Η “συνταγή” της φιλίας σε ένα πακέτο για τη “Στέγη”

  • Σάββατο, 28 Μαΐου, 2016 - 22:55
  • /   Eνημέρωση: 30 Μαΐου. 2016 - 7:30

Όλα τα υλικά – μυστικά της πιο όμορφης συνταγής για τον κάθε άνθρωπο που δεν είναι άλλη από τη φιλία βγήκαν από ένα ιδιαίτερο πακέτο αγάπης που μετέφερε ο γνωστός ταχυδρόμος της εκπομπής “Πάμε Πακέτο” Δημήτρης Δερμετζόγλου το μεσημέρι του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης στην Ερμούπολη.

Μικρά και μεγάλα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε μία ξεχωριστή δράση που πραγματοποίησε η Στέγη Ανηλίκων κι Εφήβων Σύρου, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 ετών από την έναρξη λειτουργίας της, πολύτιμο έργο της οποίας αποτελεί η κοινωνική, ψυχολογική και υλική εν μέρει στήριξη νέων ανθρώπων καθώς και μικρότερων παιδιών σε ηλικία, που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες.

Η δράση που αναπτύχθηκε έδωσε την αφορμή στα παιδιά να σκεφτούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους “συνταγές” φιλίας καταγράφοντας αλλά και ζωγραφίζοντας όλα εκείνα τα “υλικά” που θεωρούν απαραίτητα για την επιτυχή “εκτέλεση” της. Αγάπη, ενθάρρυνση, δύναμη, αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία, επικοινωνία αλλά και διασκέδαση αποτέλεσαν μερικά από τα “υλικά” που ξεχώρισαν τα παιδιά για να στείλουν το δικό τους μήνυμα φιλίας σε όλους τους συνομηλίκους τους, ενισχύοντας το έργο της Στέγης και ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν της προέδρου, κ. Μαρίας Φωστέρη, το “παρών” έδωσαν αρκετοί συμπολίτες μας, αλλά και ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου. Από την πλευρά των αυτοδιοικητικών, παρέστη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου.