Αρχιπύραρχος Άγγ. Τριπολιτσιώτης: «Όλοι μαζί θωρακίζουμε τα νησιά μας»

  • Τρίτη, 8 Μαρτίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 8 Μαρ. 2016 - 7:40

Στην τελετή παραλαβής του ειδικού εξοπλισμού που πραγματοποιήθηκε την 02/03/2016 για την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων παρευρέθηκε ο νέος Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος κ. Άγγελος Τριπολιτσιώτης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης Αντιπύραρχο  Δημήτριο  Γιάνναρη, του Προϊστάμενου της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Κυκλάδων κ. Αθανάσιου Δρόσου των εκπροσώπων της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κυκλάδων, του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κυκλάδων.

«Όλοι μαζί θωρακίζουμε τα νησιά μας», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Τριπολιτσιώτης. Μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου σημείωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι μαζί με την κοινωνία σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες και οι εθελοντές να εξασφαλίζουν τόσο την πολιτική προστασία των νησιών, όσο και την άμεση επίλυση έκτακτων συμβάντων που επηρεάζουν  τους κατοίκους. Υπό το πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε με τη σειρά του  τον κ. Λεονταρίτη για την αγαστή συνεργασία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Αρχιπύραρχος κ. Τριπολιτσιώτης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα από το 1991.Καταγεται  από το  Νησί των Σπετσών, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

 Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις όπως:

Στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Νοτίου Ελλάδος, αμέσως μετά την αποφοίτηση του από την Πυροσβεστική Ακαδημία, στο Αρχηγείο Π.Σ, στο 199 ΣΕΚΥΠΣ, ως Διοικητής 3ου Π.Σ. Πειραιά, ως Υποδιοικητής 1ου Π.Σ. Αθηνών & 1ου Πειραιώς, και στο Τμήμα Προληπτικής Πυροπροστασίας της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά. Πριν την τοποθέτηση του ως Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου υπηρετούσε ως Διευθυντής στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος/Διεύθυνση Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων.

Έχει τιμηθεί κατά σειρά από το Π.Σ  με το Χρυσό σταυρό Τάγματος Τιμής, με του Ταξιάρχη Τάγματος του Φοίνικα, με το Μετάλλιο Αξίας και Τιμής Α΄Τάξης, με τη Διαμνημόνευση Πυροσβεστικής Αξίας  Α΄ Τάξης, με τη Διαμνημόνευση Ευδόκιμης Διοίκησης Α΄ Τάξης και με τη Διαμνημόνευση Επιτελικής Υπηρεσίας Α΄ Τάξης.

Έχει αποφοιτήσει  από την Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας  το 2009 

Έχει μετεκπαιδευτεί  από  το FBI στο  WMD Crime Scene Operations το 2003

Έχει παρακολουθήσει  από  το FIRE CONTROL  -FOREST SERVICE –BRITISH COLUMBIA τρόπους  κατάσβεσης  δασικών πυρκαγιών  το έτος 2012

Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με Θέμα «η Χρήση των social Media στο Σύγχρονο Marketing» το 2016

Σπουδάζει  Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων (MBA)

Παράλληλα, ο κ. Τριπολιτσιώτης ασχολείται και συμμετέχει στο αθλητικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του Πυροσβεστικού Σώματος ως Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδος (ΑΕΠΕ) από το  2013. Υπό την προεδρία του, η Ένωση έχει συμμετάσχει σε πολλές αθλητικές διοργανώσεις, με κυριότερη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών και Πυροσβεστών στο οποίο η ΑΕΠΕ έχει κερδίσει σημαντικές διακρίσεις (χρυσά και αργυρά μετάλλια, βραβεία MVP, κ.α.) σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Σύρου -Ερμούπολης  Γεώργιο Μαραγκό πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος κ. Άγγελος Τριπολιτσιώτης
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου  σε εγκάρδιο κλίμα ο Γεώργιος Μαραγκός  ευχήθηκε στον νέο Διοικητή  καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και του επισήμανε   το  δύσκολο έργο που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα  ως επιχειρησιακός βραχίονας της Γ.Γ.Π.Π. και θα είναι αρωγός όλων των προσπαθειών που θα γίνουν.

Ο Διοικητής της  Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Άγγελος Τριπολιτσιώτης με την σειρά του ευχαρίστησε τον  Δήμαρχο και του επισήμανε  ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι και θα είναι μαζί με την κοινωνία σε καθημερινή βάση και δίπλα σε όλους τους συμπολίτες όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο.

Τέλος συμφωνηθήκαν  από τα δύο μέρη  για την συνέχιση της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μέχρι σήμερα καθώς και  την  δέσμευση  ότι θα πρέπει να υπάρχει περαιτέρω  αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ρύθμιση και υλοποίηση  θεμάτων που αφορούν τόσο την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε τοπικό επίπεδο αλλά και την επίλυση  επιμέρους προβλημάτων που έχουν προκύψει όσο αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις  της Π.Υ. Ερμούπολης.