Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης

Μαθήματα μαγειρικής για ευεξία και απόλαυση

  • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2016 - 06:22

Στη μαγειρική τέχνη θα μυήσει το φετινό χειμώνα τους φίλους της η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν, να δοκιμάσουν, να απολαύσουν και ταυτόχρονα να αναζωογονηθούν.

Τα μαθήματα μαγειρικής με υπεύθυνη τη Μαρία Κρινά θα πραγματοποιούνται την πρώτη και τρίτη Πέμπτη κάθε μήνα. Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν για πρώτη φορά την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 17:00. Κατά τη διάρκεια της γνωριμίας, θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο των μαθημάτων και θα τεθούν προς συζήτηση οι ανάγκες της ομάδας. Οι μαθητές θα εργαστούν για δύο ώρες περίπου και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη Πέμπτη.

Βάση των μαθημάτων οι μαγειρικές των Κυκλάδων

 Η Κυκλαδίτικη κουζίνα βασίζεται στα προϊόντα της γης, στην εποχικότητα τους και στην απλότητα της παρασκευής των πιάτων. Κυρίαρχο συστατικό ήταν παλιά τα δημητριακά. Στόχος της κ. Κρινά είναι η παρουσίαση των βασικών δημητριακών, της διατροφικής αξίας τους και των χρήσεών τους.

Οι συμμετέχοντες θα εργάζονται πάνω σε ένα δημητριακό και ένα βότανο, τον συνδυασμό τους με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και θα τα χρησιμοποιούν σαν βάση για τις βασικές κατηγορίες πιάτων. Θα εργαστούν σε βάθος, έχοντας σαν βάση για τον μαγειρικό αυτοσχεδιασμό τους πιάτα των Κυκλάδων.

«Αν καταφέρουμε τα δημητριακά να γίνουν η βάση της διατροφής  μας έχουμε πραγματικά κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υγείας» σημειώνει η κ. Κρινά.

Επιπλέον, θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν ένα ισορροπημένο διατροφικά και  ενεργειακά πιάτο και ένα απλό καθημερινό μενού. Στα μαθήματα θα δουν πώς η υγεία συνδυάζεται με την απόλαυση. Θα ετοιμάζουν σαλάτες, πιάτα με όσπρια, λαχανικά, ψάρι και κρέας.

«Αυτή τη φορά θα μαγειρεύουμε πολύ. Στόχος μας είναι να υπάρχει περισσότερη πρακτική και λιγότερη θεωρία. Όσο δε θα προχωράει ο καιρός θα προσθέτουμε και άγρια χόρτα στις μαγειρικές μας. Ευεξία και απόλαυση λοιπόν όπως είναι και ο τίτλος των μαθημάτων», κατέληξε η κ. Κρινά.