Παζάρι του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σύρου

Δημιουργικό «sold out»

  • Κυριακή, 10 Απριλίου, 2016 - 18:05
  • /   Eνημέρωση: 11 Απρ. 2016 - 18:30
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Το Πάσχα έφεραν ακόμη πιο κοντά μαθητές και καθηγητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής της Σύρου, μέσα από το καθιερωμένο παζάρι τους στην πλατεία Μιαούλη, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τη σχολική εκδρομή τους.

Λαμπάδες, μακραμέ, καδράκια, κοσμήματα, γλάστρες και σπιτικές μαρμελάδες ήταν οι φετινές δημιουργίες των μαθητών, οι οποίες κέντρισαν το περασμένο σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Ερμούπολης.

Ημέρες Δημιουργικής Απασχόλησης

Το πασχαλινό παζάρι του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να παρουσιάσουν ετησίως δείγμα του έργου που παράγεται στο πλαίσιο των Ημερών Δημιουργικής Απασχόλησης, καθώς και να ενισχύσουν οικονομικά το ταμείο του σχολείου.

Φέτος, η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην κατασκευή Μακραμέ. Όσοι κουράζονταν προετοίμαζαν το έδαφος για επόμενη ημέρα δημιουργικής, βάφοντας γλάστρες. Στη συνέχεια, σειρά είχε η Ζωγραφική. Μικροί και μεγάλοι ζωγράφισαν πάνω σε καμβά και γλάστρες, έφτιαξαν μακραμέ  και εξερεύνησαν  τις αποθήκες για να προετοιμάσουν το έδαφος για την κατασκευή λαμπάδων. Για το σκοπό αυτό, επιστρατεύτηκαν πιστόλια, κόλλες, κορδέλες, στολίδια, φαντασία και πολύ κέφι. Με αφορμή το παζάρι που πραγματοποιήθηκε στις 8,9 και 10 Απριλίου οι μαθητές πήραν τις βάσεις για τα δαχτυλίδια και τα σκουλαρίκια, μάζεψαν όμορφα πετραδάκια και κοχύλια και έφτιαξαν τα δικά τους κοσμήματα (δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και κολιέ). Η τέταρτη Ημέρα Δημιουργικής Απασχόλησης ήταν αφιερωμένη στην κατασκευή γεμιστών λαγών, αλάτων και σαπουνιών. Το σχολείο υποδέχτηκε την κ. Αργυρένια Παραμάνη, δημιουργό των σαπουνιών και κηραλοιφών «Φύσις», η οποία μίλησε για το πρωτότυπο επάγγελμα του παρασκευαστή χειροποίητων σαπουνιών και αλάτων, με τη χρήση απλών υλικών όπως θυμάρι, χυμό λεμόνι, χονδρό αλάτι, αιθέρια έλαια κ.α.

Όπως δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη», ο Διευθυντής του ΤΕΕ κ. Μαυροειδής Παυλάκος, στόχος του σχολείου είναι η εξέλιξη του παζαριού χρόνο με το χρόνο, μέσα από την κατασκευή και παρουσίαση νέων προϊόντων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τη Σχολική Επιτροπή όσο και τους χορηγούς του παζαριού, οι οποίοι διαθέσαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά των υλικών.