Ο Σύλλογος “Όραμα Ελπίδας” στη Σύρο – Σε εξέλιξη η διαδικασία εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην πλ. Μιαούλη

Γίνε εθελοντής δότης, χάρισε ζωή

Μία άκρως ενημερωτική και συνάμα συγκινητική εκδήλωση με “πρωταγωνιστή” το σπουδαίο έργο του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” για την προσφορά των εθελοντών δοτών μυελού των οστών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ερμούπολης στη Σύρο με σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας να ανταποκρίνονται και να πληροφορούνται σχετικώς.

Επιστημονικό προσωπικό του Συλλόγου καθώς επίσης και ο επιστημονικός υπεύθυνος κ. Στέλιος Γραφάκος ανέπτυξαν τις ομιλίες τους στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Ερμής” μιλώντας για τη σημασία της προσφοράς στον συνάνθρωπο μέσα από την καταγραφή των εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.

Ο μοναδικός που μπορεί να σώσει ένα παιδί ή έναν συνομίληκό του από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ” τονίσθηκε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια των ομιλιών, με το επιστημονικό προσωπικό να μιλά για τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αναμένουν μία σωτήρια μεταμόσχευση.

Ευχάριστα μηνύματα εξέπεμψε η θέληση πολλών συμπολιτών μας να εγγραφούν ως εθελοντές δότες κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης, αλλά και το πρωί του Σαββάτου, μεταβαίνοντας στην πλατεία Μιαούλη όπου και βρίσκονταν οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”. Πρέπει να τονισθεί πως, η διαδικασία εγγραφών συνεχίζεται και σήμερα το απόγευμα (19.00) στο ίδιο σημείο, πλησίον της εισόδου του Δημαρχιακού Μεγάρου αλλά και αύριο (Κυριακή) από τις 10 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι.

Ευτυχής συγκυρία αποτελεί η διοργάνωση του LG AEGEAN BALL FESTIVAl, με αρκετούς αθλητές να απολαμβάνουν την ενημέρωση των υπευθύνων και να προχωρούν σε εγγραφές.

Απόψε το βράδυ, μετά τις 7, αναμένεται να τιμηθούν οι αθλητές που συνέδραμαν ή συνδράμουν στο έργο μέσω της εγγραφής τους στο Δίκτυο Εθελοντών Δοτών με τα μετάλλια του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”.

Να υπογραμμισθεί πως, στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” ο επικεφαλής της παράταξης “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”, Ανδρέας Γιαλόγλου, ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου παρέστη η περιφερειακή σύμβουλος, Χρηστιάννα Πάπιτση.

Προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού η διαδικασία για την εγγραφή είναι εξαιρετικά απλή: α. Να είσαι μεταξύ 18 – 45 ετών, υγιής, β. Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής με τα βασικά και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό και γ. Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας.

Ας δείξουμε όλοι πως η Σύρος θέλει και μπορεί να κάνει τη διαφορά!