Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

  • Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2016 - 14:02

Θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ στα πελάγη, οι οποίοι θα εξασθενήσουν σταδιακά, θα σημειωθούν σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σήμερα και αύριο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το πρωί σημειώθηκαν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

α) οι θυελλώδεις νότιοι  άνεμοι (7 με 9 μποφόρ), οι οποίοι από τις βραδινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β) οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις επόμενες ώρες και κατά διαστήματα έως και τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής.

Την Παρασκευή από τα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστεί σχεδόν όλη η ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σταδιακά από το απόγευμα οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.