Νέα ισχυρή αναζωπύρωση στην περιοχή μεταξύ Αγ. Βαρβάρας και Επισκοπείου λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ

Σύρος: Στις φλόγες Αγ. Βαρβάρα, Πισκοπειό και Παγος - Nέα μέτωπα φωτιάς

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας σήμερα το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της αρμόδιας Υπηρεσίας να έχουν σπεύσει ήδη στην περιοχή.

Σημειώνεται πως, η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε οικισμό και σπίτια καθώς οι φλόγες "πήραν" κατεύθυνση προς το Πισκοπειό, γεγονός που ανάγκασε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να κινητοποιήσει όλες της τις δυνάμεις, ακόμη και όσους υπαλλήλους βρίσκονταν σε άδεια ή ρεπό, προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο. Παράλληλα, η Υπηρεσία έχει ήδη προβεί στις πρώτες εκκενώσεις σπιτιών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, καθώς η φωτιά έχει "αγγίξει" πλέον προς τον οικισμό.

Στο σημείο έχουν ήδη μεταβεί οι υδροφόρες του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, καθώς επίσης και φορτηγά αυτοκίνητα, από ιδιωτικές χωματουργικές επιχειρήσεις της Σύρου, τα οποία μεταφέρουν τόνους χώμα, για την υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής. 

14.32: Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος με ρίψεις νερού και δύο Canadair.

14.39: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σας ενημερώνει ότι, έχουν ήδη απογειωθεί δύο αεροσκάφη τύπου Canadair 416 για να αντιμετωπιστεί η εξελισσόμενη πυρκαγιά σε περιοχές της ν. Σύρου. Επισημαίνουμε και πάλι προς τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

15.32: Kι ενώ συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από Canadair και τα αεροσκάφη επιχειρούν στην περιοχή του Πισκοπειού, η φωτιά επεκτείνεται και στην περιοχή του Δανακού.

16:00: Στην από αέρος κατάσβεση, τα δύο Canadair συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο, με συνεχείς ρίψεις νερού στο σημείοω επέκτασης της φωτιάς στο Δανακό.

16.04: Yπογραμμίζεται πως οι φλόγες έχουν πλησιάσει προς το σημείο που βρίσκεται γνωστή επιχείρηση 8χ8 στο ύψος του σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλου.

16:15: Μικρή ομάδα πυροσβεστών έχει παραμείνει στο σημείο του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία στο Πισκοπειό, απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και πλέον η πυρκαγιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, προκειμένου να επιβλέπει την κατάσταση, για τυχόν αναζωπυρώσεις.

17.00: Μετά από περίπου 4 ώρες η μεγάλη πυρκαγιά, που κατέκαψε τεράστια, σχετικά με το μέγεθος του νησιού, έκταση και από θαύμα δεν στοίχησε τη ζωή σε κάποιον άνθρωπο, βρίσκεται σε ύφεση, με τα κλιμάκια της πυροσβεστικής να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνιση, για τυχόν αναζωπυρώσεις, εξ αιτίας των δυνατών ανέμων, που πνέουν στην περιοχή.

18:00: Υπάρχουν ακόμη μέτωπα της φωτιάς στην περιοχή του γηπέδου 8x8 στον Πάγο. Στο σημείο επιχειρούν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής, 4 βυτιοφόρα και περίπου 20 πυροσβέστες.

19.50: Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη μέτωπα της πυρκαγιάς, με συνεχείς αναζωπυρώσες σε Μάλια, Πισκοπειό και Δανακό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται για τον περιορισμό και την κατάσβεσή τους.

20.30: Το μέτωπο είναι ανενεργό, ωστόσο έντονος είναι ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, οι οποίες όπου εμφανίζονται καταστέλλονται άμεσα, λόγω της συνεχούς επαγρύπνησης και επιφυλακής των δυνάμεων της πυροσβεστικής.

23.00: Σοβαρή αναζωπύρωση, στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας και πάλι σε απόσταση αναπνοής από οικισμό, με άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής. Οι άνεμοι, οι οποίοι είχαν κοπάσει από το απόγευμα και μετά, έχουν ξαναγίνει ισχυροί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επικινδυνότητα. Η Αστυνομία, στην προσπάθεια προστασίας των πολιτών, διέκοψε την κυκλοφορία από την περιοχή του Βούλια έως και το Κίνι, προκειμένου κανένα όχημα να μη βρεθεί στην πορεία του πύρινου μετώπου.

00.30 Το μέτωπο της αναζωπύρωσης, με τη συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων, των υδροφόρων του Δήμου, καθώς επίσης και δεκάδων πολιτών, που έσπευσαν εθελοντικά, προς υποβοήθηση του έργου του Π.Σ., κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο, παρά την αυξημένη ένταση των ανέμων.

Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ετικέτες: