Η Σύρος αγκαλιάζει το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Έχουμε τη δύναμη μέσα μας

Άλλη μία αξιόλογη κοινωνική πρωτοβουλία μέσα από την οποία αναδεικνύεται η σημασία της εθελοντικής προσφοράς και της σωστής ενημέρωσης, θα λάβει χώρα τις προσεχείς ημέρες στη Σύρο.

Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» επισκέπτεται το νησί της Σύρου για να συμμετάσχει σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και όχι μόνο για την εθελοντική δωρεά μυελού τον οστών.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθεί απόψε στις 20:00, στο ξενοδοχείο Ερμής διάλεξη με θέμα: «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς».

Στο κλείσιμο της διάλεξης, θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφών δοτών μυελού των οστών, οι οποίες θα συνεχιστούν και το σαββατοκύριακο (11:00 – 13:00) στην πλατεία Μιαούλη, έμπροσθεν της στέγης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποτελεί την συνέχεια και συνέπεια της αδιάκοπης παροχής ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας προς τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους, από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Σκοπός της είναι η αύξηση του αριθμού των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών, η ανάδειξη και αξιοποίηση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, έτσι ώστε το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο να γίνεται ζωή.

Για να εγγραφεί κανείς ως εθελοντής δότης Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών αρκεί να είναι μεταξύ 18-45 ετών, υγιής, να συμπληρώσει σχετική αίτηση με τα βασικά και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό και να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος για την εξέταση της ιστικής ταυτότητάς του.