Αυτή η διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της ΕΕ με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

Ως φοιτητές-/τριες, και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΜΣΠΣ απαιτούμε:

  • καμία έκδοση των συναδέλφων μας στις ιταλικές αρχές

  • να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον τους

 

Ετικέτες: