Μαθητική παρέλαση στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Η "επανάσταση" της Σύρου ενάντια στην εθνική λήθη

  • Παρασκευή, 25 Μαρτίου, 2016 - 13:29
  • /   Eνημέρωση: 25 Μαρ. 2016 - 16:24
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Με ψηλά το κεφάλι, χαμόγελο στα χείλη και αέρα υπερηφάνειας που τρέφεται από την ιστορική μνήμη και τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, η μαθητιώσα νεολαία της Σύρου, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, Πρόσκοποι και τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου τίμησαν την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία του ιερού κλήρου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Καπάκη, του Βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Συρίγου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, αντιπροσωπείας μαθητών και σπουδαστών της ΑΕΝ Σύρου, αλλά και πλήθους πιστών.

Αμέσως μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου) και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, εκπροσώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και λοιπών φορέων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη την οποία άνοιξε και έντυσε «μουσικά» η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Σύσσωμος ο λαός της Σύρου παρακολούθησε και χειροκρότησε τους μικρούς μαθητές, άλλα και όλους όσοι τίμησαν με τη συμμετοχή τους τους αγώνες των προγόνων μας το 1821 για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον τουρκικό ζυγό.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Μιαούλη, οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», θα παρουσιάσουν Εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.